T
Törölt tag 467
Guest
Az IDF-ben mennyi a palesztin katonák aránya, és mi a legmagasabb rangú köztük?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jól tudom tábornok, vagy ezredes. Amúgy van elég szerintem köztük is, legalábbis 20 éve akadt a szerződések közt bőven. A szolgálat ehető fotorzsem is roma volt, ráadásul előtte valós volt Pesten, a kommendansoknal a százados volt pl roma.Az más kérdés mennyire azonosul valaki a roma nemzetiségűek kozuluk a hosszú szoknyás és egyéb hagyományokkal. Sok szerintem le is tagadja a származását, pl munkatarsam.Talán mert z e nem fogaskerék, és nem programozás, nem számokkal leírható mérnöki feladat.
De egy hadsereg kialakításától ezek is elválaszthatatlan fogalmak.
apropó? hány százalék a magyar honvségnél a roma kisebbség aránya?
közülük mi a legmagasabb rangú?
hogy képzeli a MH toborzásukat, beillesztésüket, milyen pályát kínál nekik?
ETC
na ez is hadseregfejlesztés, nem az arról álmodozás, hogy saját gyártású atombombalövő páncélököl lesz rendszeresítve...
Szolgalatvezeto, meg vapos.Ha jól tudom tábornok, vagy ezredes. Amúgy van elég szerintem köztük is, legalábbis 20 éve akadt a szerződések közt bőven. A szolgálat ehető fotorzsem is roma volt, ráadásul előtte valós volt Pesten, a kommendansoknal a százados volt pl roma.Az más kérdés mennyire azonosul valaki a roma nemzetiségűek kozuluk a hosszú szoknyás és egyéb hagyományokkal. Sok szerintem le is tagadja a származását, pl munkatarsam.
Én ismerek ezredest.Ha jól tudom tábornok, vagy ezredes. Amúgy van elég szerintem köztük is, legalábbis 20 éve akadt a szerződések közt bőven. A szolgálat ehető fotorzsem is roma volt, ráadásul előtte valós volt Pesten, a kommendansoknal a százados volt pl roma.Az más kérdés mennyire azonosul valaki a roma nemzetiségűek kozuluk a hosszú szoknyás és egyéb hagyományokkal. Sok szerintem le is tagadja a származását, pl munkatarsam.
Na ugye. Én csak képen láttam ugy egy éve.Én ismerek ezredest.
Mert azok nem lógnak ki a sorból?... Miattuk nem lehet levinni a követelményeket és nehéz őket destabilizációra használni.Amúgy azt elmondanám valaki hogy miért csak a roma a lényeges mindég? Mert a horvát, német, szerb az valahogy sosem merül fel.
Én ismerek ezredest.
Van cigány katona, mikor a határon voltam, a debreceni alakulatban is voltak. Együtt kajáltuk velük a hideg adagot, meg a többi magyar katonával. Nem láttam hogy ki lettek volna rekesztve. Van cigány rendőr is, nálunk is van, meg korábban is volt. Nyilván nem 10% mint a lakosság arányuk, de páran vannak. Itt ugye a szűk keresztmetszet az akaraton kívül az, hogy legyen érettségi és hogy a családi háttér rendben legyen. Legalábbis pár éve még számított, tehát börtönviselt közvetlen családtagok esetén nem vették fel.
Konkrétan a rendőrség már jópár éve nagyon durva pozitiv megkülönböztetést végez csak hogy legyenek cigány rendőreink. Nagyon magas ösztöndíjtól kezdve, mindenféle támogatást kapnak. Eleve ha bármilyen eredményű érettségije van, már felveszik. És megmondták a tanárok, hogy nem rúghatják ki, nem buktathatják meg a cigány tanulókat. Szóval csak akarat kérdése a cigányok részéről, semmilyen követelménynek nem kell megfelelniük, csak cigánynak nézzenek ki....
A régebben szolgálókat jobban becsülöm, mert ők hátszél nélkül is elvégezték és van 3 is a volt kollégáim közül, aki tőlünk ment nyugdíjba.
Miért rekesztenék ki aki normálisan dolgozik?Nálunk is van,szoktuk is szívni a vérét vele.
Ha most jól értem arról meg a diskurzus, hogy a MH tagjainál erősen felülreprezentált a zavaros eszmékhez és árpádsávos, turulos, trianozosós, nagymagyarország kispárnás. turbós dalokat teli tolorkból énekelő egyének aránya?
Nemtudom hol siklott félre,de a liberalismus eszmélye eredetileg arra épitett,hogy a jogok és kötelességek EGYFORMÁN érvényessek mindenkire.Függetlenül fajátol,vallásátol,származásátol.Azért tart ott a MH,meg az egész ország,mert nálunk a törvényalkalmazás,sőt,maga a törvénykezés sen igy müködik.Vannak előjogok,lejtőssebb pályák,nameg sogor koma,jóbarát.Felelőségrevonás meg nuku.Hogy idézzek:-Törvénytelen?Megcsináljuk!A jogászok majd elvitatkoznak rajta,oszt jónapot.Peldaul az amerikai hadsereg.
Ha most én jól értem, neked meg az a bajod, hogy Magyarországon a Magyar Honvédség magyar tagjai magyar katonadalokat énekelnek? Szerinted mit kéne akkor énekelniük? Valami internacionalista nyavalyát, vagy magyarorsított amerikai indulót?Ha most jól értem arról meg a diskurzus, hogy a MH tagjainál erősen felülreprezentált a zavaros eszmékhez és árpádsávos, turulos, trianozosós, nagymagyarország kispárnás. turbós dalokat teli tolorkból énekelő egyének aránya?
Valami ukrán reteknem tűnik.vagy pszh 2Hogy visszakanyarodjak a topic témájához, ki tudja mi ez ?
PSZH-2 számitógépes grafika.Csak szögletesre sikeredett a toronyValami ukrán reteknem tűnik.vagy pszh 2