A szekusok akik a laktanyakat orzik mar regotat ott sek ahhoz nem kell nyulniuk.
Az onallo hatarorseg gondolata reszben jo de reszben nem /valosagba egy uljabb vizfely jonne letre/ jelenleg a mar meglevo rendorsegi csokkent ezaltal aranyaiba....
Rajonkent 2 fo tartalekos egy baromsag mar elnezest csak lehuzzak a rajokat osszekovacsolasok mennek a levesbe... A raj az raj az lehetoleg mozogjon eggyutt nem szabad kulsosokkel lerontani ha nem muszaly...
Eddig is az old meg magad vagy valahogy hozzallas volt a jellemzo es ez epp hogy problema mert az ido tobszorose megy el a feladat vegrehajtasara mint ahogy a szabajzat irja hogy biztositani kell a feladat vegrehajtasahoz szukseges eszkozoket es szemelyi allomanyt... /de ezt mindenki ismeri civilbe is meg lehet oldani barmit pl gepek nelkul csak mire elkesziteted a gephelyetessitot gyaktan tobb idobe tllik mig a gepel megcsinalni es meg bele se vagytal.../
Ne a 12 loszeres sorosbol legyen mar meg mindig koindulva hogy aolyan alap kokepzest kapott hogy a loveszteknolye helyet is a rajparancsnoknak kellett meghatarozni.../es mind1 hogy valaki tudta hova kellene ha a masik sik hulye vagy tesz magasrol az egeszre kalap ala kellett venni oket.../
A masik a szakaszok 3 . raja...
Ha adott alegyseg katonaibol allna ossze az a harmadik raj meg oke... De mivel ez nem igen megoldhato csupasz omt sek adnak…. Hat... Az egesz szakaszt vinnek a halalba... Omt ott ovt megelozo katonai szolgalat hianyaba teljes mertekben alkalmatlan barmi nemu fegyveres harcaszatra... Arabus terorpityus modszertan nem valodi fegyveres harcaszat csak lovoldozes es kaosz...
De meg beje idoben is kockazatos... Kulonbanasmodd az egyenruhaba bujtatott a civileknek nagyobb elnezes... A szerdzsok /jogos/ lesajnalasa az egyenruhas civilek iranyaba ne maradjon ki... Evi nemhogy 20 nem eleg 5 x 20 se lenne... Mert civil... /nem azt mondom hogy nincs szukseg tartalekosokra mert van csak ahhoz hogy fegyveres konfliktusba resztvegyenek beavatkozo erokent minimum fel evre be kell hajtani okoet a laktanyaba egyhuzamba... Es meg akkor se eri el azt a szintet mint egy vh s tartalekos.
Nem mondom, hogy teljes mértékben értem, amit írsz, és abban sem vagyok teljesen biztos, hogy nekem, mert elég zagyva a szerkesztés, de azért megpróbálok válaszolni.
A rendőrségnél nincs igazából olyan, hogy határőrség. Többnyire a készenlétihez kerülnek az emberek, aztán egyik héten "határőr" vagy, aztán mész meccset biztosítani, utána meg járőrözni a Blahára.
Nem tudom, hogy jön ide a laktanya őrség, nem erről volt szó. De ahogy látom, szerinted inkább ne csináljon semmit a tartalékos. Hát oké. Ezzel nem lehet vitatkozni.
Megjegyzem, a területvédelmis, az területet védene, létesítményeket, vonalas ojjektumokat, konvoj kíséret, miegymás. A területvédelmist meg ne keverjük már ey műveleti tartalékossal. Mélyebb kiképzést kell kapjon, ez teljesen nyilvánvaló.
A többivel nem igazán tudok mit kezdeni, mert olyan, mintha csak nyomkodtad volna a billentyűket, sajnálom.