Nem csak az átállás miatt volt a komment "vicces", hanem a harcászati vonatkozásai miatt.
Falkland idején volt ilyen hülye ötlete valakinek, hogy az argentin anyaföldön leszáll egy C-130 éjszaka, kigurulnak a bátor (hullajelölt) kommandósok, hogy ne levegőben kelljen elintézni az argentin gépeket aztán majd átverekedik magukat valahogyan semleges területre, mert a C-130 sanszosan odaveszett volna. Hogyhogynem lefújták az ostoba ötletet.
Amikor a történelemben ejések "combat drop"-ot csináltak soha nem lett jó vége. Lásd Market Garden, lásd Dien Bien Phu. A többi része a kommentnek csak hab volt az ostobaság tortáján... Ezen felül valahol mindig elfog a röhögés, aki szerint Mo. ennyire kiemelt figyelmet kapna, hogy majd ide bevonul és megszáll minket az USA.
Minek?
Szóval - már elnézést - de azért látatlanba sértegetése (árulózás) és a harcászati sületlenségek kombója naná, hogy egyeseknél ledobja a gépszíjt és esetleg nem számol el 20-ig Vannak olyan emberek is, akik lehet, hogy már a BTK-t lapozgatnák, mert érzésem szerint van idevágó passzusa...
https://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-332-§-kozosseg-elleni-uszitas/
"A lakosság egyes csoportjai ellen", mert lényegében a Honvédségben szolgálókra szerintem ez ráhúzható.
https://www.vidakovics.hu/bunteto-torvenykonyv/becsuletsertes-btk-227/
De ez is eléggé ül.
227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben
a)
a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
b)
nagy nyilvánosság előtt
Nem tudom, hogy a fórum az nagy nyilvánosság-e, de a honvéd feladata a haza védelme és erre jött a "már átállunk".
Én biztosan nem szőröznék ezzel, azt viszont el tudom képzelni, hogy egyes emberek egy vastag pofonnal jutalmaznák a "már átálltunk" részt.
DEFCON2 moderálás esetén talán picit elgondolkozhatna több téren néhány kommentelő, hogy mit ír le.
Ezek után akkor csípőből lebaromozzak mindenkit, akik folyamatosan műszaki és egyéb állatságokkal hányják tele a fórumot...? [fejvakarás] Mert ez a kijelentés nem feltételezéseken és csoportra vonatkozik és maga a kommentelő kommentje a bizonyíték arra, ami.
Az árulás és értelmetlen ellenállás között hatalmas difi van. 1944-ben a felső vezetés nem adott parancsot semmire tudtommal, 1956 estén meg akkora erő jött be, hogy mégis mit kellett volna tenni?
Annyira bírom, amikor egyes emberek ennyire okosak. Alig várom, hogy a sok megmondó ember mikor dönt úgy, hogy önként megy a gyakorlatilag biztos halálba. Utólag kurva könnyű ekkora arcot felvenni.