Igazából ezek rövid hatósugarú fegyverek. Ezekkel mennyivel vagyunk beljebb?Ezek jönnek végül, vagy mégsem?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igazából ezek rövid hatósugarú fegyverek. Ezekkel mennyivel vagyunk beljebb?Ezek jönnek végül, vagy mégsem?
ez az RPG-vel sem egy kategória. Ez egy HSN löveg mint annak idején az SZPG-9 volt. Nem is annyira tankok ellen mint inkább tűztámogatásra.RPG helyett? Mondjuk? Arra a célra tökéletes. Ne keverd össze egy ATGM-el más kategória.
Szerintem maga az RPG el nincs gond. A maga kategoriájábban egy remekül eltalált fegyver. Ha már az usa is másoljaez az RPG-vel sem egy kategória. Ez egy HSN löveg mint annak idején az SZPG-9 volt. Nem is annyira tankok ellen mint inkább tűztámogatásra.
Elvileg vettünk ilyet, legalábbis volt róla szó.
RPG helyett inkább valami AT-4 szerű cucc kellene, vagy jobb inkább új fej az RPG hez
RPG-7 rajszintű,CG inkább szakaszszintű fegyver.Egyébbként valaki ránézzet már,mekkora is a PG-7VR rakétagránát?Hát nem kicsiOlyan szemlélet kellene vagy már van, hogy ne dobjunk ki semmit ok nélkül vagy, hogy nincs helyette semmi (lásd BMP-1, Igla).
Addig használjunk valamit, amíg a követelményeknek megfelel.
Az RPG-7 szerintem még mindig megfelel a mai követelményeknek. Azt a hivatásosok tudják megmondani, hogy a vetőcső meddig használható még.
A nálunk rendszeresített RPG-hez lehet vásárolni modernizált gránátot( PG–7VL, páncélátüse 50 cm.), és tandem elrendezésű két kumulatív harci fejes gránátot ( PG-7VR).
Nagyobb szükségünk van modern irányított páncéltörőre. Ez a Metisz mennyiség kevés szerintem és kicsi a hatótávolsága. Több esélyt látok arra, hogy ATGM-et szerzünk be a szárazföldieknek, mint az RPG helyett CG a svédektől.
Erre csak tippelni lehet most. Mondjuk a választék talán leszűrhető. Lengyel, Német vagy Török vonal lehetséges???A harcjármű meg úgymond lehet IFV vagy APC is. Ennyit azért elárulhatott volna a Benkő. APC-nk van és modernizálni akarjuk a régebben belinkelt Magyar Idők cikk szerint. Tehát jól gondolom IFV lesz????
RPG-7 rajszintű,CG inkább szakaszszintű fegyver.Egyébbként valaki ránézzet már,mekkora is a PG-7VR rakétagránát?Hát nem kicsi
Viszont lehet vele rendesen operálni is. Pl Donyeck.RPG-7 rajszintű,CG inkább szakaszszintű fegyver.Egyébbként valaki ránézzet már,mekkora is a PG-7VR rakétagránát?Hát nem kicsi
Ránéztem. Nagy, igaz.RPG-7 rajszintű,CG inkább szakaszszintű fegyver.Egyébbként valaki ránézzet már,mekkora is a PG-7VR rakétagránát?Hát nem kicsi
Úgy szervezed a szakaszt.Miért lenne szakasszintű fegyver?Egyáltalán hová rakod a szakaszba?
Viszont lehet vele rendesen operálni is. Pl Donyeck.
És igaz,jol lehet vele oerálni,de málházni,hurcolászni is kell valahogy.A mérete miatt a hatótávja,és a szélérzékenysége is változott,nem éppen előnyére
Habár a lenti linkeken 200 méterről írnak de valójában, hogy ezzel a tandemfejessel megfelelő találat legyen kb. 100-120 méter az valójában. A szélérzékenység hátrány valóban ezért írtam, ezeket a tényleges métereket.A mérete miatt a hatótávja,és a szélérzékenysége is változott,nem éppen előnyére
Szerintem is, Airbus lesz az.Btw a videóban azt is kiemeli Benkő, hogy légvédelmi rakéták beszerzése is folyamatban van. (A prioritások úgy látszik a tárgyalások sebességének a függvényében változnak.)
Ami viszont még nem elhanyagolható infomorzsa, hogy termékcsaládokban gondolkodik a HM. Ha ez igaz, a közepes szállító heli esetében pl. elég egyértelmű a befutó.
Úgy szervezed a szakaszt.
És igaz,jol lehet vele oerálni,de málházni,hurcolászni is kell valahogy.A mérete miatt a hatótávja,és a szélérzékenysége is változott,nem éppen előnyére
Persze, az RPG-ket le lehet cserélni. Tudom minden fontos, de ennél nincs fontosabb? ATGM-vel olyan jól elvagyunk látva?RPG helyett? Mondjuk? Arra a célra tökéletes. Ne keverd össze egy ATGM-el más kategória.
Nem az MH jelenlegi felépitése at egyedül üdvözitő mód a világon.Egyébbként magyar tisztek tollábol is olvastam már több tanulmányt is,hogy át kéne szervezni az alegységszervezeti rendszertMindenki megőrült!Nem a gombhoz veszel kabátot!
A tornya AMX-13, az alváz Saurer APC.Hát ez biza eredetileg a francia AMX-valahányas az 50-es évekből,