Több jó ATGM van. A metisz nem egy modern valami.Mi lenne az ideális?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Több jó ATGM van. A metisz nem egy modern valami.Mi lenne az ideális?
Mi lenne az ideális?
Amiről egy éve beszélt itt mindenki. Valahogy bentmaradt a köztudatban hogy kettő lesz, vagy három. Aztán álmodozunk na. Nemrég még a Leo2A7 is álom volt.
Igaz ember nem tudom hogy lenne a kettőhöz. Aztán volt itt szó úgy fél éve hogy Tatán egykor két hkz-t akartak. Vagy mi. Aztán hogy lehet hogy ez visszatérhet 2hkz, 2 glz felállásban. Na meg azért azt te is beismerheted hogy 44 harckocsi édeskevés egy ekkora országban. Se tartalék se semmi. Kb ugyanolyan harmatgyenge mennyiség mint ami most van. Akkor is ha ezek nagyon modernek meg biztos kilőhetetlenek, stb. Na meg pár napja a Currusos projekt a kb 35-20 hk felújításról ami holnap lejár. Szóval beszélgetünk na.
Én nem gondolnám ennyire túl a dolgot. Remélem a T-72 megy a kukába minden régi sz*rral végre.
Van ugye a 2 lövészzászlóalj (csak jön valami új láncos technika), a 11. hk zászlóalj kapja a Leo2-ket, 101-es tüzéreknek megy Pzh 2000. Az a kérdés, hogy a 36-os páncéltörősök mit kapnak? Ha már a KMW palettáról vásárlunk jöhetne a Fennek Spike-al. Sőt akkor már a győri Mistralokat is át lehetne tenni Fennek alapra.
Nem hiszem, hogy vegyes alakulat létrejönne. Szerintem a kiképző század lesz a negyedik százada az A7es zászlóaljnak.
Jó lenne pontosan tudni, miben egyezik és miben tér el, az A4, A7+ verzió. Mert a kiképzést is csak addig lehet az A4-en végezni, ami egyezik. Gondolom a belső műszerezettség elég eltérő lehet. A német szervezeti rendet átvesszük a 44 db-os zlj létrejöttével. Akkor gondolom, a harcászati eljárásokat, harcászatban használt alakzatokat is. Ez ok, az A4-el. De a többi kiképzési rész ? Azért azt ne gondolja senki, hogy az A4-el minden kiképzés le lesz tudva, mert biztosan nem. Vagyis az A4-et kezeljük úgy, mint egy következő zlj része, amikor az új 44 db. A7+ megérkezik.
Teljesen egyetértek, ha szabad. Ezzel a mennyiséggel akár teljesen elégedettek lehetnénk. Nem szükséges most azonnal megvenni azt a 2-3 hk. zlj.-t, szerintem a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy amikor lesz megfelelő állapotú A4 a használtpiacon, például norvég, akkor majd vásárolunk belőle, de ezt lehet egy-két év múlva tudjuk csak megejteni, addig a 12 A4, meg a valószínüleg nagyjavított T-72 jók lesznek nekünk. Más területeken is sokat kell fejleszteni, így is csodaszámba megy, hogy volt pénz erre is.A jövő kérdése és úgymond nem prioritás, de remélem úgy terveznek, hogy a4-ből szereznek be annyit, hogy kilegyen ismét a 44 + tartalék esetleg és ezeket korszerűsítik a7+ szintre. De majd miután minden haderőnem esetében megvan a korszerű alap és esetleg látják mire van még mód és keret.
Jó lenne pontosan tudni, miben egyezik és miben tér el, az A4, A7+ verzió. Mert a kiképzést is csak addig lehet az A4-en végezni, ami egyezik. Gondolom a belső műszerezettség elég eltérő lehet. A német szervezeti rendet átvesszük a 44 db-os zlj létrejöttével. Akkor gondolom, a harcászati eljárásokat, harcászatban használt alakzatokat is. Ez ok, az A4-el. De a többi kiképzési rész ? Azért azt ne gondolja senki, hogy az A4-el minden kiképzés le lesz tudva, mert biztosan nem. Vagyis az A4-et kezeljük úgy, mint egy következő zlj része, amikor az új 44 db. A7+ megérkezik.
Mernek nagyot álmodniTi milyen 2 zászlóaljról beszéltek?
Lynx K41ASCOD-ról vélemény? Az is 3+8 főt tud vinni
De ha kritérium a min. 8 fő és láncos akkor leszűkül a kör (amik talán szóba jöhetnek):
ascod
cv90
k21
Tulpar
Lesz itt még nagy döbbenet, még csak a héten kezdődtek a bejelentésekMernek nagyot álmodni
Az azért nem írtam, mert írták fentebb, hogy a csehek lecsaptak a gyártására, mivel szerintem mi akarunk legalább az ifv-be komolyabban gyártani hazai egységeket és nem csak összeszerelni.Lynx K41
Lynx K41
Én nem látom, hogy döntés lenne a cseh tenderen, és a cseh gyártásra sem találtam utalást. Ettől még magunknak gyárthatunk, főleg, ha az ausztrál tenderen nyer a RheinmetallAz azért nem írtam, mert írták fentebb, hogy a csehek lecsaptak a gyártására, mivel szerintem mi akarunk legalább az ifv-be komolyabban gyártani hazai egységeket és nem csak összeszerelni.
Az azért nem írtam, mert írták fentebb, hogy a csehek lecsaptak a gyártására, mivel szerintem mi akarunk legalább az ifv-be komolyabban gyártani hazai egységeket és nem csak összeszerelni.