A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóalj 1. Harckocsi Század – a kezelőszemélyzet összekovácsolása érdekében, a szakaszszintű munka előkészítéseként – tartott T-72 szakharcászati kiképzést január első felében.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Halmstad-ban van valami Saab telephely? An-26 ment/jön, vagy Griff alkatrészek vagy CG4 :rolleyes:

Még egy bunker

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Köszi, ez nekem különösen érdekes, a domb mellett nőttem fel és mindig is be szerettem volna jutni :D aztán most nyáron, amikor felújították az egészet, sikerült is végül :) ez még a felújítás előtti állapot, úgyhogy most már le vannak meszelve a firkák és karbantartva az ajtók.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Később is vannak érdekességek.És ez egy doktori disszertáció.Nabravo.Megint ott tartunk,hogy fontosabb a párthűség mint a tudás.Az előző amit olvastam olyan szintű ideológiai seggnyalás volt,hogy az már meghaladtta a 300nyelvcsapás/perc értéket.Tartalom meg nulla.Ennek lesz tartalma is-de Molni a haját fogja tépni,ha elolvasa
A párthűség részt merre van amúgy benne ?

Egyébként nem párthűségnek nevezném, hanem irányvonal hűségnek, mivel általában olyan disszertációk születnek, amikr relevánsak az akkori vezetői elképzelés felé. Vagy azzal foglalkoznak.

Egyébként nem párthűségnek nevezném, hanem irányvonal hűségnek, mivel általában olyan disszertációk születnek, amikr relevánsak az akkori vezetői elképzelés felé. Vagy azzal foglalkoznak.

Ahhoz nagyon kell tudni hogy ellentéteset írj és el is fogadják...

Ezt még nem olvastam teljesen végig,de nagy része régi,80as évekbeli könyvekbl van kiollozva.Főleg az Arab-Izraeli háborúk 1948-1982 ciműbl.(sec ez még most is megvan a könyvespolcomon)Most tartok a 82es háborúnál,a régi könyv azzal végetér.Kiváncsi vagyok mit ir a késöbbiekrl.
Az előző disszertáció a várható veszélyforrásokrol,konfliktuslehetőségekről szolt-Gyünek a migráncsok.Gyünnek a migrááncsok.Gyűűnnnnek a miiigrááááncsok!!!!Kb ennyiböl állt.

Lehet igazad van. Bár az szerintem a nato végét jelentené.
De ha így van mégjobban meg kellene becsülni a honvédokat.
A gázipart nemtudom. Biztos igazad van. Bár mint írtam nem gondolom, hogy csak a honvéd rendőr tűzoltó veszélyesipar. Civilben is van nem kevés
Becsülöm a honvédeket! Inkább azt látom évszázados gondnak, h mástól várunk segítséget. Ez a keresztesháborúk óta így van (Zára ostroma)...majd az antant megvéd (lett trianon), majd a britek rácsapnak Hitler kezére, majd jön az ensz a szovjet ellen, majd a nato. Kitalálnának valamit (pl. veszélyben az itteni demokrácia), h azért nem. Értünk senki nem hullat vért vagy könnyeket. Amikor ezt felfogtuk, haladt a szekér. De, h ne csak off legyen; pikáns lenne btr váltótípusnak a merkava ? ;)

Becsülöm a honvédeket! Inkább azt látom évszázados gondnak, h mástól várunk segítséget. Ez a keresztesháborúk óta így van (Zára ostroma)...majd az antant megvéd (lett trianon), majd a britek rácsapnak Hitler kezére, majd jön az ensz a szovjet ellen, majd a nato. Kitalálnának valamit (pl. veszélyben az itteni demokrácia), h azért nem. Értünk senki nem hullat vért vagy könnyeket. Amikor ezt felfogtuk, haladt a szekér. De, h ne csak off legyen; pikáns lenne btr váltótípusnak a merkava ? ;)

Pikáns.
:D:D:D
Hiszen az egyik egy harckocsi a másik meg egy magyarosan pszh.
Tudod 2 különböző dolog:D

Amúgy a tanárok minket arra bátorítottak, hogy írjunk kritikust és relevánsat. Te olvastad az enyémet szóval tudod hogy megtettem :D
Ha be tudod linkelni,elolvasom a Te irásodat is.A 18as kzzétett doktori disszertációkbol ez a 4. amit olvasok.És az 1. aminek tartalma is van.Lehet szidni Molnit a vitastilusa miatt,de ha ezek doktori cimet értek,neki a nagy valagrendel ékesitett phd járna a htö-re.Szerintem simán megugrod ezeknek a "doktori disszertációknak" a szintjét.Remélem vannak közzé nem tett szinvonalasabb művek is azon az egyetemen-vagy elég nagy a szar,ha mégse

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Ahhoz nagyon kell tudni hogy ellentéteset írj és el is fogadják...
Ez elég nagy baj,ha még mindig igy megy.....
Lehet tudni hogy MLRS-t akarnak-e venni vagy az marad csak vágyálom kategória ? Nyilván persze kéne csak lesz-e keret rá...

KMW árul azt is :)
Nemtudom.Nem vagyok benfentes.Itt bármi lehetséges-meg annak az ellenkezője is......

Le lehet menni. A tisztin túlés + menetgyakorlat 128 km.
Kb 25-t mentem legtöbbet fent a hegyen, meg párszor lenn de az is bőven elég volt. Sosem gondoltam volna hogy le lehet ennyit egyben gyalogolni. De azért ez egy átlagembernek biztos vagyok hogy nem soknak menne.

Szerintem ennek a napi 100km letekerésének sportteljesitmény jelentősége van.Katonailag nemsok.Harci málhával,harckrülmények kzött nincs jelentősége.Ha van is katona,ki teljesiti,az se nagyon lesz harcképes állapotban a célkrzetbe érkezéskor.Márha odaér egyáltalán,és nem sétál csabdába a nagy rohanás közepette
Azért a Donnál örültek volna az öregek ha ennyit tudnak haladni visszafelé.