Egyik se.Én annyira nem ragaszkodnék a Pumpához. Szerintem kicsi a deszanttere és "egyfeladatos". Szemben a Lynx két fővel többet tud vinni és moduláris felépítésű. Úszni melyik tud?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyik se.Én annyira nem ragaszkodnék a Pumpához. Szerintem kicsi a deszanttere és "egyfeladatos". Szemben a Lynx két fővel többet tud vinni és moduláris felépítésű. Úszni melyik tud?
Nem tudjuk még hogy mik az elvárások az majdani IFV felé l.Elvárás IFV-nél?
Akkor össze kell kukázni egy rakat BMP-1-et mindenhonnan és modernizáltatni a Circussal.Egyik se.
Az hogy odaadnánk NAGY KALAND! Menjen, hajrá!A Horvátok NATO tagok. MOL érdekeltségek is vannak ott. Ha erősködnének a szerbek, áttelepítünk néhány géppárt. Küldenek teszem azt a digók és a lengyelek is 4-4 gépet, aztán jóidő.
Amúgy akár segély formájában is mehetne a horvátoknak ennyi erővel. 2 mrd ft gyakorlatilag aprópénz. Bányja kánya. Csak adjanak érte múzeumba való dolgokat.
Itt szerintem a MIG-29 nagyjából semmit sem ér , max alkatrész bázis egy része. Fő érték itt a hajtóművekben van, de együtt vihető vigye el valaki a szemetet Ne nekünk kelljen hadianyagként drága pénzért megsemmisíteni Amugy Én személy szerint úgy tudtam egyből eladtak egy adag hajtóművet , még a szocik idején.
A terv jó csak az a baj, hogy a kivitelezést sasnos rajtunk gyakorolták a múlt században. És ma is összezárnának, a kisantant.... Gondolom azért nyaljuk mindet fényesre, hogy éket verjünk ebbe... De nem bíznék egyikben sem... De olyan szitu sem lesz már nekik sem mégegyszer ...Ha valaha valami területet szeretnénk szerezni, és esetleg meggyengül annyira status quo akkor semmiképp sem szabad egyedül beleugrani helyi szomszéd elleni háborúba. Mindenképp úgy kell intézni, hogy 3-an 4-en legyünk 1 ellen és akkor lehet azt darabokra cincálni minimális veszteségekkel. 1v1-et nem kell kockáztatni, mert 1-et ha leversz a másik lever utána téged. Úgy kell, hogy valakivel lenulázztatni az ellenségünket, és aztán amikor a haláltusája végén jár a kegyelemdöfést bevinni, és aztán osztozkodni.
Nekem is szükösnek tűnt, de csak ez és az ára maradt a negatívum oldalon, a pozitívumok viszont kárpótolnak...Szerintem kicsi a deszanttere...
A terv jó csak az a baj, hogy a kivitelezést sasnos rajtunk gyakorolták a múlt században. És ma is összezárnának, a kisantant.... Gondolom azért nyaljuk mindet fényesre, hogy éket verjünk ebbe... De nem bíznék egyikben sem... De olyan szitu sem lesz már nekik sem mégegyszer ...
Itt szerintem a MIG-29 nagyjából semmit sem ér , max alkatrész bázis egy része. Fő érték itt a hajtóművekben van, de együtt vihető vigye el valaki a szemetet Ne nekünk kelljen hadianyagként drága pénzért megsemmisíteni Amugy Én személy szerint úgy tudtam egyből eladtak egy adag hajtóművet , még a szocik idején.
"Az árverési kiírásból arra lehet következtetni, hogy nem sikerült eladni azt a 23 darab Mig 29-est, amit még 2017-ben bocsátottak árverésre 4,8 milliárd forintért. "
Egyszerűen nem ér többet.
Ez sem szép de elmegy(talán),viszont ezt Debrecenben nem tehetik meg,olyan nincs,hogy egy debreceni lövész katona azonos beosztásban és szolgálati idővel többet keressen mint egy tatai csak azért mert Debrecenben szolgál!
Már pedig a repszereloknel ua beosztásban csak a gripenesek kapták meg a pótlékot! (Se Szolnokon,se Pápán. A kecsói ancsásokban nem vagyok biztos de lehet hogy ők sem.)
Haditechnika ezen száma csak a magyar tüzérség fejlődésével foglalkozikTudom.De rep szerelőből nincs 500 db az országban összesen(beosztás)és a Gripen szerelőre rá lehet fogni hogy spec munkakör meg ilyenek de ezt a lövésszel nem tudja eljátszani a lövész mindenhol lövész mindenhol ugyan azt kell csinálnia.
FolytatásHaditechnika ezen száma csak a magyar tüzérség fejlődésével foglalkozik