Honnan? Mióta? Forrás? Esetleg fotó?
Töredelmesem bevallom nagyot hibáztam amikor nem fényképeztem le.A saját kicsi szemeimmel láttam kiállított 72-es mellett.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Honnan? Mióta? Forrás? Esetleg fotó?
Töredelmesem bevallom nagyot hibáztam amikor nem fényképeztem le.A saját kicsi szemeimmel láttam kiállított 72-es mellett.
Azért ne legyetek már nagy okosak , haditechnikai szakértők mindjárt.Szerintem még most hagyhatta el a tojashéjat az ülepéröl.
https://m.blog.hu/ka/kameraaltal/image/dunakeszi/_mg_1642.jpgHát az hiba vót, mer én meg csak a saját szememnek hiszek.
https://m.blog.hu/ka/kameraaltal/image/dunakeszi/_mg_1642.jpg
ezen felülről a harmadik nem az?
https://m.blog.hu/ka/kameraaltal/image/tata/nyilt_nap/img_2166.JPG
vagy ezen?
na várj megkérdezem havert.Hát azon a képen tutira nem 3VBM-42 van.
Az nem az.Hát azon a képen tutira nem 3VBM-42 van.
Sajnos nem látszik alternatív, kormányozni képes értelmes erő a magyar politika egén, ezért nem tartom valószínűnek a váltást.Szóval imádkozzon mindenki, hogy ne legyen se kormányváltás se gazdasági világváltás mert akkor koránt sem biztos hogy a beszerzések megtörténnek.
Jah vegyünk lengyelektől Mig-eket(vagy újítsuk fel amit nem tudunk eladni) ha már a szovjet technikát meg a modernet olyan jól lehet ötvözni.
Sajnos nem látszik alternatív, kormányozni képes értelmes erő a magyar politika egén, ezért nem tartom valószínűnek a váltást.
Amikor a görögök nagy szoaréban voltak úgy 10-15 éve, akkor kaptak egy óriási (első) mentőcsomagot az EU-tól, azzal a feltétellel, hogy az aktuális kormány csökkenti a kiadásokat. Egyből le is húzták a több milliárd eurós hadibeszerzéseket (Leo2, mittoménmi stb.), mire szóltak nekik, hogy azokat meg kell venni, nincs kecmec.... Szerintem nálunk sem lenne másként, bárki is a kormányfő: amit megrendeltünk, azt meg kell venni. Vagy még többet.
Speciel a haditechnikai beszerzéseink legnagyobb pénzkidobása lesz a Leopard 2A7+, ha nem kap aktív védelmi rendszert! Ugyanis aktív védelmi rendszer nélkül egy tízmillió Eurós, hetven tonnás, ultramodern harckocsit egy százezer Eurós ATGM-el simán ki lehet lőni, ha nem tudja lelőni az ellene indított rakétát!
Ugyanez igaz lesz a Pumákra is.
www.deagel.com, www.army-guide.com, stb.
Viszont itt mindenki, akinek munkája van/volt a BTR-el, szabadulna tőle.
Talán 2010 környékén még lett volna értelme fejleszeni. De akkor is kellett volna pörgetni a dolgot, mert évi 30 átalakítással is tartana még mindig. Viszont jóval nagyobb volt a munkanélküliség, ember is lett volna rá.
Ez egy négy hónappal ezelőtti cikk, amiben közvetlenül Benkőtől származik az infó, lehet ez változott közben, de ebben szerepel egy törökökkel kapcsolatos előszerződés is: https://magyaridok.hu/belfold/fejlesztes-elott-a-szarazfoldi-hadero-is-3583043/Nem biztos hogy fejlesztünk bármit is ami egykori orosz fegyver. Lehet teljesen átfegyverzik a Honvédsgéet. Max., az AK gépkarabély marad a tartalékosoknak meg a PKM, RPG-7. Nem tudunk többet. Minden komment ebben a témában ötletelés csak, az enyém is.
Talán újdonság lehet az is, hogy már van szerződés moduláris rendszerű páncélozott járművek beszerzéséreEz egy négy hónappal ezelőtti cikk, amiben közvetlenül Benkőtől származik az infó, lehet ez változott közben, de ebben szerepel egy törökökkel kapcsolatos előszerződés is: https://magyaridok.hu/belfold/fejlesztes-elott-a-szarazfoldi-hadero-is-3583043/
Ezt úgy mondod, mintha én a hidegháborús technikát akarnám reszelgetni.Nem biztos hogy fejlesztünk bármit is ami egykori orosz fegyver. Lehet teljesen átfegyverzik a Honvédsgéet. Max., az AK gépkarabély marad a tartalékosoknak meg a PKM, RPG-7. Nem tudunk többet. Minden komment ebben a témában ötletelés csak, az enyém is.
Kormányváltás nem várható, egy gazdasági válság sem lenne olyan erős hatású, mint a 2010-es. Sokkal erősebbek vagyunk már mint akkor voltunk. A GDP 2 %.át egyébként más kormánynak is el kellene majd költeni, mert különben előbb utóbb, aki ezt nem teszi, lehet kitessékelik a NATO-ból.
Hát ebben nem lennék olyan biztos.Valójában nincs magyar gazdaság.Teljesen a német gazdaságtol függünk,és az EUtol.Ha bedugul a forrás,a NER kártyavárként döl össze.Kormányváltás nem várható, egy gazdasági válság sem lenne olyan erős hatású, mint a 2010-es. Sokkal erősebbek vagyunk már mint akkor voltunk. A GDP 2 %.át egyébként más kormánynak is el kellene majd költeni, mert különben előbb utóbb, aki ezt nem teszi, lehet kitessékelik a NATO-ból.
Dehogynem. Persze ehhez szorgalom is kell. Én szeretem a hazám és remek lehetőségeim vannak akár É-amerikai munkára is, de maradtam és maradok is. Sőt...a nálunk rosszabb helyzetbe lévőket segítem is. Ez utóbbi a válasz. Ajánlom a gulág naplókat figyelmedbe.
A személyzet kapcsán csak két dolog; ha látja valaki, h nem egy ezeréves tákolt konzervben vetik harcba, akkor szívesen megy. Egy jóeszű srác ismerős a Leo hírére megy a seregbe.
De az étvágyat meghozhatja.Örülök neki ha kedvet kapnak a fiatalok az új technika hallatán.
Bár a hazaszeretet nem ott kezdődik hogy jön a Leo és megyek a seregbe.