Nem, arról megy a vita, hogy két századnyi Kfirrel, vagy F-35-el váltsuk-e a Gripeneket.Egy jó ideje nem néztem be ide, a szándékon kívül van valami újdonság a szállítógépek beszerzésével kapcsolatban?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem, arról megy a vita, hogy két századnyi Kfirrel, vagy F-35-el váltsuk-e a Gripeneket.Egy jó ideje nem néztem be ide, a szándékon kívül van valami újdonság a szállítógépek beszerzésével kapcsolatban?
a haderőfejlesztés nem pénz hanem akarat kérdése , NAGYON nagyon sokszor leírtuk , az emberi tényező (pilóták , földi kiszolgálók stb) a nagyobb gondSzerintem ezzel a felvetéssel a gond az lehet hogy honnét akasztol le 28 géphez való pénzt? Megint ott tartanánk mint a jóska pista báá besült t...ke. Másra aligha jutna a két szd-nyi 35 ön kívül, mert szárazföld is létezik.
A másik század ha lenne majd akkor valami igénytelen,tesco gazdaságos vas legyen akkor. Mindenre egy 35 ös túl drága. Nem beszélve arról hogy a szomszédoknál is nem látok semmilyen lehetőséget az elkövetkező jó pár évben ami indokolná két századnyi 35 öt. Szerintem még a romiknál is kérdéses lesz. Pláne ha jönne egy újbóli penzügyi válság. Ha már túlarazott F-16 bol táraznanak be. Ami reális a környéken.
Horvatoknál nevetséges 6-8 db gép beszerzese. Majd ha gáz lesz mehetünk oda is repkedni.
Bolgárok szintén valami 8-10 géppel terveznének évek óta. Ha lenne rá pénzük. Ha ott is befigyel a későbbiekben valami gebasz majd akkor oda is mehetünk repkedni.
Romik. Végre elértek azt hogy az f-16 ik adjanak már készenlétett. Hány év utan is?
Szlovákoknál F-16 os lesz majd valamikor 2020 után.
Ha valami gebasz lenne pár év múlva a gatyád is rámene a 35 re. feltéve ha déli szomszédoknál be kell majd segítenni. Meg mire küldenél 35 öt?? A szép balkáni vadregényes hegyek bombazgatására. Más rációt az elkövetkező évekre ott nem látok.
Egy ilyen kaliberű gépet ki kell hasznalni. Nem elfecsérelni. Az pedig jóval komolyabb légierővel rendelkező elenfelet kívan. Nem 20-30 éves gépekkel rendelkező légierőt. Meg éljen alah. Ja nehogy megtámadjanak minket. Kik?
Ha pedig komolyabbra fordulna akkor a sugárzás garantált lenne a Kárpát Medencébe is.
nem, csak a vita megy , felülről pedig hallgatásEgy jó ideje nem néztem be ide, a szándékon kívül van valami újdonság a szállítógépek beszerzésével kapcsolatban?
azért nem ilyen drasztikus a helyzetNem, arról megy a vita, hogy két századnyi Kfirrel, vagy F-35-el váltsuk-e a Gripeneket.
Romik. Végre elértek azt hogy az f-16 ik adjanak már készenlétett. Hány év utan is?
Szlovákoknál F-16 os lesz majd valamikor 2020 után.
Az pedig jóval komolyabb légierővel rendelkező elenfelet kívan. Nem 20-30 éves gépekkel rendelkező légierőt. Ja nehogy megtámadjanak minket. Kik?
Nem arról megy a vita hogy az 1 századnyi Gripenhez vagy F-35 kellene valami olcsóbb tipus is.Nem, arról megy a vita, hogy két századnyi Kfirrel, vagy F-35-el váltsuk-e a Gripeneket.
fordítva , pénz akkor van ha akarat is van , ha nem így gondolod akkor furcsán látod a világotAkarat csak akkor lehet ha pénz is van.
fordítva , pénz akkor van ha akarat is van , ha nem így gondolod akkor furcsán látod a világot
nem ezt írtam én is ???Pénz arra van amire akarjuk hogy legyen.
Kell a cirkuszi bemutatórepülésekhez,had bámulja a nép......Jelenleg füstgenerátorra van akarat
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:209779-2019:TEXT:HU:HTML&src=0
Könyörgöm ne hozd szóba!!!...neborisz + fedett_mókus
Köszöntem, csak érdekelt, hátha...
Az a Kfir-ötlet meg mi amúgy?! Újraindult a gyártása? Ezeken a gépeken nem túllépett már a világ?
1.sajnálom hogy nem tudok jobbat mondani a nyilvánosságra hozott infók alapjánborisz + fedett_mókus
Az a Kfir-ötlet meg mi amúgy?! Újraindult a gyártása? Ezeken a gépeken nem túllépett már a világ?
Nékem van egy olyan elgondolásom,hogy 1századnyi F35 kéne,meg mellé 1-2,neadjisten 3századnyi tescógazdaságos kiegészitő gép.Erre a tescogazdaságos gépre az egyik jellötem a Kfir block 60.Van másik is,csak odáig már nem jutottak el a fiukborisz + fedett_mókus
rendben , oké , oké , maradjunk annyiban hogy a Kfir nem igazán megfelelő mindenki más szerint , mi volt/lenne a másik ilyen "tesco gazdaságos" ötlet ?Erre a tescogazdaságos gépre az egyik jellötem a Kfir block 60.Van másik is,csak odáig már nem jutottak el a fiuk
A hatékony védelemhez sok rakéta kell. Valahogy így:
SHORAD: nagyon sok a bejövő egyszerűbb pgm fegyverek ellen (bomba, rakéta)! A shorad ma már elsősorban a pgm ellen véd, hatókörébe ellenséges gép már nem repül be. Minek is tenné! Ebben a műfajban még a gépágyú is szóhoz jut. Nem feltétlen a legolcsóbb egy jó shorad rendszer.
MRAD: sok kell a bejövő komoly fegyverek (cirkálórakéták) és az esetleg berepülő ellenséges gépek ellen. Még komoly légierők, full EW-vel és AR fegyverkészlettel se szeretnek berepülni ma már. Pláne nem egy NASAMS üteg fölé! Ennek a szintnek van valószínűleg a legjobb ár/érték aránya
LRAD: kevés rakéta és inkább elrettentésből. Puszta léte tehermentesíti valamennyire a többi rendszert, feltéve, hogy azok komolyan vehető szinten léteznek. Ugyanakkor drágasága miatt mennyisége rendkívül korlátozott lesz, így önmagában rendkívül keveset ér! Olyan egy légvédelmi rendszerben, mint a zárókő egy boltívben.
Használt gépböl a Gripen C.Új gépböl az FA50 bvr képes vb változata.De már ezt korábban is többször leirtam.Csak a Kfir hatalmas deltaszárnyai ugylátszik eltakarta a szemetek elöl....rendben , oké , oké , maradjunk annyiban hogy a Kfir nem igazán megfelelő mindenki más szerint , mi volt/lenne a másik ilyen "tesco gazdaságos" ötlet ?
rendben , oké , oké , maradjunk annyiban hogy a Kfir nem igazán megfelelő mindenki más szerint , mi volt/lenne a másik ilyen "tesco gazdaságos" ötlet ?
Nékem van egy olyan elgondolásom,hogy 1századnyi F35 kéne,meg mellé 1-2,neadjisten 3századnyi tescógazdaságos kiegészitő gép.Erre a tescogazdaságos gépre az egyik jellötem a Kfir block 60.Van másik is,csak odáig már nem jutottak el a fiuk
Azt megkérdezhetem, hogy az FA50 beszerzését, karbantartását, nagyjavításait hogyan gondoltad kivitelezni? A gép a repült óráinak jelentős részét azzal fogja tölteni, hogy elporoszkál Koreába?Használt gépböl a Gripen C.Új gépböl az FA50 bvr képes vb változata.De már ezt korábban is többször leirtam.Csak a Kfir hatalmas deltaszárnyai ugylátszik eltakarta a szemetek elöl....