Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én ezzel azért nem teljesen értenék egyet.Nem megnyomorodva szerelt le, aki végigcsinálta.
nem töröltek el semmit , az új alaptörvényben is felfüggesztve szerepelEltörölték.
én azt mondom , volt olyan akit megviselt , de ha tényleg valaki úgy állt hozzá hogy oké , el kell tölteni ezt az időt itt hát akkor legyen valami haszna is akkor rohadtul nem lehetett belerokkanni ha az ember egy ici-picit életképes volt , balesetek nyilván mindig voltak és lesznek de ha követted a parancsot és legalább egy picit hasznosan akartad eltölteni azt az időt akkor 99.99%-ban azt mondom hogy rohadtul nem lehetett bele nyomorodniÉn ezzel azért nem teljesen értenék egyet.
Ahhoz túlságosan fáradt vagyok már hogy leálljak vitatkozni. Egyébként megjegyzem én is voltam soros. Nem nem viselt meg.nem töröltek el semmit , az új alaptörvényben is felfüggesztve szerepel
én azt mondom , volt olyan akit megviselt , de ha tényleg valaki úgy állt hozzá hogy oké , el kell tölteni ezt az időt itt hát akkor legyen valami haszna is akkor rohadtul nem lehetett belerokkanni ha az ember egy ici-picit életképes volt , balesetek nyilván mindig voltak és lesznek de ha követted a parancsot és legalább egy picit hasznosan akartad eltölteni azt az időt akkor 99.99%-ban azt mondom hogy rohadtul nem lehetett bele nyomorodni
Szerintem meg te nem érted! Egy kegyelmi világban élted az életedet eddig (ha szerencséd van, akkor ez még kitart). Elhiszem, hogy nem fűlik a fogad hozzá, hogy kikerülj a komfort zónádból, de hidd el, hogy a társadalmat nem hatod meg azzal hogy minden hobbiból haditechnikai témákkal foglalkozol.
Az meg külön vicces, ha azt mondod, hogy te az állammal kapcsolatban a kötelezettségeidet az adó kifizetésével leróttad. Az állam meg oldja meg az adódból a profi hadsereget.
És ha az a pénz, amit befizettél nem elég, hogy elegendő katonát toborozz? (Mert most ez a helyzet)
Akkor fizetsz többet azért, hogy legyen elég profi katona? Mert ha havi nettó 700.000-et adnának, akkor annyian lennének, mint az "oroszok".
Tehát 2 lehetőség maradt.
Ez utóbbi esetben miért kellene ezt az adót olyannak is fizetnie aki elmegy katonának? Na ugye. Akkor tulajdonképpen ott is vagyunk amit én javasoltam.
- Elmész te is katonának
- Vagy fizetsz extra adót.
Két gimnáziumba jártam. Mindkettőben ~50+% van külföldön. 15+éve. Gyerekek jelentős része magyarul se tud vagy töri.
molnibalage : tényleg csak irónia volt, vmelyik előző bejegyzésedhez kapcsolódóan, no offense.Én behívnám az összes Valtonost, In-Kalost, stb akik még nem szolgáltak katonaként vagy rendőrként. Nagyon jó kis emberanyag lenne.. Bocs molnibalage, ez most csak egy szimpla, ironikus megjegyzés volt.
Miért adnék 700000-et? Ezt arra írtam, hogy ennyiért, ami most van nem jönnek. Akkor adjunk nekik többet. A 700.000 egy olyan szám volt ami mellé oda lehet tenni a "lennének mint az oroszok".Nagyjából azt vázolod, hogy a a magyar katona sokkal több joggal rendelkezzen mint egy rendőr,műtőssegéd,tűzoltó,tanàr stb.
Én sereg, és katona párti vagyok de
700 ezret adnál kinek?
A honvédnak?
Szakszinak?
Örmesternek?
5 millát egy 6 hónapos sorlétért?
Adómentességet?
Örök életet nem?
Mentősnek,tűzoltónak,rendőrnek ez miért nem jár?
Tényleg pár óránként nézek rá az oldalra és utánna tátott szájjal bámulok magam elé itt pár ember gondolatain.
Pl.:10000 sorkatona egy évben 50 milliárd ha 5millával számolok
+Kajáltatás,ruháztatás,kiképzés, új laktanyák, +kiképzők.
Miért is? Hogy az emberek akik amúgy mem akarnak katonák lenni keressenek 5 millát?
Menjen ht-nak vagy szerződésesnek.
Persze normál bérért. De ne essünk át a ló túloldalára.
Nem kellene pár évente új életpályamodellt kihirdetni, és lehet maradnának az emberek.
De ne csak a pénz motíválja azt aki katona lessz. A szakma szeretete nélkül baszhatod a töméntelen embert.
Csak töltelék lessz. Mint a sorosok is.
Jóéjszakát
Azért kiváncsi lennék,meddig?Ki fogja finanszirozni?Miböl és meddig?Még egyszer mondom! Minden magyar állampolgárságú fiatal nőnek járni fog 10M forint életkezdési kölcsön, júliustól!
Ez azert sok mindentol fugg. Nalam a nagyobbik ketnyelvu, mert en foglalkoztam vele (mondjuk azota mar magyarul irni elfelejtett), a kisebbik mar csak ert magyarul, meg iszonyuan tori, mert az anyjukra maradt (es o meg lusta volt foglalkozni vele, hiaba nem kellett sosem dolgoznia), meg ez ugye nem mindenkinek fontos (nalam konkretan ez volt a harom ok egyike, amiert el akartam valni; most probalom behozni a fiamnal a magyartudast.)
Még egyszer mondom! Minden magyar állampolgárságú fiatal nőnek járni fog 10M forint életkezdési kölcsön, júliustól!
Pl.:10000 sorkatona egy évben 50 milliárd ha 5millával számolok
+Kajáltatás,ruháztatás,kiképzés, új laktanyák, +kiképzők.
Miért is? Hogy az emberek akik amúgy mem akarnak katonák lenni keressenek 5 millát?
Azt ugye nem számoltátok bele, hogy pontosan ennyit kellene fizetnie annak az embernek, aki nem vállalja, és megváltja a "szolgálatot".Azért kiváncsi lennék,meddig?Ki fogja finanszirozni?Miböl és meddig?
Ugyanez vonatkozik egy soros MN/IDF jellegű haderőre.Mert bár egy félig önkéntes,félig hazafias kötelezettségű soros alapkiképzést pártolok,de többre szerintem se pénz,se lehetőség,se igény se társadalmi elfogadás készsége.
Azt ugye nem számoltátok bele, hogy pontosan ennyit kellene fizetnie annak az embernek, aki nem vállalja, és megváltja a "szolgálatot".
De a gondolatkísérletemnek volt egy másik része is:
Meg kell szüntetni az ingyenes felsőoktatást!
A leendő egyetemistának nem kell semmit sem kifizetni. Ő a sorkatonai szolgálattal fogja megkapni az első diplomát ingyen. Magyarán, mint ahogy most. És ezért most senkinek semmit sem kell tennie. Különösen nem sorkatonának állnia, pedig a Magyar Állam kifizeti a gépészmérnök, orvos, állatorvos, fizikus diplomáját, és félig önhibáján kivül egy igen jelentős mennyiség elvész ebből a befektetett pénzből, mert gyakran a diploma megszerzése után 1-2 évvel dobbantanak is a fiatalok.
Nooooormális?
Mert ez "nekünk" jár!
Ó dehogy!
És szerinted mind a 3-nak egyszerre kellene úton lennie? Mert az úgy egy kicsit meredek, nem?De tényleg már. Ha ennyire nem értesz hozzá, nem olvastad el.... akkor ne terjeszd a hülyeségeid.
Ha részletesen pontosan akkor Magyar közlöny. Tessék kikerestem https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/8df1cd00eb92a1a572206a7d837511ec6bc27ed4/megtekintes
pl.: Nem fiatal nőnek fog járni, hanem "fiatal" házaspárnak. Nem jár mindenkinek pl kell három év folyamatos tb-jogviszonny, ebben max 30nap megszakítás lehet.
Nem mellesleg ez egy kamatámogatással rendelkező kölcsön. Szerintem rémítő hülyeség úgy felvenni hogy nincs úton a gyerek. Akinél a gyerek nem jön össze és felvette az nagyon csúnya kamatokat fog fizetni...