A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez egy 40 éves amerikai partraszálló jármű továbbgondolása. Nemigazán értem az elgondolást sem.
Talàn az lehet a koncepció ,hogy nem nagyon tudtak még erre a célra jobbat csinàlni. Egyébkén Izraeli és Usa tuningal egy mezei làncos Apc-nek is bőven elmegy. Valahol Stanag 4 szintet is olvastam védelemről...és 30 tonnàval is jobban úszik mint bàrmilyen 8*8.

A jelenlegi konjuktúra kifutásáról lehet beszélni, azonban korántsem biztos, hogy itt az ideje. Illetve, egy esetleges korrekció, vagy a gazdaság lassulása közel sem fog olyan következményekkel járni, mint a 2008-as gazdasági világválság. Nem beszélve arról, ha beválik a kormány konvergencia programja. Mellesleg jó lenne, ha végre valamelyik “nagyokos” elmagyarázná, hogy egy korlátozott belső piaccal rendelkező, nyitott gazdaságú országnak, az európai integráció kellős közepén hogyan kellene a világgazdasági folyamatoktól teljesen függetlenítenie magát, hogy ne érezze meg gazdaságilag egy eljövendő válságot, mint ahogy itt egyes botcsinálta makrogazdasági elemzők proponálják..

Talàn az lehet a koncepció ,hogy nem nagyon tudtak még erre a célra jobbat csinàlni. Egyébkén Izraeli és Usa tuningal egy mezei làncos Apc-nek is bőven elmegy. Valahol Stanag 4 szintet is olvastam védelemről...és 30 tonnàval is jobban úszik mint bàrmilyen 8*8.
Csak akkora mint pajta és azért úszik, jobban, hogy bírja a hullámokat, a dunához ilyen nem kell.

De ebben cserébe nem is 6-8 katona fér el... Az új ülésekkel szerelve is asszem 14-16 fő körül. Hordàgyakról màr nem is beszélve...
Szárazföldi harcászatra nem való, nem is arra van kitalálva, kurva magas az egész, a fegyverzete nem tudom mennyire modulálható, de nem hinném, hogy komolyabbat lehet rá tenni, mert akkor vinné az úszóképességet, Nem véletlen, hogy dedikált partraszálló járműveket azok az országok használnak, amiknek van hol partraszállni.

• Tetszik
Reactions: Sulaco
Ez egy modernizàlt verzió. Csak, hogy làsd , belül is nagyobb...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Luthero
Szárazföldi harcászatra nem való, nem is arra van kitalálva, kurva magas az egész, a fegyverzete nem tudom mennyire modulálható, de nem hinném, hogy komolyabbat lehet rá tenni, mert akkor vinné az úszóképességet, Nem véletlen, hogy dedikált partraszálló járműveket azok az országok használnak, amiknek van hol partraszállni.
Nyilvàn... Ez maximum mint Apc jöhetne szóba , fegyverzet terén is...Magasàg szempontjàból azért a Boxer is sokkoló méretű , ez sem magasabb szerintem.

viszont Ötletnek én ezt dobnám be mára ,a stryker platformar annyira nem értek egyet de hat amiknak abból van a legtöbb ami ilyenre normálisan használható
https://defence-blog.com/army/u-s-a...ort-range-air-defense-systems-in-october.html
30-as csúzli , 2 Hellfire és 4 Stinger , mondjuk hogy nem rossz , valami ilyesmi elgondolás itthonra se lenne rossz , bár már annak örülnék ha 2 platformon de a Hellfire meg a Stinger lenne ( pl Fennek-en)