A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Már ha ki volt hirdetve nekik.
Szerintem itt a bibi az lehetett hogy itthonra kihirdeték de unios közbeszerzés eljárásba vagy ehhez hasonló felületten nem. A gyártó szerintem leszarja hogy kinn megyen keresztül a portéka. Az ő szemszögébből nézve a portéka el legyen adva.
Na kíváncsi leszek majd rá hogy ki lesz e írva ismét.

Szerintem itt a bibi az lehetett hogy itthonra kihirdeték de unios közbeszerzés eljárásba vagy ehhez hasonló felületten nem. A gyártó szerintem leszarja hogy kinn megyen keresztül a portéka. Az ő szemszögébből nézve a portéka el legyen adva.
Na kíváncsi leszek majd rá hogy ki lesz e írva ismét.

Tavaly én úgy értelmeztem vettünk 10000db-ot. Fura. Főleg, hogy gondolnám a gyártó figyeli az ilyen hirdetményeket. A vevő pedig felkeres gyártókat.

Lehet nem tudtak eléggé összekacsintani.

Az első cg-k mikor érkeznek? Tudja valaki?
És milyen gránátokkal? Arról volt szó valahol?

kivéve ha helyzet mérgesedik valahol, mert akkor lehet mellé rittyentenek még 56db-ot
Előre sose lehet tudni.

Varázskalpból? Ha beüt a szar akkor más is fog akarni venni és mire megérkeznének pár év múlva lehet a konfliktus már el is múlt. Most rittyentsenek hozzá inkább.

Varázskalpból? Ha beüt a szar akkor más is fog akarni venni és mire megérkeznének pár év múlva lehet a konfliktus már el is múlt. Most rittyentsenek hozzá inkább.
Nem úgy működik, hogy veszünk 250 tankot, aztán mambó. Egy csomó szirszar kell még. Csak a lövészeknek százas nagyságrendben minden apróság.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus

Helyi konfliktus esetén nem zsír újat, hanem másnak a raktárából zárolt készletéből. (ami lehet új vagy használt) Jó pénzért odaadja.

Helyi konfliktus esetén nem zsír újat, hanem másnak a raktárából zárolt készletéből. (ami lehet új vagy használt) Jó pénzért odaadja.

Ha abba a zonaba vagy ahol a konfliktus van akkor valszeg egykedves moslyt fogsz kapni maximum de nem harkocsit fegyvert. Kiveve ha kinatol vagy az oroszoktol rendelsz. Meg eszak koreai is szallit szivesen de tudtommal egyiknek sincs raktaron Leo 2 :-)

Senkinek ne legyen illúziója, csak azzal harcolnánk ami rendelkezésre áll.A fegyveripar nem úgy működik,hogy van bármiből raktáron amit gyorsan ide tudnak adni.Más raktárából pedig csak olyat érdemes venni ami nekünk is van mert közel sem biztos,hogy az ismeretlen eszközökre lesz idő kiképezni.

Beteszem ezt ide:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én nem ismertem eddig de nagyon tetszik.

• Tetszik
Reactions: Anti
Senkinek ne legyen illúziója, csak azzal harcolnánk ami rendelkezésre áll.A fegyveripar nem úgy működik,hogy van bármiből raktáron amit gyorsan ide tudnak adni.Más raktárából pedig csak olyat érdemes venni ami nekünk is van mert közel sem biztos,hogy az ismeretlen eszközökre lesz idő kiképezni.

pl.: t72, meg késöbb A4-esek jöhetnek szóba. (előbbiből sokaktól lehetőség van, utóbbiból legjobb esély erdogan-tól venni konfliktus esetén.)

(persze szó se róla túlárazva jutsz csak hozzá)

Beteszem ezt ide:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én nem ismertem eddig de nagyon tetszik.
Ezt eredetileg nem erre fejlesztették, hanem a katonák tehermentesítésére. Hogy vigye a zsákokat, a lőszert, sebesültet szállítson.
Aztán lett belőle felderítő, gépuska platform, meg még miegymás.... Ez csak a legújabb verziója.
Alapvetően óriási probléma az összes "Future Solder" koncepcióval, hogy a hi-tech anyagok ellenére elképesztően túl vannak terhelve egyénileg a katonák.
Ez drasztikus teljesítményromlást eredményez.
Csak a modern kütyükhöz szükséges akkuk tőbb kiló plusszot jelentenek. De pl. egy éjjellátóhoz ellensúlyt kell cipelnie a katonának, hacsak nem akarja folyamatosan a földet bámulni.
Ezért fejlesztik a különböző exoszkeletonokat, robot öszvéreket, miegymást a katonai hi-tech laborokban.
A Rheinmetall meg letette ezt az asztalra, már a meglévő technológiákból.
Van értelme a dolognak, csak a logisztikáját is ki kell építeni. Ok, hogy a különlegeseknél helikopteren szállítják, de pl. a Rába jellegű utility truckokon nem szállítható, mert túl magas a plató hozzá.
Az angol könnyűgyalogos és gyorsreagálású erők viszont már egész régóta használnak hasonló kategóriájú, de nem távirányított hasonló feladatú utility járműveket.

Ezt eredetileg nem erre fejlesztették, hanem a katonák tehermentesítésére. Hogy vigye a zsákokat, a lőszert, sebesültet szállítson.
Aztán lett belőle felderítő, gépuska platform, meg még miegymás.... Ez csak a legújabb verziója.
Alapvetően óriási probléma az összes "Future Solder" koncepcióval, hogy a hi-tech anyagok ellenére elképesztően túl vannak terhelve egyénileg a katonák.
Ez drasztikus teljesítményromlást eredményez.
Csak a modern kütyükhöz szükséges akkuk tőbb kiló plusszot jelentenek. De pl. egy éjjellátóhoz ellensúlyt kell cipelnie a katonának, hacsak nem akarja folyamatosan a földet bámulni.
Ezért fejlesztik a különböző exoszkeletonokat, robot öszvéreket, miegymást a katonai hi-tech laborokban.
A Rheinmetall meg letette ezt az asztalra, már a meglévő technológiákból.
Van értelme a dolognak, csak a logisztikáját is ki kell építeni. Ok, hogy a különlegeseknél helikopteren szállítják, de pl. a Rába jellegű utility truckokon nem szállítható, mert túl magas a plató hozzá.
Az angol könnyűgyalogos és gyorsreagálású erők viszont már egész régóta használnak hasonló kategóriájú, de nem távirányított hasonló feladatú utility járműveket.

Supacat lesz az.
15147333405_b79b57cf5d_b.jpg

Sima Quadot is szoktak erre használni.
16x-2011-tfh-003-262.jpg