Én nem ismerem a jelenlegi helyzetet testközelből, de a Magyar Honvédséget mindig is az jellemezte, hogy 1-1 beosztást mindig is 1-2-3-4-5 rendfokozattal nagyobbal rendelkező látta el. Emiatt is torzulhat a kép.nézd , értem tökre hogy a HM-nek van nagyon sok intézménye és azon belül dolgozói amik IGEN ronthatják az összképet , tisztában vagyok vele , én vízfej alatt azt értem hogy az adott/bővített legénységi állományhoz brutálisan sok a tiszt / altiszt , amiket felsoroltál egyébként azokban elvileg nagyrészt civil munkatársak dolgoznak főként , nem katonák (mégegyszer mondom főként , nyilván tudom hogy a ludovikán meg a Helyőrség dandárnál katonák vannak) + mint írtam az imént a NEM bővített legénységi létszám SE volt feltöltve/kimaxolva , nemhogy majd a bővített , nem elég emelni a limitet , akkor lenne értelme normálisan limitet emelni ha már minden hely be lenne fel lenne töltve
De szerintem a legénységi feltöltöttség sosem azon múlik, hogy ezekben az intézményekben mennyien vannak, hanem az, hogy nincs elég jelentkező az alakulatokba.
És azt gondolom, hogy egy elég komoly hibát követ el a hadkieg. és a vezérkar, amikor a harcoló alakulatok közül egy sincs Budapest vonzáskörzetében. Szerintem nem lenne olyan nehéz Pest megyében akár egy dandárnyi alakulatra való legénységi jelentkezőt összelapátolni.
A szentendrei laktanya pedig minimális bővítéssel simán meg tudná oldani a fogadásukat. Tapasztalatból mondom!
Mondjuk a 3., könnyű dandár lehetne a befutó, mert annak jóval kisebb a logisztikai és eszközigénye.
A kiképzési területek is adottak lennének (Izbég, Csobánka), de sokkal könnyebb lenne úgy embert "fogni", hogy a család másik kenyérkeresője is könnyen el tud helyezkedni.
Persze, a tiszthelyettes képzést át kellene helyezni, de az nagyjából bárhol lehetne az országban, de még Pesthez közel is meg lehetne oldani a dolgot.