Lehet, hogy azt sem érted krisss, hogy a nyugdíjától megfosztott, éhkoppon hagyott és a saját vezetői által mélységesen lenézett és napi szinten szivatott rendőri állományt nem lehet megnyerni már ennek a kormányzatnak. A "gecik" és a "patkányok" legenyhébb jelzős szerkezetek részei köztük. Nem is tudnák, elképzelhetetlen, hogy visszaadják a korkedvezményes nyugdíjat (ekkora meghátrálást!), a fizetésemelés alatt pár tíz százalékokat értenek és az átlagrendőr azt se kapja meg maradéktalanul, míg a vezetésük már konstans marad. Ha nekem kellett volna döntenem arról, hogy melyik jelentős fegyveres testület kerüljön fejlesztésre, akkor én is gondolkodás nélkül a sereget választom. Igaz én ezzel párhuzamosan felszámoltam volna a rendőrséget is és emberanyagát egy csendőrség és egy rendészet között osztottam volna el (ezredes alatt a csendőrségbe, fölötte a rendészethez, fizikailag alkalmasak, dolgozni akarók a csendőrséghez, végletesen depriváltak, puhosok a rendészethez), de ez max az én felelősségtudatomat dícsérné, nem várhatjuk el a fideszes vezetőktől, hogy legkevésbé is érdekelje őket, hogy mennyire működőképesek az alájuk rendelt ágazatok! Erre nincs is példa.