Előre szólok, hogy én is csak az eredményekben, tényekben hiszek, ezért várjuk ki és figyeljük a fejlődését a Z2026 programnak... De abban nem adok igazat hogy nem történnek generális változások.
Nem fontossági sorrendben:
- átkerült az MH vezetés Fehérvárra, ezzel elvileg a politikától a szakmaiság felé terelődtünk
- új egyenruhák
- új kézifegyverek
- hazai gyártókapacitás újratervezése, kivitelezése
- 4 laktanya és 2 reptér totál át és újra építése pl. Leoknak új színek, de szolgálati férőhelyeké is.
- a budaőrsi Honvédelem napjató kezdve a számtalan gyereknapon, majálison kivonulások, rengeteg HM gyerektábor, toborzó rendezvények, brossúrak, nyílt napok a laktanyákban szerintem igenis nyitás a nép felé
- bérezés terén volt életpályamodell bevezetve, ami azért jelentős béremelést hozott sokaknak, de valószínű, hogy már most korlátozottan versenyképes
Szóval sok minden (pl. beszerzések legjava) még csak terv, és ahogy az elején mondtam a tényeket, eredményeket látva hiszem majd el, hogy minden rendben van. De azért most ez mégis egy koncepciózus épitkezés és mint tudjuk a nulláról szó szerint, és ez bizony idő lesz lásd hadipar újrakezdése, szakember, gyártósor, beszállítók teljes láncolatát kell kiépíteni. Vagy a tartalékos rendszer - ami itt annyiszor téma mintha ők lennének a dárda hegye
-is bővül, de ma a nyitott határoknál a liberális és illiberális világban ki akar az átlag emberből szenvedni, önként, szóval kemény dió lesz az építkezés, és őszintén szólva nem is hiszek benne - tartalékos rendszerről beszélek - hogy ez önkéntes alapon fog működni, vagyis lesz elég lelkes, önzetlen ember.
Az hogy milyen minőségű pl. az új egyenruha, vagy a vezetők stílusa, felfogása változott-e, vagy nem jönnek-e túl későn az új eszközök, elegendő lesz-ez a mennyiség egyáltalán, az életpálya mit ért valójában.... na ezeken a területeken lehetne miről beszélni, illetve felmerülhetne a 4 Orbán kormány felelőssége is a honvédség magára hagyásában, de ha most valóban történik komoly előrelépés, akkor az elmúlt 30 évet vegyük úgy, hogy "spóroltak" az államnak. (az utolsó mondat cinikus volt mielőtt valaki magára venné)