Igen voltam és volt légkondi,tiszta ruha meg zuhany minden nap.Bár az hozzátartozik az igazsághoz,hogy nem voltak több napos feladatok hanem minden nap visszajártunk a bázisra.
De olyan szempontból ez lényegtelen,hogy már az első vh-ban is 2 hetente rotálták az állományt az első vonalban és ott is törekedtek az állomány rendes elhelyezésére és ellátására.Azaz már akkoriban is voltak az első vonalban rendes körletek ággyal, asztallal, egy lavórral,hogy mosakodni tudj meg kimosni a zoknid.
Értem én,hogy aki a Néphadseregen szocializálódott annak elképzelhetetlen az,hogy már a közepesen normális helyeken is törődbek a katonával(már akkor is törődtek máshol csak itthon nem) de ez van.
Sokat írok vissza a régi időkről, lehet sokan néha unják, de most megint ezt teszem. Amikor gyakorlatokon voltunk, minden ilyen eseményen jött velünk, illletve ha mozgés volt, némileg lamradva mögöttünk a kommendáns alegység Csepel aggregát kocsikkal, fürdetősátrakkal. Amit gyorsan feldobtak minden este és mindenki, minden nap fürdött. Voltak olyan harcászati napok, amikor éjjel, nappal ment a buli, akkor esetleg kimaradt, mert nem volt megvílósítható, ha éjszakai harcászat is folyt. De másnap tuti volt zuhany. A század anyagos kocsi, reggel, délben, este, mindíg hozta a meleg ételt és a hideget. Az is velünk haladt, vagy mögöttünk, de az ellátás rendben votl. Ráadásul gyakorlatokon, plusz ételpótlék járt. Ivóvíz folyamatosan volt műanyag kannákban a BMP-ben. Amit pótoltunk. persze, valódi háborús körülmények közöttt biztosan nehezebben megoldható néha ez. Illetve olyankor több hiányosságra is fény derül, de összességében, a katonák ellátása hozzátartozik a harcérték megőrzéséhez, ezt aláírom.