Archer nagyon drága a tudásához képest, és emelet nem bizonyított még. A norvégok vissza is mondták a rendelését és csak a svédeknek lesz.Jogos észrevétel. Én inkább a dél-afrikai Denel T5-52 (TATA 8x8 alvázon) vagy a svéd Archer (Volvo 6x6) rendszert választottam volna a Pzh2000 helyett. Ugyanaz az űrméret, de Pzh2000-rel ellentétben közúton is elmegy. Itt Európa közepén már szerintem túlhaladott a lánctalpas tüzérség vagy APC. Az nagyon jó volt a II. VH idején, amikor köves út legfeljebb a nagyvárosokban akadt, de most már az Atlanti-óceántól Oroszországig olyan sűrű úthálózat van, hogy a közúton nem mozgatható lánctalpas járművek inkább csökkentik, mintsem növelik az egységek mobilitását. Egy mai 8x8 terepjáró harcjármű kb. egy Panzer IV terepjáró képességeivel rendelkezik, de azzal ellentétben 70km/h óra feletti sebességet tud közúton is. Ha nem akarunk menni meghódítani az orosz sztyeppéket vagy a Kaukázust akkor bőven elég nekünk az Archer is a Pzh2000 helyett. Nem tudja valaki, hogy alakulnak a Pzh2000 / Denel T5-52 / Archer árai egymáshoz?
Pzh 2000 esetében önjáró tüzérség tekintetében nincs kompromisszum és nagyon is lehet vele közlekedni, emelett erősen páncélozott is. Egy Archerer nem fogsz nehéz dandárkodni és egyedül rambózni, de egy pzh 2000 minimálisan harckocsit is tud játszatni.
A gumikerekes önjárók max kiegészitésnek jók a háttérben, és úgy, hogy nem nagyon támadják őket...