Igen, a terv az, hogy minden szolgálatban lévő Leo 2 A7V szintre kerüljön. Ez tulajdonképpen az az ekvivalens program, amit a lengyelek most elkezdtek a T-72-eseikkel. Nem véletlen a párhuzamosság szerintem.Annyiban igen, hogy most 101 Leot fognak felhozni A7V-re, és kaphatnak 84-et. "101 Kampfpanzert Leopard 2 der Varianten A6M A2 und A6 sollen auf einen ähnlichen Konstruktionsstand wie der der neuesten Version Leopard 2 A7V gebracht werden." Tehát, amennyiben még vannak 2A6-osok szolgálatban, azokat is modernizálni kell.
"Mit dem Projekt „Fähigkeitsaufwuchs gepanzerter Kampf“ wird durch den vereinbarten Konstruktionsstand KPz LEOPARD 2A7V vor allem in die Zukunft der
Panzertruppe investiert. Bis 2023 erhält die Panzertruppe weitere 84 hochmoderne Systeme."
Nem lesz gyors.... "Die Modernisierung der Kampfpanzer soll bis 2026 abgeschlossen sein. Unter anderem erhalten die Leopard 2 ein neues Zielsystem, neue Funkgeräte sowie modifizierte Feuerleitrechner."
Szerintem a Leo3 (hívjuk így?) nagyjából 3-4 éven belül tesztverzióban el fog készülni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a test részt újjá fogják tervezni a Pumával szerzett tapasztalatok alapján. Ott azért elég komoly fejlődést értek el a Marderhez képest. Tartottak egy demót nemrég a Leclerc toronnyal a Leo testén, de szerintem nem lesz ez ilyen egyszerű...
Még azt is el tudom képzelni, hogy készülni fog belőle ember nélküli toronnyal IS, a rendes mellett...