Tudom.
Ezért linkeltem be több oldalt is.
Mert volt aki 36 egyszerre felfegyverzett gépet vizionált.
De mivel ezeket a gépeket nem harci helinek vettük(hisz nem is azok), így nem tartom én sem fontosnak, hogy mind felfegyverezhető legyen egyidőben.
Ne erölködj....
A legmagasabb Hforce szintett veszi mindegyikhez a honvédség. Nincs arról hír vagy adat, hogy a mi-24 gépeket rendes harci helikopterre cserélnék, ezért nem véletlen a full extrás hforce erőltetése.
Önmagában a mi-24 sem igazi harci helikopter és nem annyira durva a védelme sem még is harcinak használja rengeteg ország.
A románok szutyok- 0 védelmü pumája is harcinak nevezik pedig egy rakás fos.
A szlovákok kivonták a mi-24-eiket és teljesen felszámolták a harci helikopter águkat.A szállító mi-ek tűztámogatónak sincsenek felszerelve....
Az usa feketéje is mit szóljon aminek fos a páncélzata, de apache rendszer van rászerelve...
Szóval totálisan laikus és fölöslegesen rinyáló aki azt mondja ezek a gépek nem érnek semmit harcolva.... de érnek.
A németek nem véletlenül találták ki a hforcet, ami szállító és harci gép lehet, mert nem volt altarnativájuk a mi-24-re.
A Tiger nem fogjuk venni valszeg mert kurva drága és nagyon sokba kerül fenntartani és még megbizhatatlan is. Ez az egyetlen airbus termék amit kerülni kellene, pedig alapvetően nem rossz koncepció.
Ennek fényében a környéken bőven elegendő hforce rendszer, ami akármennyire fáj neked 36 gép egyszerre is bevethető és sírna a szád ha csak egy H145 menne feléd gépágyúval.