Ne viccelj....senki sem tudta. Köszönjük Emese!El se kezdődött.... Ne nevettesd már ki magad..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ne viccelj....senki sem tudta. Köszönjük Emese!El se kezdődött.... Ne nevettesd már ki magad..
Bocs azt hittem komolyan kérded, nekem ez érzékeny téma kicsitNe viccelj....senki sem tudta. Köszönjük Emese!
Egyébként volt. VKF jóváhagyta. Lehet tippelni melyik....igen, egyetértek Veled hidd el és szerintem nálam jobban senki sem szeretné ha a hazai fejlesztésű cuccok gyártása is beindulna, de jelen pillanatban látni kell a szomorú valóságot ahogy Te is mondtad, a szerbek eljutottak valahonnan valahova, de teljesen más környezetben, nekik volt erre idejük mert megmaradt a nehéz technikájuk ,volt hazai gyártás sok mindenre stbstbstb , nem építettek le annyira mint mi, pedig aztán ott volt egy háború is ugye vagy 30 éve , nekünk NINCS most erre se időnk se pénzünk hogy kísérletezzünk, ez a lényeg amit jó lenne megérteni, tegnapra kellettek volna a cuccok , nem most kell fejlesztgetni
nem volt ilyen
Papíron volt, az egyenruházat részben megvalósult belőle, meg most kezd el az egyéni fegyver. Szóval igazából részeredmények vannak a maradék meg beépült a Zrínyi 2026-ba.Egyébként volt. VKF jóváhagyta. Lehet tippelni melyik....
Úgy van, eltaláltad.
Az más kérdés, H egy fillér sem jutott mögé....
Meg az mre es a clsPapíron volt, az egyenruházat részben megvalósult belőle, meg most kezd el az egyéni fegyver. Szóval igazából részeredmények vannak a maradék meg beépült a Zrínyi 2026-ba.
El se kezdődött.... Ne nevettesd már ki magad..
Kérdezzék meg Varga Misi bácsit mit gondol erről...https://www.penzcentrum.hu/karrier/...-fejlesztese-lenne-hova-fejlodni.1089499.html
Honvélmi költségvetésről cikk.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/...-fejlesztese-lenne-hova-fejlodni.1089499.html
Honvélmi költségvetésről cikk.
A magyar GDP 2018-ban 42 661 805 millió Ft volt, ami 133 790,6 millió EUR-t ért."Benkő Tibor felidézte: a kormány határozatban vállalta, hogy évi 0,1 százalékos emeléssel Magyarország 2024-re eléri a 2 százalékos GDP-arányos honvédelmi költségvetési szintet. A magyar gazdaság teljesítése nyomán viszont a tavalyra (2018) tervezett 1,07 százalékos arány végül 1,4 százalék lett. Így a miniszter szerint, ha a fejlődési ütem megmarad, előbb is teljesíteni tudják a GDP 2 százalékos arányát."
A 0,5% GDP eltérés az mennyi pénzt jelent forintban vagy euróban?
Az az igazság, hogy szerintem teljesen meddő marhaság a GDP arányos kalkuláció. Lehet belőle politikát csinálni, meg cikkeket írni, de értelme nem sok.Nem értem, hogy 2020-ban a táblázat miért nem tartalmazza a 2019-es adatokat. Az 1,7 milliárd Euró csak meglátszana benne, vagy legalább egy része...
Szokás szerint a számok nem is hasonlítanak a magyar statisztikai adatokra. Vannak, akik szerint a kifizetett előleget nem tudja kezelni költségvetési módszertan, ez okozza az eltérést. Mások szerint meg az, hogy nem minden a honvédelmi költségvetésből megy.
Az EU Stat szerint 2018-ban GDP 0,9%-a lett a honvédelemre fordítva, Benkő Tibor szerint pedig 1,4%.
2019. január 20. - kormany.hu
"Benkő Tibor felidézte: a kormány határozatban vállalta, hogy évi 0,1 százalékos emeléssel Magyarország 2024-re eléri a 2 százalékos GDP-arányos honvédelmi költségvetési szintet. A magyar gazdaság teljesítése nyomán viszont a tavalyra (2018) tervezett 1,07 százalékos arány végül 1,4 százalék lett. Így a miniszter szerint, ha a fejlődési ütem megmarad, előbb is teljesíteni tudják a GDP 2 százalékos arányát."
A 0,5% GDP eltérés az mennyi pénzt jelent forintban vagy euróban?
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyiben fog ezen a felálláson változtatni a VBÜ.
Az nyilvánvaló, hogy a szervezet "nem szünt meg" csak átnevezték.Ezért linkeltem be a múltkor az írást arról, hogyan alakult meg az "elődszervezet", hogy "csak" a név és a szervezeti felépítés változott, a munka folyamatosan ment tovább... A VBÜ-ről az elmúlt majdnem két hónapban csak annyit hallottunk hogy megalakult. Pedig nagy változásokat ígértek. Várunk tovább. Meglátjuk, mi lesz.