Az APC remélem nem lesz német.Szerintem ez azt jelenti hogy az APC vagy IFV(vagy ha minden jol megy mindketto) is nemet lesz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az APC remélem nem lesz német.Szerintem ez azt jelenti hogy az APC vagy IFV(vagy ha minden jol megy mindketto) is nemet lesz.
Az APC remélem nem lesz német.
Nem szeretem a boxert inkább a PatriaCsapj a szádra!
Ma megint szóbajött a Kormányinfón a szerződéses állomány növelése a Honvédségnél. Olvasta valaki mennyivel tervezik emelni a létszámot?
Ez létszámba hány fő?Szerintem a terv a 3+1 dandár 100% feltöltése lesz. Az más kérdés hány %-ra sikerül.
Ez létszámba hány fő?
3+1 nem 3?
3 rendes dandár, +1 a "csonka" dandár, a különlegesek. Ez inkább zászlóalj mint dandár.
Honnan tudod te azt?
Hát ez volt 2-3 éve elkottyintva, de a fene se tudja mi változott azóta. Volt elég sok minden ami történt közben. Ez csak gondolom nem változtatták meg, mert ezt is nehéz lesz normálisan feltölteni nem hogy továbbiakat. Ahhoz nagyon komoly szemléletváltásnak kell végbe mennie, hogy ennél több embert összeszedjenek.
Benkő parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszban cáfolja, hogy az Aselsan-nal Magyarország szerződést kötött volna.Jane's is lehozta a török rcws üzletet.
An unnamed NATO country has signed a contract with Aselsan for remote controlled weapon stations (RCWS) and gunshot detection systems, the company tweeted on 10 April. Well-informed Turkish defence sources told Jane’s on 13–14 April that the customer is Hungary.
Aselsan did not identify the systems but the image accompanying the tweet shows the Stabilized Advanced Remote Weapon Platform (SARP) and SEDA gunshot detection system.
https://www.janes.com/article/95532/hungary-orders-aselsan-rcws-and-gunshot-detection-systems
Ha a török járművekre kerül, akkor az azokat szállító török cég kötött szerződést az Aselsannal. Mindez természetesen feltételezés (mint mindig).Benkő parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszban cáfolja, hogy az Aselsan-nal Magyarország szerződést kötött volna.
2 lehetőség van. Igazat mond és nem kötöttünk. A másik, hogy kicsit csúsztat és nem az ország kötött, hanem egy magyar cég. Anno mintha a hvg a Yalcin beszerzés kapcsán már ezt pedzegette volna.
https://www.parlament.hu/irom41/10135/10135-0001.pdf
Ez a harmadik verzió. Sőt a legligikusabb..Ha a török járművekre kerül, akkor az azokat szállító török cég kötött szerződést az Aselsannal. Mindez természetesen feltételezés (mint mindig).
Viszonr elég jól megy ennej a török cégnek. Kéthetente jelentenek be rendeléseket. Ma Bahrein írt alá szerződést.Ha a török járművekre kerül, akkor az azokat szállító török cég kötött szerződést az Aselsannal. Mindez természetesen feltételezés (mint mindig).
Az is igaz lehet hogy a válság miatt most könnyebben tudnak toborozni. Kérdés mi lesz mire lecseng a válság? Mert 1-2 év és ismét húznak majd kifelé az országból vagy oda ahol cas lesz. Szerintem nem az a kérdés hogy most lesz e ember hanem az hogy mire lemegy a válság meg is fogják tudni tartani és lesz e majd utána elég jelentkező és ember és fiatal majd azokba a kadét iskolákba?Szerintem a terv a 3+1 dandár 100% feltöltése lesz. Az más kérdés hány %-ra sikerül.