W
Wilson
Guest
Itt amugy nem vagyok benne biztos hogy jo a sorrend...
Lehet de a sorrend szerintem nem annyira lényeges
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Itt amugy nem vagyok benne biztos hogy jo a sorrend...
Lehet de a sorrend szerintem nem annyira lényeges
De ha mar szazmilliokert vettel joindulatot akkor konnyebben utasithatsz el tizmilliokat, igy ertettem.
Még érdekessebb hogy pont a US szerződést torpedózó oroszbarát nacionalisták nyomták átt az F-16-at, pedig mindenki más Gripent akart. Azért van benne némi logika - a MIG-29-ek karbantatásából kozvetitoként a párthoz kozeli cég kaszált nagy hasznot (hasonló konstrukció, mind ami nállatok a kebabosok korul lesz). Az elózo kormányban megzerezték a honvédelmi tálcát, es még ha az orosz szankciók megakadályozták a Mig-35 vásárlását (szerencsére!!!), amivel ki nem mondottan kacérkodtak, de legalább végsokig hátraltatták a nyugati gépek beszerzését, hogy hoszabbítami keljen a karbantartási szerzodést. És ha már elmentek a falig, azt a típust eroltettég, amely késobb lesz leszálitva. Mindamellett persze még az sincs kizárva, hogy a Lockheed valakit megkent, hiszen a Blackhawkok és a Spartanok is hozzájuk kotodo cégektol voltak vásárolva... Remélem ez a banda már csak vendégnapokon fog tudni bejutni a Parlamentbe (most 1,5%-on álnak ), amúgy is még maradot ott elég szemét.Fura amúgy,hogy az amcsikkal történő szerződésre nemet mondott Szlovákia utána viszont csiliárd euróért megveszi a legfejlettebb F-16-t.
- Milyen "szakmai szinvonal"?Ha nem lennének a missziók akkor a szakmai szinvonal és a szemlélet meg mindig a béka segge alatt lenne.Egesz egyszerűen a missziók kb generaciós ugrást hoztak a Honvédsegben kb mindenben!
Még érdekessebb hogy pont a US szerződést torpedózó oroszbarát nacionalisták nyomták átt az F-16-at, pedig mindenki más Gripent akart. Azért van benne némi logika - a MIG-29-ek karbantatásából kozvetitoként a párthoz kozeli cég kaszált nagy hasznot (hasonló konstrukció, mind ami nállatok a kebabosok korul lesz). Az elózo kormányban megzerezték a honvédelmi tálcát, es még ha az orosz szankciók megakadályozták a Mig-35 vásárlását (szerencsére!!!), amivel ki nem mondottan kacérkodtak, de legalább végsokig hátraltatták a nyugati gépek beszerzését, hogy hoszabbítami keljen a karbantartási szerzodést. És ha már elmentek a falig, azt a típust eroltettég, amely késobb lesz leszálitva. Mindamellett persze még az sincs kizárva, hogy a Lockheed valakit megkent, hiszen a Blackhawkok és a Spartanok is hozzájuk kotodo cégektol voltak vásárolva... Remélem ez a banda már csak vendégnapokon fog tudni bejutni a Parlamentbe (most 1,5%-on álnak ), amúgy is még maradot ott elég szemét.
Katonák felszerelése, tisztek szemléletének változása a katonák felé ésatöbbi ésatöbbi. Ha nincsenek missziók és NATO-s tapasztalatok akkor a honvédségi vezetőség is ott tartana ahol a rendőrök....- Milyen "szakmai szinvonal"?
- Miért kell ehhez "misszió"?
Lőni, harcászkodni szerintem Mo.on is meg lehet tanulni.
Az Afgán vagy iraki tapasztalatok mennyiben segítik az átlag magyar katonát (nem a különlegesekre gondolok) hogy jobban fel legyen készítve egy esetleges idehaza előforduló feladatra?
Komolyan érdekelne hogy milyen generációs ugrásra gondolsz amit a missziók segítettek elő? A katonák felszerelésérre gondolsz?
Ebből egyedül a katonák felszerelése a megfogható dolog, de az sem általános. Még néhány napja is jelentek meg képek acélsisakban szaladgáló katonákról.Katonák felszerelése, tisztek szemléletének változása a katonák felé ésatöbbi ésatöbbi.
Kurva hosszú mese és úgy lehetne igazán látni, ha végigélted. Lényegében a néphadsereg teljes átalakulása ami külföldi példa nélkül nem valósult volna meg vagy még egy évtizedes késéssel. (fessük zöldre a füvet) És ez a folyamat most fog beérni mert van pénz megvalósítani végre.Ebből egyedül a katonák felszerelése a megfogható dolog, de az sem általános. Még néhány napja is jelentek meg képek acélsisakban szaladgáló katonákról.
Tisztek szemléletének változása a katonák felé? Miért...milyen volt és milyen lett?
ésatöbbi ésatöbbi...ez a leg érdekesebb része a dolognak!
Ebből egyedül a katonák felszerelése a megfogható dolog, de az sem általános. Még néhány napja is jelentek meg képek acélsisakban szaladgáló katonákról.
Tisztek szemléletének változása a katonák felé? Miért...milyen volt és milyen lett?
ésatöbbi ésatöbbi...ez a leg érdekesebb része a dolognak!
Nem semmi nem gondoltam volna,hogy a szlovák poltikába ilyen erős az orosz vonal.
Még érdekessebb hogy pont a US szerződést torpedózó oroszbarát nacionalisták nyomták átt az F-16-at, pedig mindenki más Gripent akart. Azért van benne némi logika - a MIG-29-ek karbantatásából kozvetitoként a párthoz kozeli cég kaszált nagy hasznot (hasonló konstrukció, mind ami nállatok a kebabosok korul lesz). Az elózo kormányban megzerezték a honvédelmi tálcát, es még ha az orosz szankciók megakadályozták a Mig-35 vásárlását (szerencsére!!!), amivel ki nem mondottan kacérkodtak, de legalább végsokig hátraltatták a nyugati gépek beszerzését, hogy hoszabbítami keljen a karbantartási szerzodést. És ha már elmentek a falig, azt a típust eroltettég, amely késobb lesz leszálitva. Mindamellett persze még az sincs kizárva, hogy a Lockheed valakit megkent, hiszen a Blackhawkok és a Spartanok is hozzájuk kotodo cégektol voltak vásárolva... Remélem ez a banda már csak vendégnapokon fog tudni bejutni a Parlamentbe (most 1,5%-on álnak ), amúgy is még maradot ott elég szemét.
Kurva hosszú mese és úgy lehetne igazán látni, ha végigélted. Lényegében a néphadsereg teljes átalakulása ami külföldi példa nélkül nem valósult volna meg vagy még egy évtizedes késéssel. (fessük zöldre a füvet) És ez a folyamat most fog beérni mert van pénz megvalósítani végre.
pl, egy fiatalabb modern gondolkodású csapattisztnek a jól képzett katona érték, míg a régi rendszerből visszamaradottnak aki aszerint szocializálódott, hogy jön a következő adag sorállomány és ez megragadt a fejében, csak egy szám.
Félreértés ne essék, én is megtapasztaltam a masszív alkoholista MN tiszteket, viszont akkor is (pontosan a rendszerváltáskor) találkoztam szakmailag rendkívül jól képzett tisztekkel is.Voltálnsorkatona? Nah az lenne meg most is..
Félreértés ne essék, én is megtapasztaltam a masszív alkoholista MN tiszteket, viszont akkor is (pontosan a rendszerváltáskor) találkoztam szakmailag rendkívül jól képzett tisztekkel is.
Tény hogy a rendszerváltás előtt aktív tiszt generáció, engedve a természet hívó szavának, mára nagyrészt kihalt a seregből
A most aktív átlag, nyelveket nem beszélő, magyar baka egy külföldi misszió miatt szerintem nem lesz modernebb gondolkodású, és olyasmi tudást sem kap amit egyébként idehaza nem szerezhetett volna meg.
A most aktív fiatal modern gondolkodású jól képzett csapattiszt is v.színű nem a kabuli repülőtér őrzésétől lett modern és jól képzett, hanem esetleg attól hogy beszél minimum egy idegen nyelvet, szolgálat után olvassa a híreket, forgatja a szakmai anyagokat és a HM esetleg kiküldte külföldre valamilyen képzésre is.
Szerintem a hadsereg mindig is hűen tükrözte a társadalom egészének erkölcsi és szellemi színvonalát. Ma is így van ez...teljesen bizonyos hogy ma már missziók nélkül sem olyan lenne a sereg mint a sorkatonaság idején volt.
A most aktív átlag, nyelveket nem beszélő, magyar baka egy külföldi misszió miatt szerintem nem lesz modernebb gondolkodású, és olyasmi tudást sem kap amit egyébként idehaza nem szerezhetett volna meg.
Kint missziós területen folyamatos kiképzéseken veszel részt a szövetséges katonákkal, megismered a különböző országok harceljárását, módszereit kiképzésmódszertanát, felszerelését, vezetési rendszerét, értékes tapasztalat bárkinek . Nagyon jó iskola.Félreértés ne essék, én is megtapasztaltam a masszív alkoholista MN tiszteket, viszont akkor is (pontosan a rendszerváltáskor) találkoztam szakmailag rendkívül jól képzett tisztekkel is.
Tény hogy a rendszerváltás előtt aktív tiszt generáció, engedve a természet hívó szavának, mára nagyrészt kihalt a seregből
A most aktív fiatal modern gondolkodású jól képzett csapattiszt is v.színű nem a kabuli repülőtér őrzésétől lett modern és jól képzett, hanem esetleg attól hogy beszél minimum egy idegen nyelvet, szolgálat után olvassa a híreket, forgatja a szakmai anyagokat és a HM esetleg kiküldte külföldre valamilyen képzésre is.
Szerintem a hadsereg mindig is hűen tükrözte a társadalom egészének erkölcsi és szellemi színvonalát. Ma is így van ez...teljesen bizonyos hogy ma már missziók nélkül sem olyan lenne a sereg mint a sorkatonaság idején volt.
Ez azért érdekes, mert ugye most mindkét országban arról tárgyalgattak, hogy mi is szeretnénk beszállni az űrbizniszbe.https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/d...ean-yves-le-drian-avec-son-homologue-21-07-20
Akkor most lesz Hun Space Force francia/izraeli segitseggel vagy meg nem?
Ez azért érdekes, mert ugye most mindkét országban arról tárgyalgattak, hogy mi is szeretnénk beszállni az űrbizniszbe.
De közben tavaly már az oroszokkal (Roscosmos) is aláírtunk valami hasonlót, sőt ott konkrétan volt is szó emberes küldetésről. Viszont Szíjjártó mostani faszbukos anyagaiból nekem az jött le, hogy ugyan ezt tervezgetik a franciákkal is.
Mindeközben azért furcsa ez a dolog, mert per pillanat mindhárom nemzet most veszít piacot a SpaceX-szel szemben.
Ez azért érdekes, mert ugye most mindkét országban arról tárgyalgattak, hogy mi is szeretnénk beszállni az űrbizniszbe.
De közben tavaly már az oroszokkal (Roscosmos) is aláírtunk valami hasonlót, sőt ott konkrétan volt is szó emberes küldetésről. Viszont Szíjjártó mostani faszbukos anyagaiból nekem az jött le, hogy ugyan ezt tervezgetik a franciákkal is.
Mindeközben azért furcsa ez a dolog, mert per pillanat mindhárom nemzet most veszít piacot a SpaceX-szel szemben.
Az Európai Űrügynökségnek van fejkvótája a nemzetközi űrállomásra (x fő/év), az oroszoknak van űreszköze ami fel tud vinni egy embert az űrállomásra, a magyar kormány meg nagyon szeretne egy embert felküldeni egy francia/német/olasz stb. helyett...
Szerintem total rossz iranyban tapogatoztok:
"Les deux ministres aborderont les perspectives d'approfondissement des coopérations bilatérales, notamment dans les domaines de l'énergie et de la défense. lIs évoqueront aussi les grands enjeux internationaux, en particulier l'affirmation de l'Europe sur la scène internationale, la défense européenne et le Sahel."
Asszem rovidesen mentek Afrikaba...