W
Wilson
Guest
Csomagban vásárolnak, mint mi
Biztos,de én nem gondoltam volna,hogy komolyabb fegyverrendszert is vesznek a kínaiaktól.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze ez igaz, ismerni kell a célpont helyét...Hát ez nem ennyire egyszerű dolog.Elösször pontosan lokalizálni kell a helyét.Nem tudjuk,hogy REH szempontjábol milyen a rendszer.Azután vettek Pansirt,És a 40milis önjárójukhoz meg van időzithető robbanású lőszerük (rác 3P/AHEAD?).A rencer hatótávja meg lefedi az SDB hatótávját.Ráadásúl nagy távolságra meg magasbol kell oldani.
Mondjuk ez a tény valahogy nem lep meg....csak olcsóbban...
Abba a $600 milliós csomagba amiben ez a kínai légvédelmi rendszer is volt még belefért a Mig-29-ek új radarja és rakétái valamint a Mistral 3 is.
A Szerbek lefogása majdnem biztos hogy nekünk van kiadva a NATO-n belül (nem beszélve arról hogy nekünk is jól felfogott érdekünk tartani velük a lépést...)
Mindenesetre ez az FK-3 rendszer elég sötét ló mert még sohasem exportálták és elvileg a kínai hazai rendszer exportváltozata.
Lenne miről informáciôt gyűjtenie egy SIGINT rendszernrek..
Vagy Romániának, Bulgáriának. Gyakorlatilag átláthatnak az orszàgon, míg mi nem.A Szerbek lefogása majdnem biztos hogy nekünk van kiadva a NATO-n belül (nem beszélve arról hogy nekünk is jól felfogott érdekünk tartani velük a lépést...)
Mindenesetre ez az FK-3 rendszer elég sötét ló mert még sohasem exportálták és elvileg a kínai hazai rendszer exportváltozata.
Lenne miről informáciôt gyűjtenie egy SIGINT rendszernrek..
Szerintem sokat nem fognak megtudni mint ameddig a "régebbi" S-300 as rendszeről tudtak. Nem hiszem hogy olyan nagy szám lenne az a rendszer.Abban biztos lehetsz ha azt a FK-3-t üzembe helyezik meglehetősen népszerű lesz Nato szövetségeseink Sigint felderítő eszközei számára.
Hülyeséget nem akarok írni. De tavaly valami bejegyzésben még szó volt harci repülőkről és nehéz technikákról is. Sztem csak valami forumozó- újságíró agyalása lehetett. Egyébként a legfontosabb számukra én ahogy látom a légvédelmi rendszerek voltak.Biztos,de én nem gondoltam volna,hogy komolyabb fegyverrendszert is vesznek a kínaiaktól
Vagy Romániának, Bulgáriának. Gyakorlatilag átláthatnak az orszàgon, míg mi nem.
De a SIGINT tuti felértékelödik.
E szerint a cikk szerint 3 osztályt szereznek be.Ha már volt ez a hír akkor bocs.
Ha nem akkor a magyar haderő fejlesztése szempontjából kimelten fontos hír hogy a Szerbek kíniai FK-3 légvédelmi rakéta rendszert vásárolnak.
A rendszer 100 km hatósugarú és egészen ùj szintre emeli a Szerb légvédelem színvonalát.
Számunkra -.és a NATO számára - leküzdendő célpont.
A Bulgárok örülnek hogy lyuk van a seggükön és szelel, a Románok meg az Oroszokra dolgoznak.Vagy Romániának, Bulgáriának. Gyakorlatilag átláthatnak az orszàgon, míg mi nem.
Szerintem sokat nem fognak megtudni mint ameddig a "régebbi" S-300 as rendszeről tudtak. Nem hiszem hogy olyan nagy szám lenne az a rendszer.
Hülyeséget nem akarok írni. De tavaly valami bejegyzésben még szó volt harci repülőkről és nehéz technikákról is. Sztem csak valami forumozó- újságíró agyalása lehetett. Egyébként a legfontosabb számukra én ahogy látom a légvédelmi rendszerek voltak.
Ha már volt ez a hír akkor bocs.
Ha nem akkor a magyar haderő fejlesztése szempontjából kimelten fontos hír hogy a Szerbek kíniai FK-3 légvédelmi rakéta rendszert vásárolnak.
A rendszer 100 km hatósugarú és egészen ùj szintre emeli a Szerb légvédelem színvonalát.
Számunkra -.és a NATO számára - leküzdendő célpont.
Ez ebben a formában nem igaz, mi most is átlátunk szinte mindenhová:Vagy Romániának, Bulgáriának. Gyakorlatilag átláthatnak az orszàgon, míg mi nem.
Vagy Romániának, Bulgáriának. Gyakorlatilag átláthatnak az orszàgon, míg mi nem.
Ez ebben a formában nem igaz, mi most is átlátunk szinte mindenhová:
A kisebb körök egy teniszlabda nagyságú cél biztos felderithetőségét jelentik, a nagyobbak pedig a katalógusadatok szerint készültek (persze ez nem szemlélteti az "árnyékos" részeket stb. stb.)
Pontosan azért irtam oda, hogy "nem szemlélteti az árnyékos részeket"...Szerintem 'Hegylakó' a domborzatot is értette alatta. Mármint szép dolgok ezek a tökéletes körök meg minden, de pl. az Alpok, Tátra(/Fátra/Mátra), Dinári-hegységet és a Kárpátokat (stb.) a legjobb radarral sem "lövöd át". Mi meg egy tepsi közepén fekszünk gyakorlatilag ...
...csak olcsóbban...
Abba a $600 milliós csomagba amiben ez a kínai légvédelmi rendszer is volt még belefért a Mig-29-ek új radarja és rakétái valamint a Mistral 3 is.
Részletfizetés lehet, mint nálunk?
Ezt ne kezdjük el újra, egyszer már leírtuk, hogy miért volt valószínűleg annyi az annyi.A Rheinmetall L/55 löveg helyi licenszváltozata van benne. Amúgy a koreaiak fejlesztettek hozzá felülről támadó okos lőszert 2-8 km-es hatótávval.(KSTAM-II) Én 8,5 millió USD-os darabárat olvastam rá, gondolom az ománi üzletben a különbözetet a support teszi ki. A német páncélos technikára elköltött 1,39 milliárd dollárból valószínüleg kifutott volna 2 zászlóaljnyi K-2 Black Panther, meg egy K-9 tüzérosztály.
2011 óta az első űrutazás rakétával. Viszont eddig az oroszoknak fizettek, hogy az űrhajósaikat feljuttassák. Vajon ez idő alatt, mit fejlesztettek az oroszok?
https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/roszkoszmosz-szojuz-orosz-amerikai-urturista.681147.html