Érdekes ez a Rampage.Lynx sorozatvető egyik,nagy hatósugarú rakétájának légi változata.Gyors.Nehézebb lehet ellene védekezni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes ez a Rampage.Lynx sorozatvető egyik,nagy hatósugarú rakétájának légi változata.Gyors.Nehézebb lehet ellene védekezni.
Igen, a mi esetünkben az egyenruha szóban az egyen nem értelmezhető. Mondhatni az ismeretlen az egyenletben.
Én ezeken a honvedelem.hu-s képriportokon mindig kiválóan szórakozom!
Ez a felszerelés kavalkád!?!
Most már tényleg szerintem csak az ellenség megtévesztése lehet a szempont. De tényleg. A drága ellenségnek elég komoly agymunka lehet hogy mondjuk egy távcsövön keresztül nézve azonosítsa az eredetileg magyar katona hovatartozását.
Ha jól számolom, akkor minimum 5 "fajta" olyan gyakorló van, amit rendszer szinten használ a MH.
Van ugye a 2015M (2 verzió is), van a boci (mostohább kezelésű alakulatok esetén), van az US multicam (SF, vezérkar, és most már Tata is), van az ellenerő századnak az A-TACS-a, és az ÖTT-nek brit MTP, és még a néha itt-ott előforduló kínai hamisítványok.
A sisakokat, fejfedőket, kalapokat össze sem merem számolni.
Mostmár tényleg csak a fegyverek lehetnek alkalmasak az azonosításra.....Ja, várjál....
és fele akkora súlyú mint a kepd - scalp párosÉrdekes ez a Rampage.Lynx sorozatvető egyik,nagy hatósugarú rakétájának légi változata.Gyors.Nehézebb lehet ellene védekezni.
Árak hogyan viszonyúlhatnak?és fele akkora súlyú mint a kepd - scalp páros
nem tudom, a zsidó rakétáról nem találtam semmit, a kepdre 950.000eurót ír a wikipédia, a scalpra 850.000 eurót. nem tudom milyen árfolyam vagy iylesmi!Árak hogyan viszonyúlhatnak?
És ez is inditható a Lynx sorozatvetőböl is.Furmányos gyerekek ezek a zsidók.Többet kéne velük diskurálnunknem tudom, a zsidó rakétáról nem találtam semmit, a kepdre 950.000eurót ír a wikipédia, a scalpra 850.000 eurót. nem tudom milyen árfolyam vagy iylesmi!
de közben találtam mást is: https://en.wikipedia.org/wiki/Delilah_(missile)
gps és infrakamera is van rajta, és a többihez képest nagyon könnyű
Nyugi lessz am sorozatvetonk /a kerdes az hogy iranyitott raketakbol milyen hatotavolsagu lessz ha egyaltalan lessz./És ez is inditható a Lynx sorozatvetőböl is.Furmányos gyerekek ezek a zsidók.Többet kéne velük diskurálnunk
A románok már megelőzték minket a diskurcibanÉs ez is inditható a Lynx sorozatvetőböl is.Furmányos gyerekek ezek a zsidók.Többet kéne velük diskurálnunk
Én ezeken a honvedelem.hu-s képriportokon mindig kiválóan szórakozom!
Ez a felszerelés kavalkád!?!
Most már tényleg szerintem csak az ellenség megtévesztése lehet a szempont. De tényleg. A drága ellenségnek elég komoly agymunka lehet hogy mondjuk egy távcsövön keresztül nézve azonosítsa az eredetileg magyar katona hovatartozását.
Ha jól számolom, akkor minimum 5 "fajta" olyan gyakorló van, amit rendszer szinten használ a MH.
Van ugye a 2015M (2 verzió is), van a boci (mostohább kezelésű alakulatok esetén), van az US multicam (SF, vezérkar, és most már Tata is), van az ellenerő századnak az A-TACS-a, és az ÖTT-nek brit MTP, és még a néha itt-ott előforduló kínai hamisítványok.
A sisakokat, fejfedőket, kalapokat össze sem merem számolni.
Mostmár tényleg csak a fegyverek lehetnek alkalmasak az azonosításra.....Ja, várjál....
Istenem van valasztek /reggel kineznek az ablakon /ok ma esni fog azthiszem akkor ma az ak t veszem fel / a katona csajok meg /mit vegyek fel nincs egy rozsdas karabelyom se.../Magyar katona a makettezők boldogsága. Amennyiben valaki egy Honvédet akar készíteni, fegyverrel, harcászati felszerelésben, bármilyen modern katonafigurát választhat alapul, rá lehet fogni hogy az is magyar katona. AK, Bren-2, M-4, mindenféle kézifegyverrel, fejfedővel, sisakkal, különféle festésmintázatú egyenruhával készítheti. Nem fog tévedni különösebben. Nekem a különlegesek fegyverzete tetszik nagyon. Néha AK, néha M-4, néha Bren. Ellenség legyen a talpán, aki megállapítja mi van rendszeresítve nekik.
Magam részéről már zl szinten rendszeresitenék valami korszerű könnyű sorozatvetőt.Az elképzelt Nemzetőrségemnek is.Nyugi lessz am sorozatvetonk /a kerdes az hogy iranyitott raketakbol milyen hatotavolsagu lessz ha egyaltalan lessz./
Szerencsere a mai modern rendszerek kepesek tobb kalibert alkalmazni. A 120 koruli kalibert en csupan bekeidos kikepzesi feladatokra vennek parat /igazabol nem sok ertelme van amire meg kell arra ott a letarolt bm21 .../ nagy raketa kell lehetoleg iranyitott. Izraeli torok esetleg cseh nagyobb nemet raketakkal... A raketas tuzerseg ma a kozeli celok lekuzdesere valo /atgm kategoria /nlos t/ is ide sorolva kumulativ repesz es ha lehet thermobar robbanofellyel.
Es a tavoli celok lekuzdesere /melysegi celok./ ehhez minimum 160+ de inkabb 220 koruli raketa kell valamennyi iranyitatlan tucat raketaval /elsosorban csalinak pl legvedelem kiiktatasara./ amik koze elrejtve mehetnek az iranyitott raketak!!! De a lenyeg azon a par iranyitott raketan van amivel nagy tavolsagba levo celokat meg lehet semmisiteni vagy rombolni... A kozepes tavolsag egyertelmuen a csoves tuzerseg hataskore sokkal alkalmasabb kozepes tavolsagon a celok lekuzdesere mint a raketasorozatvetok./
Zsidók anno 90után komoly hadiipari együtműködést ajánlottak nekünk-és mi kihagytuk.Románok meg lecsaptak rá.A románok már megelőzték minket a diskurciban
Izraeli Elbit kiválasztotta a helyi partnert hogy összeszerelje és szervizelje a drónokat a román hadsereg számára
https://www.romania-insider.com/elbit-drones-romanian-army
https://elbitsystems.com/pr-new/elb...tegration-and-production-facility-in-romania/
Románia megvásárolja Izrael Iron Dome légvédelmi rendszert
https://balkaninsight.com/2018/05/18/romania-first-country-to-buy-iron-dome-from-israel-05-18-2018/
https://www.timesofisrael.com/israe...tractors-sign-cooperation-deal-for-iron-dome/
Nincs ertelme a kis csoves sorozatvetoknek ha lessz automata aknavetonkMagam részéről már zl szinten rendszeresitenék valami korszerű könnyű sorozatvetőt.Az elképzelt Nemzetőrségemnek is.
Sorzatvetők nagy előnye,hogy bármilyen távolságon tudnak egy MRSI jellegű hatást produkálni.Főleg kazettás töltettel.
Zsidók anno 90után komoly hadiipari együtműködést ajánlottak nekünk-és mi kihagytuk.Románok meg lecsaptak rá.
Most is lehetne jobban számitásba venni az izraelieket.Oláh mellett a cseh példa is mutatja.Sok érdekes dolgot gyártanak,és hajlandóak az ipari együtműködésre.
Van.Nagyobb tüzcsapásképesség,kazettás fejek.Nincs ertelme a kis csoves sorozatvetoknek ha lessz automata aknavetonk
Ahhoz hogy kihasznald a raketatuzerseg nagy tuzcsapas kepesseget sok inditora van szukseg egyidejuleg. Nagyon sokra mert pontatlan /hiaba gyors a 3 dik es az elso raketa kozott mar mindenki a godbe gubbaszt./ ahhoz hogy egy oszpontositasi korletet lovess vele tul rovid a laba. A kazettas resz ilyen kis kategoriaba egyedul arra jo hogy eloerot pusztitson. Amit a legnehezebb tuzerseggel egyebkent par mp utan... Ami ertelme lenne aknamezo telepites de arra is nagyobb kaliber re van szukseg /nem a raketas rtuzerseg ellwn vagyok hanem a kis merwtuek haszontalanok egy jonautomata aknavetovel szembe./Van.Nagyobb tüzcsapásképesség,kazettás fejek.
105milis tarackhoz is van kazettás fej.Meg a 70milis Hydra rakétához is.Ahhoz hogy kihasznald a raketatuzerseg nagy tuzcsapas kepesseget sok inditora van szukseg egyidejuleg. Nagyon sokra mert pontatlan /hiaba gyors a 3 dik es az elso raketa kozott mar mindenki a godbe gubbaszt./ ahhoz hogy egy oszpontositasi korletet lovess vele tul rovid a laba. A kazettas resz ilyen kis kategoriaba egyedul arra jo hogy eloerot pusztitson. Amit a legnehezebb tuzerseggel egyebkent par mp utan... Ami ertelme lenne aknamezo telepites de arra is nagyobb kaliber re van szukseg /nem a raketas rtuzerseg ellwn vagyok hanem a kis merwtuek haszontalanok egy jonautomata aknavetovel szembe./
Vanni van csak az ertekehez kepest a hatasfoka eleg gyengusz. Ha tomeghadsereg lennenk es jutna mindenre ember persze lenne ertelme kis sorozatvetpkhoz gyorsan kikepzett allomanyt pakolni. De igy csak vinne a draga eroforrasokat csekely harcertek mellett... /akkor inkabb az szpg ket repesz rombolo fejjel visszahozni /nem direktbe kikepzett kezelokkel hanem mint ukranba szakasz szinten puffogtatni neha hogy az ellen ne legyen nyugodt.../ mert ne legyen senkinek ketsege afelol hogy a frontok ne szilardulnanak be egy minket is erinto konfliktusba./dudi tobbek kozott ezzel nem szamol sohasem./ de a valosagba eggyik ellenfelunket sem tudnank egy lepesbe manover taktikakkal elfoglalni front beallas nelkul semmikepp.../105milis tarackhoz is van kazettás fej.Meg a 70milis Hydra rakétához is.
Egy egyszerű,könnyű sorozatvető kezeléséhez se kell kandidátusi fokozat.És sorzatvető rakétát talán még gyártani is tudnánk-legalábbis az egyszerűbbeket.Vanni van csak az ertekehez kepest a hatasfoka eleg gyengusz. Ha tomeghadsereg lennenk es jutna mindenre ember persze lenne ertelme kis sorozatvetpkhoz gyorsan kikepzett allomanyt pakolni. De igy csak vinne a draga eroforrasokat csekely harcertek mellett... /akkor inkabb az szpg ket repesz rombolo fejjel visszahozni /nem direktbe kikepzett kezelokkel hanem mint ukranba szakasz szinten puffogtatni neha hogy az ellen ne legyen nyugodt.../ mert ne legyen senkinek ketsege afelol hogy a frontok ne szilardulnanak be egy minket is erinto konfliktusba./dudi tobbek kozott ezzel nem szamol sohasem./ de a valosagba eggyik ellenfelunket sem tudnank egy lepesbe manover taktikakkal elfoglalni front beallas nelkul semmikepp.../