Mészáros Lőrinc uradalmán a hátsó sufniban!De mi már tudjuk!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mészáros Lőrinc uradalmán a hátsó sufniban!De mi már tudjuk!
Mészáros Lőrinc uradalmán a hátsó sufniban!
Csak egy ha az asszony viszi mindennek a felét
Elmegy medvére vadászni a románokhoz!Basszus mit csinál annyi Lynx-l?
Magyarországon nem őshonos állat a medve, na majd hamarosan az lesz!Basszus mit csinál annyi Lynx-l?
Hát ezt így IDE nem kellett volna.
PzH-k kimaradtak. Vagy azokat beleszámoltad a Leo-KMW üzletbe?Az eddigi beszerzések és fellelhető hozzávetőleges költségeik, csak hogy tudjuk, hol tartunk. Az AV 51%-os részesedést nem vettem bele, mert az nem a Z2026-ból megy.
Ez kb. 4,8M € a Z2026 10M €-s keretéből (a kérdőjeles tételek kb. 1M € lehetnek?)
- Lynx - 2M €
- Leopard 2A4, 2A7 - 1,4M €
- NASAMS - 1M €
- H145M - 285m €
- H225M - ?
- CZ gyár - 71,5m €
- Hirtenberger - 37,2m €
- SAMOC - ?
- Nurol Makina - ?
A maradék 4,2M-ba bőven belefér még egy 2. vadászgép század és a HIMARS is + az apró
Jó ezt így majdnem egyben látni!
[/
Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak
Hagyd örökűl ha kihúnysz: A haza minden előtt.
Kölcsey Ferenc.
Hajrá így tovább!
Igazad van, nem írtam bele, de kb. 500M Ft-tal számoltam a Leo-PZH pakkot. Meg nem mondom, melyik cikkben találtam...PzH-k kimaradtak. Vagy azokat beleszámoltad a Leo-KMW üzletbe?
Szenna Tea!Figyelj!
Ha veszel egy közepes üveg savanyú uborkát, leiszod a levét, majd ráhúzol 8-10dl tejet, akkor az szokott segíteni. Ha ez sem hozza meg a kellő hatást, akkor a szilvalével le kell fojtani. Na viszont ezután nagyon ne menj messzire otthonról!
(Igazság szerint valamilyen gyógyszertári szert akartam javasolni, csak nem akartam bujtatott reklámot a fórumra)
18 darabot. Eredetileg 54-et akartak.
Az eddigi beszerzések és fellelhető hozzávetőleges költségeik, csak hogy tudjuk, hol tartunk. Az AV 51%-os részesedést nem vettem bele, mert az nem a Z2026-ból megy.
Ez kb. 4,8M € a Z2026 10M €-s keretéből (a kérdőjeles tételek kb. 1M € lehetnek?)
- Lynx - 2M €
- NASAMS - 1M €
- H145M - 285m €
- H225M - ?
- CZ gyár - 71,5m €
- Hirtenberger - 37,2m €
- SAMOC - ?
- Nurol Makina - ?
A maradék 4,2M-ba bőven belefér még egy 2. vadászgép század és a HIMARS is + az apró
HHM, ez a Hirtenberges dolog azért számomra még mindig érdekes.Az eddigi beszerzések és fellelhető hozzávetőleges költségeik, csak hogy tudjuk, hol tartunk. Az AV 51%-os részesedést nem vettem bele, mert az nem a Z2026-ból megy.
- Lynx - 2M €
- NASAMS - 1M €
- H145M - 285m €
- H225M - ?
- CZ gyár - 71,5m €
- Hirtenberger - 37,2m €
- SAMOC - ?
- Nurol Makina - ?
MaróthHHM, ez a Hirtenberges dolog azért számomra még mindig érdekes.
Hogy miért??
Mindig le lett írva itt többször is hogy ennyiért vettük meg az aknavetős részét a Hirtenbergnek.
Egy magyar bank - ha jól emlékszem 13 milliárd forintot adott a magyar államnak - vette meg ezt az úgy nevezett üzletágát a cégnek.
Ez csak hitel volt amit a bank biztosított.
Valójában ennyibe került???
Vajon mennyivel pótolta még ki az állam??
Ha jól tudom csak ezt a beszerzést fizettük egy bank kölcsönéből...
Ez szerintem nem azt jelenti, hogy annyiért is vette meg...
Kicsit hitetlenkedek ez ügyben.
Valakinek erről frissebb infója fórumtársak?????
Ok, köszönöm az információt...Maróth
– Mennyibe került mindez a magyar államnak?
– A vételár, az osztrák partner kérésére, üzleti titok. Annyit mindenesetre elmondhatok, hogy egy banki hitelkonstrukcióból fedeztük, ezáltal a költségvetésnek nem jelentett extra kiadást. Azért választottuk ezt a megoldást, mert hiszünk abban, hogy a társaság az üzemszerű működése mellett – jelenlegi mutatóival – ezt a hitelt biztonsággal vissza tudja fizetni.
Az eddigi beszerzések és fellelhető hozzávetőleges költségeik, csak hogy tudjuk, hol tartunk. Az AV 51%-os részesedést nem vettem bele, mert az nem a Z2026-ból megy.
- Lynx - 2M €
- NASAMS - 1M €
- H145M - 285m €
- H225M - ?
- CZ gyár - 71,5m €
- Hirtenberger - 37,2m €
- SAMOC - ?
- Nurol Makina - ?
De a 3500Mrd a Z2026 számított kerete. Ez az az összeg, amivel több áll majd rendelkezésre '26-ig összesen. Azzal, hogy '24-ig elérjük a 2%-ot .A millio jele M minden nyelvben; a milliarde magyarul Mrd, angolul pedig B (mert ott az mar billion, a vilagtol elteroen az angol koloniak legtobbje mai napig short scalet hasznal.) Nem javitaskent mondom, csak megjegyzem, mert paran atszamoljak forintra es marad az M kozben...
Emellett az uj fighterek nem resze a Z2026-nak es a 3500Mrd meg nem a Z2026 kerete volt, hanem az nemreg jött elő, mint a kovetkezo 10-15 evre eső fejlesztesi keret.