Hát ez az, elvileg szerintem is hadban álltunk. Annál is inkább mert a mi légterünkből is jöttek mentek át repülők a Yugók fölé. Én akkor voltam katona, és egy zhcs-val letelepültünk májusban Kalocsa alá a pusztába. Papíron nyári gyakorlat volt de nyílt titokként kezelték hogy egy betörésnél mi csináljuk a feltartóztatást. Egy rahedli fejes jött meg ment, híradósként gyakorlatilag folyton az állomásban voltam, éjjel nappal kapcsoltam ezt azt. Egyszer elvitték a fejeseket a határ mellé le délre körülnézni. De nem ám magyar egyenruhában, valami két szín nyomásosba öltöztették mindet (zöld-fekete zebracsíkos)A magyar migek persze nem vehettek részt a harcban.
Egyik éjjel láttam amint lejjebb délebbre a határ felől jön 5 fénypont az égen, aztán előkerül mögöttük másik 2 de azok más színűek. Az 5-ből 2 tovább ment, 3 visszafordult,majd megérkezett két külön irányból még 1-1 az előbbi színárnyalatúakból. Na egyből arra gondoltam hogy ez most egy jó kis légiharc lesz. Aztán össze vissza kavarogtak, kivált egy gép az erősebb brigádból és az is északra tartott. A 2 szerb gép közül is egy délre vette az irányt, már csak 1 szerb gépet szorongattak 3-an, a negyedik inkább csak félrehúzódott. Aztán a második szerb gép is kiszabadult,3-an utánamentek de azt már nem láttam mi volt utána.