Kulcsszavak kereséshez Fetti: izzadás, diszkomfort, lábgomba, bőrgomba, műanyag, műszál....Na az még egy akasztani való banda...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kulcsszavak kereséshez Fetti: izzadás, diszkomfort, lábgomba, bőrgomba, műanyag, műszál....Na az még egy akasztani való banda...
Ha már átmentünk egy kicsit gasztro topikba, küldöm a parancsnokom, az asszony receptjét:Spec én máig szeretem a füstőlt sprotnit.
gondolom kenyérre kenni, sört mellékelni. hm?Ha már átmentünk egy kicsit gasztro topikba, küldöm a parancsnokom, az asszony receptjét:
1 lilahagyma apró kockára, 2-3 főtt tojás, 1 füstölt sprotni (pl. Golden Riga).
Főtt tojást leszerelni(!), sprotnit összetörni, az egészet a lilahagymával és majonézzel összekeverni. Pozor! Ócseny qva finom!
Kenyérre, pirítósra. Öblítés ízlés szerint.gondolom kenyérre kenni, sört mellékelni. hm?
Kiváncsi lennék,hogy miképpen is áll a Hawkeye löveg.Amcsik újabban 2 105milis tarackkal egészitik ki a zl tüzérség aknavető ütegét.Követném a példájukat,de nem vontatott,hanem harcjármű alvázra épitett formában.Mint a Hawkeye ősét szánták az amik az M113ra.
![]()
Vagy mai minta a kinai SH5 105milis(de van nekik ennél kompaktabb 4x4 105milis tarackjuk is)
![]()
Lynx alvázon éppen úgy el tudnám képzelni,min 6x6/8x8 PSZH alvázon.
Mi ebben a furcsa?Kapsz egy IFV/PSZH alvázon lévő önjáró löveget.Ez egy élő,régi jol bevált gyakorlat.2S1 is egy meghosszabbitott,modositott PSZJ alvázon van,az MT-LB egy változata.152/155milisben meg vannak hk alvázas önjáró lövegek.Azt hiszem ez már nem IFV kategória lenne, magyarán nem tudom, hogy mi értelme lenne egy alapvetően IFV alvázra helyezni. A Patria Nemo-val is érdekes, de azt még elfogadom, pláne a Ragnarok-ot, bár ott a kézi töltés némi hátrányt jelent, de önjáró löveget nem csinálnék belőle.
minek?Mi ebben a furcsa?Kapsz egy IFV/PSZH alvázon lévő önjáró löveget.Ez egy élő,régi jol bevált gyakorlat.2S1 is egy meghosszabbitott,modositott PSZJ alvázon van,az MT-LB egy változata.152/155milisben meg vannak hk alvázas önjáró lövegek.
FröccsKenyérre, pirítósra. Öblítés ízlés szerint.![]()
Minek egy ágyú?Hogy szétlője,amit kell.
Nyilván nem az ágyura gondoltam hanem a koncepcióra amit mondaszMinek egy ágyú?Hogy szétlője,amit kell.
Mi vele a gondod?Nyilván nem az ágyura gondoltam hanem a koncepcióra amit mondasz
Alapvetően magaval az elgondolassal nincs bajom, de onjaro lovegunk mar lesz. Mondjuk egy 105 koruli meret meg lehetne, talan az beillesztheto lenne a rendszerbe, de en azt is inkabb mas alvazon kepzelnem el. Valahogy nekem a Lynx tul sok egy ilyen lovegnek. Mar az aknavetos valtozat is az nekem egy kicsit, de az meg ok az sokkal kozelebb lenne a többiekhez, de egy lovegnel... hat, nem tudom. Talan.Mi vele a gondod?
Tüzérségből nincs olyan,hogy elégAlapvetően magaval az elgondolassal nincs bajom, de onjaro lovegunk mar lesz. Mondjuk egy 105 koruli meret meg lehetne, talan az beillesztheto lenne a rendszerbe, de en azt is inkabb mas alvazon kepzelnem el. Valahogy nekem a Lynx tul sok egy ilyen lovegnek. Mar az aknavetos valtozat is az nekem egy kicsit, de az meg ok az sokkal kozelebb lenne a többiekhez, de egy lovegnel... hat, nem tudom. Talan.
de van, pont ez vele a gondom, az amik is most jönnek rá amúgy hogy annyira nem igazán tudják HOVA rakni az MGS-üket, épp ezért az eddigi 27 helyett már csak 10 lesz egy brigadebenTüzérségből nincs olyan,hogy elég
Miért kéne másik alváz egy zl tüzérségnek,mint a zl alapjárműve?Amit csak lehet,a zl alapjárművének alvázán kell megoldani,hogy ne bonyolitsa a logisztikát a külön járműtipus
Rossz párhuzam.Az Stryker MGS egy hk pótlék,és egy rosszul sikerült hk pótlék.de van, pont ez vele a gondom, az amik is most jönnek rá amúgy hogy annyira nem igazán tudják HOVA rakni az MGS-üket, épp ezért az eddigi 27 helyett már csak 10 lesz egy brigadeben
Kivéve, ha a zászlóaljnak van logisztikai alapjárműve (már miért ne lenne?), - ami esetünkben a MAN HX lesz várhatóan -, mert arra felpakolni, nagyjából 10-ed áron megvan (4-5M EUR vs 0,4-0,5M EUR).Tüzérségből nincs olyan,hogy elég
Miért kéne másik alváz egy zl tüzérségnek,mint a zl alapjárműve?Amit csak lehet,a zl alapjárművének alvázán kell megoldani,hogy ne bonyolitsa a logisztikát a külön járműtipus
Kivéve, ha a zászlóaljnak van logisztikai alapjárműve (már miért ne lenne?), - ami esetünkben a MAN HX lesz várhatóan -, mert arra felpakolni, nagyjából 10-ed áron megvan (4-5M EUR vs 0,4-0,5M EUR).
De alapvetően egy 105-öset felesleges önjárósítani. Egy 7-10-13 tonnás 4x4 elhúzza, és még a személyzet is befér + a lőszer is.
A Giat LG1 MkIII 5 fős személyzettel működik. A török járműveink kabinban normálban elviszik ezt az 5 főt, a platót meg tele lehet rakni felszereléssel.
Pláne nem ragasztanám rá ezt az ágyút egy alvázra, mert akkor meg a légi szállíthatósága vész el.
A tűz kiváltása után perceken belül el is hagyhatja a helyszínt. Akár helikopterrel is.
A kérdés eredetileg hegyi használat volt. Ott meg jól jön a helikopteres mozgatás.
Ebben a videóban, bár ékes lengyel nyelven értekezik egy úriember, attól még tökre informatív a videó:
Ezt pedig nem győzöm elégszer betenni. Ez a lengyeleknek a bemutatáskor előadott produkció. (Asszem volt is sikere, mert úgy tudom, hogy a tartalékosok ezt kapják náluk)
Fontos, mindkét videóban már a digitalizált verzió szerepelt.
Háát én sem fő csapásmérő erőnek gondolnám a beszerzésüket, még csak nem is zászlóalj, vagy dandártüzérségbe.Vigyázz mit mondasz.
Itt páran a vontatott tüzérséget elavult szarnak tartják. Létjogosultság nélkül.
Hiszen bemérik és pikkpakk jön az ellencsapás.
Nem is értem bármely háború 5.napján hogyhogy van még bárkinek tüzérsége.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..