Mi ez Mbombe? Milyen vélemenyek vannak róla? Használható eszköz?
Kítűnő az alkatrész fajták diverzifikációjára Mer a boxer az snassz
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Leát vagy Kingát nem kellene beleültetni egy rakétába és kilőni őket az űrbe?...Zolnai Lea és Koller Kinga hadnagyokkal (Airbus és Falcon pilóták, ha valaki nem hallotta volna még a nevüket ) készült interjú a Fókuszban (28:10-nél kezdődik):
https://www.rtlmost.hu/fokusz-p_7718/fokusz-2020-10-13-c_12767243
Van egy külön topikja kell hozzá némi mazohizmus hogy végig olvasd.
Lynx? ERA? Szerintem amit gyártani fogunk, az szingapúri mércével is high tech.
Én a Boxert preferálom, hazai gyártással.
A török kerekes apc-választékot ismeritek? Pars vagy Arma a jobb? A Boxerhez vagy Patriához képest ezek mit tudnak? Elképesztő, milyen iparuk van.
Mazochizmus, de hozzáolvasva a neten amit lehet, azért azt lehet mondani hogy ez a 6x6, ahogy Negan is írta: MAN hajtásláncal, másodvonalas/tartalékos erőknek itthonra, és még missziózni is ez egy teljesen jó kis ketyere lenne. Pláne ha mi gyártanánk.Van egy külön topikja kell hozzá némi mazohizmus hogy végig olvasd.
Dél afrikai.Zimbabwei APC.
Köszönöm!A nyugati gépekhez képest elmaradott elektronikával, gyengébb páncélzattal, kissebb fegyverzettel rendelkeznek. Minden tekintetben alul maradnak velük szemben.
Persze a btr-hez képest űrtechnika.
Vitán felül elvetem.Pátria XP,saját igényeinkhez igazitva.A 8x8-asuk az további viták tárgya
A kebabos kocsi is ugyanannyira elmaradott a nyugati versenytársakhoz képest?Köszönöm!
Beszarás lenne, ha jövő héten bejelentenék, Patria XP, hazai gyártással.Vitán felül elvetem.Pátria XP,saját igényeinkhez igazitva.
Sztem nem. Ugye itthon is tesztelték, a szlovák teszteken is helytállt, és a törökök a napi tapasztalatok alapján fejlesztgetik.A kebabos kocsi is ugyanannyira elmaradott a nyugati versenytársakhoz képest?
Szerintem is az itteni gyártáson mehet a huzavona.Sztem nem. Ugye itthon is tesztelték, a szlovák teszteken is helytállt, és a törökök a napi tapasztalatok alapján fejlesztgetik.
De most már egyre egyértelműbb, hogy nem csak ezen múlik, hanem hajlandóak-e egy itthoni üzemet a rendelés mellé villantani. És itt sztem jól jön a törököknek is egy Uniós gyár.
Ők külföldön ugye annyit kalandoznak, hogy bármikor kaphatnak egy szankciót bárhonnan, mi ilyenkor lenyomjuk a szériát, exportáljuk, aztán a zsozsó egy részét leosztjuk oda. Win-win.
Én boxer/patria párti vagyok, egyformán örülnék bármelyiknek.
De, ha NE adj isten ilyen találjuk fel a spanyol viaszt, legyen mbombe döntés születne, akkor potens eszköz tudna lenni a Lynxen használt elektronikával, lance toronnyal, era páncéllal?
Beszarás lenne, ha jövő héten bejelentenék, Patria XP, hazai gyártással.
De nem lesz, mert RM lesz szerintem, meg a szlovákok mozognak a XP-vel (Vydra?).
Szárazföldi kifli.
Persze, bármiből lehet potens fegyvert csinálni, az nem mind1 milyen áron.
Én próbálnám szeretni, főleg a járműcsalád mivolta miatt, de... A Mbombéval nekem a legnagyobb gondom a front kialakítása. Mi az isten nyiláért kellett azt a két hatalmas lőjj ide felíratos, R2D2-őt odabiggyeszteni a kommandernek és a mitfahrernek?! (Pars-al is hasonló problémám van, de ott legalább nincs ember a vision box mögött közvetlenül) Ezek erősen behatárolják a védelmét, level 4 főlé aligha lehetne péncélozni a súlya miatt azokat a búvónyílásokat. Level 4 meg már manapság egy APC-n is meh.
Mért vennénk ezt, mikor kicsit drágábban lehetne olyan járművünk, ami szemből állja a 30mm-es lőszereket. Itt meg faszán levágja a fejed a bejutó lövedék majd vígan végig szambázik a deszanttérben. +az oldalsó lőrésektől is meg kéne szabadulni.
Érdekes, hogy korai grafikákon volt egy olyan orrkialakítású változata is egymás mögött ülő személyzettel, ami úgy nézett ki mint egy AMV XP. Kár, hogy nem az lett a végleges.