Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez így érdekesebb bulinak tűnik nekem, hogy csak négyen vagyunk benne. Persze mostánában ha vmi közös katonai együttműködésbe belépünk a németek csak ott vannak, néha csak ők.
Ki fejlesztette, lehet tudni?
Ebben igazad van. Gyakorlatilag a 2 év arra kell, hogy a 4 aláíró országnak megfelelő szoftveres és hardveres megoldást tudjanak nyújtani.Az európai C-RAM már elvben létezik: Skyranger! A koncepció:
Valóságban Boxeren:
Pumán így nézne ki, ez már inkább KF41-el lesz:
Köszönöm. Egykoron RR "nagyhatalom" voltunk.Hm armcom.
Egyelőre ez a 4 ország kötődik komolyabban a Rheinmetallhoz. Bár a görögöknek modern platformjuk nincs hozzá, de lehet náluk is több opció. Ahogy írtam a Leo 1 alváz simán elviszi. Ráadásul - tudtommal - azokat maguknak is barkácsolják.Ez így érdekesebb bulinak tűnik nekem, hogy csak négyen vagyunk benne. Persze mostánában ha vmi közös katonai együttműködésbe belépünk a németek csak ott vannak, néha csak ők.
Egyelőre ez a 4 ország kötődik komolyabban a Rheinmetallhoz. Bár a görögöknek modern platformjuk nincs hozzá, de lehet náluk is több opció. Ahogy írtam a Leo 1 alváz simán elviszi. Ráadásul - tudtommal - azokat maguknak is barkácsolják.
De ebbe a bizniszbe pillanatokon belül.be fog ugrani az összes Boxeres ország is...
A radar rendszer (réskitöltő) elemeit értelmetlen feltenni Lynxre szerintem. Feleslegesen drága. Annál sokkal olcsóbb platformot is lehet találni akár egy teherautó platóján is. Ráadásul annál nagyjából mindegy, hogy 1-2km-rel arrébb állítják fel (ha esetleg a nehéz terep miatt nem tudna a kiszemelt helyre eljutni), amikor egy réskitöltő radar ott kezdődik hogy 100-150km-es hatósugár alaphangon. Komolyabb rendszereknél ez nagyobbTovábbra is úgy látom - ahogyan azt Benkő is elmondta - hogy a nagyar Lynx gyártás és fejlesztés révén mi ezeken a programokon keresztül majd eladni is akarunk..., én hazai viszonylatban erre számítok:
- Magyar "Nasams" Lynxen
- C-RAM Lynxen
- Radar rendszer elemei Lynx-en
Az lehet, de nekem azért az sokat elmond, hogy nem a saját vasakat mókolgatták, hanem berendeltek letárolt/kivont Bradley-ket.Van a görögöknek valami leonidas nevű saját apc platformjuk is amire felrakhatják.
Sima RM vagy Rába teherautóval lehet pakolni.A radar rendszer (réskitöltő) elemeit értelmetlen feltenni Lynxre szerintem. Feleslegesen drága. Annál sokkal olcsóbb platformot is lehet találni akár egy teherautó platóján is. Ráadásul annál nagyjából mindegy, hogy 1-2km-rel arrébb állítják fel (ha esetleg a nehéz terep miatt nem tudna a kiszemelt helyre eljutni), amikor egy réskitöltő radar ott kezdődik hogy 100-150km-es hatósugár alaphangon. Komolyabb rendszereknél ez nagyobb
Ha egy (V)SHORAD rendszerre gondoltál, akkor ott lehet értelme Lynxre is pakolni, de nem biztos, hogy szükséges ez. Illetve, szerintem a Benkő a bejelentéskor elsősorban harctéri felderítőradarra gondolt, és nem légvédelmi rendszert kiszolgáló radarra.
Hölgyek!
Háááát a 0:36 - 0:54 közötti részt én nem raktam volna be vágóképnek sem. Én tényleg nem értem a videó szerkesztőit.... :-( :-( vagy ha az a cél, hogy egy fiatal kiskamasz visítva felröhögjön akkor az sikerült. :-(8-10 bentlakásos katonai suli a cél 2030-ig.
Csak jelezném itt az idiótákat nem igazán szeretjük.Háááát a 0:36 - 0:54 közötti részt én nem raktam volna be vágóképnek sem. Én tényleg nem értem a videó szerkesztőit.... :-( :-( vagy ha az a cél, hogy egy fiatal kiskamasz visítva felröhögjön akkor az sikerült. :-(
így értem mire gondolsz , annyi hogy szerintem a típussal földi támogatási feladatok is elláthatóak , amivel egy olcsó és saját típus állna rendelkezésre , de igazad van képzésre nftc képest gyengusz.A hazai pilótaképző színvonala a béka segge alatt sem lesz az nftc-hez képest. És maga a gép eléggé avíttas, nagysebességű kiképzésre nem alkalmas. Illetve amennyi pilóta nekünk kell ahhoz baromira pazarlás még egy típust rendszeresíteni.
most sikerültNem veletlen nem tudják eladni senkinek vagy 30 éve.