A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
Háááát a 0:36 - 0:54 közötti részt én nem raktam volna be vágóképnek sem. Én tényleg nem értem a videó szerkesztőit.... :-( :-( vagy ha az a cél, hogy egy fiatal kiskamasz visítva felröhögjön akkor az sikerült. :-(
Csak jelezném itt az idiótákat nem igazán szeretjük.
Nem tudom mi ebben a videóban a rossz ? Tudod nem az agyatlan katonákra van szükség, az elméleti és fizikai játékos feladatokra is szükség van, ha véletlen oktatásban vagy az élsportban lenne tapasztalatod , lehet nem írnál ilyeneket.

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
A hazai pilótaképző színvonala a béka segge alatt sem lesz az nftc-hez képest. És maga a gép eléggé avíttas, nagysebességű kiképzésre nem alkalmas. Illetve amennyi pilóta nekünk kell ahhoz baromira pazarlás még egy típust rendszeresíteni.
így értem mire gondolsz , annyi hogy szerintem a típussal földi támogatási feladatok is elláthatóak , amivel egy olcsó és saját típus állna rendelkezésre , de igazad van képzésre nftc képest gyengusz.

• Tetszik
Reactions: tonyo

Mokiengine

Active Member
2018. január 12.
222
243
43
Csak jelezném itt az idiótákat nem igazán szeretjük.
Nem tudom mi ebben a videóban a rossz ? Tudod nem az agyatlan katonákra van szükség, az elméleti és fizikai játékos feladatokra is szükség van, ha véletlen oktatásban vagy az élsportban lenne tapasztalatod , lehet nem írnál ilyeneket.
:) Királyi többes nélkül jelzem, hogy az idiótákat én sem szeretem :)
Nem a teljes videóval, hanem a megjelölt résszel van bajom, ami nem a kiképzés módszertanát kritizálja, hanem a képi megjelenítés formáját.
Ergo hiába van egy jól kigondolt kiképzési - oktatási projekt ha tehetségében megkérdőjelezhető szakember készít egy promó videót.
A megszólítandó fiatal érdeklődőknek számít, hogy mit és hogyan tálalsz nekik. . . ezt nagyon komolyan kell venni és fel kéne ismerni végre már a jelentőségét.

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
:) Királyi többes nélkül jelzem, hogy az idiótákat én sem szeretem :)
Nem a teljes videóval, hanem a megjelölt résszel van bajom, ami nem a kiképzés módszertanát kritizálja, hanem a képi megjelenítés formáját.
Ergo hiába van egy jól kigondolt kiképzési - oktatási projekt ha tehetségében megkérdőjelezhető szakember készít egy promó videót.
A megszólítandó fiatal érdeklődőknek számít, hogy mit és hogyan tálalsz nekik. . . ezt nagyon komolyan kell venni és fel kéne ismerni végre már a jelentőségét.
:D
Értelek ,de képzés része inteligencia felmérés és csapatmunka.
Ott van csalogatásnak a fiataloknak a lövészet és a szimulátor, most egy tankot nem vezethetnek :D :D

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
Legalább egy félig meddig "csupasz" Mi-24 es harcértéket nyerünk e vele?
Nem találtam föld-levegő rakétát rá, de lézerirányítású bombát írnak, szóval szerintem azért szerintem többet is.
20mm gépágyú azért az oda tud csatogtatni, persze nem lesz nagy javadalmazás.

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
Legalább egy félig meddig "csupasz" Mi-24 es harcértéket nyerünk e vele?
L-159 re ezeket a fegyvereket írták, azért idővel remélem NG is ráintegrálják.
"

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 304
91 933
113
L-159 re ezeket a fegyvereket írták, azért idővel remélem NG is ráintegrálják.
"

AMRAAM?Majdnem drágább az olyan radar ami ki is tudja szolgálni az AMRAAM-ot mint maga a gép...

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
Kérdés csak Dudi.
Az AIRBUS SAMOC ezt nem helyettesíti ?? Szóval , hogy ha egy földi 3d radar beméri az ellenséget , akkor csak platform a l-39NG indítja a AMRAAM-ot , de Én személy szerint AGM-65 Maverickre gondoltam ami használható lenne . JTAC nem tudja NG-nek megvilágítani a célpontot?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 304
91 933
113
Kérdés csak Dudi.
Az AIRBUS SAMOC ezt nem helyettesíti ?? Szóval , hogy ha egy földi 3d radar beméri az ellenséget , akkor csak platform a l-39NG indítja a AMRAAM-ot , de Én személy szerint AGM-65 Maverickre gondoltam ami használható lenne . JTAC nem tudja NG-nek megvilágítani a célpontot?

Meg nem mondom.Ez nagyon nagyon modern képesség lenne.Amennyire én tudom ilyet csak az US NAVY tud a legújabb E2-vel és Superhornettel.

• Tetszik
Reactions: Sivatagiróka
T

Törölt tag

Guest
Meg nem mondom.Ez nagyon nagyon modern képesség lenne.Amennyire én tudom ilyet csak az US NAVY tud a legújabb E2-vel és Superhornettel.
Amire Te gondolsz az pont a fodítottja annak amiről szó van.
Az USA példa arról szól hogy hogyan lehet egy földről (vagy hajóról) indított rakétával belőni a radarhorizont alá.
Tehát a rakétát a földről indítják egy F35 ről vagy E2D ről kapott céladatok alapján, és a rakéta az MCG- t is a levegőben lévő géptől kapja.
Az USA már tesztelte azt is hogy széttelepített földi radarok adják a célinfót és az MCG t.

Annak hogy egy repülőgépről indított rakétának egy földi radar adjon célt és MCG-t sermmi értelme nincs

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 304
91 933
113
Amire Te gondolsz az pont a fodítottja annak amiről szó van.
Az USA példa arról szól hogy hogyan lehet egy földről (vagy hajóról) indított rakétával belőni a radarhorizont alá.
Tehát a rakétát a földről indítják egy F35 ről vagy E2D ről kapott céladatok alapján, és a rakéta az MCG- t is a levegőben lévő géptől kapja.
Az USA már tesztelte azt is hogy széttelepített földi radarok adják a célinfót és az MCG t.

Annak hogy egy repülőgépről indított rakétának egy földi radar adjon célt és MCG-t sermmi értelme nincs

Az elv ugyan az.Nem az indító állomás vagy gép radarja adja az MCG-t.

T

Törölt tag

Guest
Az elv ugyan az.Nem az indító állomás vagy gép radarja adja az MCG-t.
Na persze...
Csak te azt írtad hogy ".ilyet csak az US NAVY tud a legújabb E2-vel és Superhornettel..."
Ilyet még véletlenül se csináltak.
Ennek pont az ellenkezőjét csinálták.

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
779
3 665
93
Folyamatosan érkeznek az Örmény-Azeri konfliktussal kapcsolatos Azeri drón légicsapásokról szóló videók, meg persze ott vannak a korábbi Líbiai, és Szíriai bevetések publikus felvételei.. Igen szemléletesen mutatja, hogy a törökök milyen jó munkát végeztek a felfegyverzett drónjaik fejlesztése során. Ha már ennyire baráti a légkör, és az ún. kebabos kocsik beszerzése, és rendszeresítése folyamatban van, a drón beszerzése is felmerülhetne, miután nyilvánvalóan éles helyzetben több helyszínen is bizonyítottak. Saját fejlesztésnek, és gyártásnak örülnék a leginkább, de elképesztően hatásosak a török drónok. Sőt, úgy olvastam, hogy líbiában megváltoztatták az ottani konfliktus várható kimenetelét, amikor a törökök bevetették Haftar tàbornok csapatai ellen. De persze az ellenséges drónok elhárítása is nagy feladat lesz.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 304
91 933
113
Folyamatosan érkeznek az Örmény-Azeri konfliktussal kapcsolatos Azeri drón légicsapásokról szóló videók, meg persze ott vannak a korábbi Líbiai, és Szíriai bevetések publikus felvételei.. Igen szemléletesen mutatja, hogy a törökök milyen jó munkát végeztek a felfegyverzett drónjaik fejlesztése során. Ha már ennyire baráti a légkör, és az ún. kebabos kocsik beszerzése, és rendszeresítése folyamatban van, a drón beszerzése is felmerülhetne, miután nyilvánvalóan éles helyzetben több helyszínen is bizonyítottak. Saját fejlesztésnek, és gyártásnak örülnék a leginkább, de elképesztően hatásosak a török drónok. Sőt, úgy olvastam, hogy líbiában megváltoztatták az ottani konfliktus várható kimenetelét, amikor a törökök bevetették Haftar tàbornok csapatai ellen. De persze az ellenséges drónok elhárítása is nagy feladat lesz.

Az a baj,hogy nulla ellentevékenyseg mellett dolgoznak az azeri drónok,így nem nehéz.

• Tetszik
Reactions: Luthero and Wilson