Nem nyitunk a román és a cseh haderőfejlesztésnek is egy-egy saját topikot? Sok a velük kapcsolatos hír mostanában.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
.
Tornado-G 122mm MLRS:
"...The Tornado-G MLRS (Multiple Launch Rocket System ) is an improved version of the standard Russian-made 122mm BM-21 rocket launcher system based on a Kamaz or Ural-4320 truck. The Tornado-G has been designed to be fully automatic. The operating crew has been reduced to three men compare to the six-man crew of the BM-21 Grad. Previously, the BM-21 could be loaded only from the rear and there was no automatic system: everything has to be done by the cabin crew. The Tornado-G was intended to replace the old BM-21 Grad rocket launcher system. The Tornado-G is three times more efficient than its predecessors. Currently, the Tornado-G has been in service with the Russian army since 2011. The Tornado-G was demonstrated for the first time during a military exercise in 2012. On December 23, 2019, Russian Company Tecmash Group has announced an upgrade for the 122mm Tornado-G multiple launch rocket system (MLRS).
..."
Tudom. Ezért írtam bele, hogy a lengyelek --valószínűleg fájdalmas-- ráébredése az egyoldalú/túlzott (USA) függőség következményeire (ami remélem mihamarabb megkezdődik), egyértelműen támogatná a részvételüket egy ilyen programban. Az orosz(ukrán) fenyegetettség erős motiváció a részükről!
.
Cseh haderőfejlesztésnek is egy saját topikot???Hehe mostanában kb. minden tervezett beszerzést lemondanak!Rohadjanak meg.
A románokét a BIZPOL-ba irtuk eddig, de szerintem jó ötlet.Nem nyitunk a román és a cseh haderőfejlesztésnek is egy-egy saját topikot? Sok a velük kapcsolatos hír mostanában.
Már majdnem megörültem, de aztán láttam, hogy nem a mi Orbánunkról van szó.
Erre kíváncsi leszek pontosan milyen együttműködés lesz. Mindenesetre egy fontos lépés a kölcsönös bizalmi kapcsolat kialakításában. Erre alapozvva elindulhatna további tüzérségi, pilótaképzési együttműködés a szlovákokkal. Az új magyar gyárakból is lehetne pár dolgot Északra is elpasszolni kölcsönösségi alapon. Hajrá!!!
Én ezt szlovák viszonylatban nem tudom elképzelni. De meglátjuk mi lesz. Lepődtem már meg nagyon az utóbbi években.Engem inkabb az izgat, hogy ha adunk jarort is ideiglenesen, akkor meg inkabb no a nyomas az E/F berendelesere...
Nyugi mar most kaptumk teherszallitot meg legvedelmet /ez sem eleg egy idobe /Nagyon kéne nekünk is rakétatüzérség.
Én ezt szlovák viszonylatban nem tudom elképzelni. De meglátjuk mi lesz. Lepődtem már meg nagyon az utóbbi években.
Az a baj hogy elvileg ATACMS-al (is) veszik!Az már messzebb is tud pukkadni!Nagy baj..
.
Tornado-G 122mm MLRS:
"...The Tornado-G MLRS (Multiple Launch Rocket System ) is an improved version of the standard Russian-made 122mm BM-21 rocket launcher system based on a Kamaz or Ural-4320 truck. The Tornado-G has been designed to be fully automatic. The operating crew has been reduced to three men compare to the six-man crew of the BM-21 Grad. Previously, the BM-21 could be loaded only from the rear and there was no automatic system: everything has to be done by the cabin crew. The Tornado-G was intended to replace the old BM-21 Grad rocket launcher system. The Tornado-G is three times more efficient than its predecessors. Currently, the Tornado-G has been in service with the Russian army since 2011. The Tornado-G was demonstrated for the first time during a military exercise in 2012. On December 23, 2019, Russian Company Tecmash Group has announced an upgrade for the 122mm Tornado-G multiple launch rocket system (MLRS).
..."
Tudom. Ezért írtam bele, hogy a lengyelek --valószínűleg fájdalmas-- ráébredése az egyoldalú/túlzott (USA) függőség következményeire (ami remélem mihamarabb megkezdődik), egyértelműen támogatná a részvételüket egy ilyen programban. Az orosz(ukrán) fenyegetettség erős motiváció a részükről!
.
Ez sehol nem ir 90kmt.
Mind a kettő nagy baj nekünkAz a baj hogy elvileg ATACMS-al (is) veszik!Az már messzebb is tud pukkadni!
Katonai repulés terén lengyelekre orientálódunk: https://www.mosr.sk/47397-sk/slovensko-a-polsko-budu-spolupracovat-v-oblasti-vojenskeho-letectva/Én ezt szlovák viszonylatban nem tudom elképzelni. De meglátjuk mi lesz. Lepődtem már meg nagyon az utóbbi években.
Menekülés közben is tud lőni? Komolyra fordítva, ezek ellen ragyogó lenne a kamikáze drón. Kofferban elfér és bárhol bevethető.Nagy baj..
A pilótaképzést a cseheknek is meglebegtettétek. Vagy fordítva, ők nektek.Katonai repulés terén lengyelekre orientálódunk: https://www.mosr.sk/47397-sk/slovensko-a-polsko-budu-spolupracovat-v-oblasti-vojenskeho-letectva/
Mo. való egyutmukodést inkább a radarok terén látom: https://www.mosr.sk/47521-sk/minist...-zintenzivnia-a-prehlbia-vojensku-spolupracu/