K
kamm
Guest
MIG-ek. Talán 2022-re jönnek az F-16-osok. @PavolR ?
Igen, erre utaltam, nem tudom, mi biztos, mi nem, meddig uzemkepesek a MIGjeik stb...?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
.
Pedig be is másoltam az oldalról a lényeget a forrás oldalról.
Neki kell futni még egyszer:
"...
Technical Data
Back to top
Armament
The Tornado-G is equipped with a bank of 40 launch tubes 122 mm arranged in a rectangular shape that can be turned away from the unprotected cab. The rocket tube arrangement is a single rectangular bank of four layers each with 10 tubes. The roof of Tornado-G crew cab is fitted with a small antenna for the GLONASS satellite navigation system. It can fire upgraded 122 mm Grad HE-Frag and HE/HEAT rocket variants, 9M538, 9M539 and 9M541. The new rocket has a much longer warhead section, but without any increase of the overall length. The rockets have a maximum range of 30 km. According to Russian military sources, the new rockets of the Tornado-G could have a maximum firing range of 90 km. The 9M538 FRAG is an High-Explosive Fragmentation rocket with a length of 2.64 m, shorter than the previous 122 mm rocket 9M521 HE Frag fopr BM-21, which has total length of 2.84 m. The 9M539 HE fragmentation rocket and the 9M541 submunitions rocket uses a similar design. The 9M541 rocket now has 70 dual-purpose HE/high-explosive anti-tank (HEAT) sub-munitions instead of the previous 45.
..."
.
Ezt a légirendészetet hogy kell érteni ? Csak mert nekik is vannak vadászgépeik meg nekünk is.
Csak a mieink repülnek is
Nálunk nem repülek már a MIG-ek ?
Hacsak fel nem dobják őket
Én a kettőt nem keverném. A szlovákokat egyenlőrangú partnernek, regionális szövetségesnek tekintem. Ez az utóbbi időben pragmatikusan kormányoktól függetlenül így működött oda-vissza.Román Himars, Szlovák F-16V Block 70/72! Ajjaj
2023 tavaszán érkezik kettő F-16C Block 70 és kettő D. 2023 év végéig odarepül a maradék 10 F-16C Block 70 is.Igen, erre utaltam, nem tudom, mi biztos, mi nem, meddig uzemkepesek a MIGjeik stb...?
"A szlovákokat egyenlőrangú partnernek, regionális szövetségesnek tekintem." Én fenntartásokkal kezelném őket, mint a Románokat! Most lehet hogy jobb a helyzet de később bármi lehet!Én a kettőt nem keverném. A szlovákokat egyenlőrangú partnernek, regionális szövetségesnek tekintem. Ez az utóbbi időben pragmatikusan kormányoktól függetlenül így működött oda-vissza.
A románok felé is volt egy határozott próbálkozás, de a román belpolitikában ezt feláldozták, ezért erről teljesen letettünk. Sztem így jobb is.
Hat istenem jojjenek foglaljanak el minket aztan tartsanak demokratikus valasztasokat."A szlovákokat egyenlőrangú partnernek, regionális szövetségesnek tekintem." Én fenntartásokkal kezelném őket, mint a Románokat! Most lehet hogy jobb a helyzet de később bármi lehet!
"Olyan ez mint a két Korea." Hát ha választani lehet akkor inkább Magyarország legyen Dél-Korea!No para. Szlovákia is Magyarország, csak kissebb és most külön van. Olyan ez mint a két Korea. Majd szépen békében egyesülünk ha itt az ideje.
Úgy tűnik vagy a Benkő beszélt marhaságokat(ami nem kizárt), vagy a covid miatti gazdasági visszaesés végett kell lemondanunk a NASAMS-nál nagyobb hatótávú és komolyabb, ABM-képes légvédelemről, pl. Patriot, Aster, feltéve ha valaha tényleg gondolkodtak ilyen rendszer beszerzésén.Nekünk elsősorban nem a ballisztikus rakéták elleni hadviselésre, hanem a sokak számára nehezen értelmezhető aszimmetrikus támadásokra kell felkészülnünk. E
A cikkíró téved illetve keveri a dolgokat. A Tornado ugyanis egy közös platform, a régebbi Grad, Uragan, Smerch kiváltására. G jelzésű változata 122mm-es, U jelzésű változata 220mm-es, S jelzésű változata 300mm-es rakétákat hordoz. A legjobb 300mm-es nemirányított rakéta legnagyobb hatótávja 90km, műholdas vezérlésű rakétáját mostanában tesztelték, az 120km-t tud.Pedig be is másoltam az oldalról a lényeget a forrás oldalról.
Neki kell futni még egyszer:
Úgy legyen! de nekem egy méterrel sem kell több mint ami volt...No para. Szlovákia is Magyarország, csak kissebb és most külön van. Olyan ez mint a két Korea. Majd szépen békében egyesülünk ha itt az ideje.
Elso négy F-16 már 2022-ben jon, mert három Mignek akkor jár le az uzemideje: https://www.teraz.sk/najnovsie/splatky-za-stihacky-f-16-sa-upravia/505422-clanok.html2023 tavaszán érkezik kettő F-16C Block 70 és kettő D. 2023 év végéig odarepül a maradék 10 F-16C Block 70 is.
Viszont 6db L39-es kiképzőgépük van. Abból kettő idén beadja a kulcsot, a maradék 4 nem tudom mikor, de nem húzza soká, elvileg 2026-ig újak ( 8 - 10 ) beszerzését tervezték. Én itt látok együttműködési lehetőséget.
MIG passz...
Nem, már nem lehet választani!"Olyan ez mint a két Korea." Hát ha választani lehet akkor inkább Magyarország legyen Dél-Korea!
Akkor ujra Pozsony lesz a fováros?No para. Szlovákia is Magyarország, csak kissebb és most külön van. Olyan ez mint a két Korea. Majd szépen békében egyesülünk ha itt az ideje.
Nem azt mondta nem kell, csak azt nem az a sorrend.Úgy tűnik vagy a Benkő beszélt marhaságokat(ami nem kizárt), vagy a covid miatti gazdasági visszaesés végett kell lemondanunk a NASAMS-nál nagyobb hatótávú és komolyabb, ABM-képes légvédelemről, pl. Patriot, Aster, feltéve ha valaha tényleg gondolkodtak ilyen rendszer beszerzésén.
t.
Persze a földrajz alapból kiadja.Elso négy F-16 már 2022-ben jon, mert három Mignek akkor jár le az uzemideje: https://www.teraz.sk/najnovsie/splatky-za-stihacky-f-16-sa-upravia/505422-clanok.html
Mig-29 és a más gépek: https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_lietadiel_Vzdušných_síl_Slovenskej_republiky
Nem, már nem lehet választani!
Én gazdaságilag értettem elsősorban!Persze a földrajz alapból kiadja.
Lennék én északon csak mi is rendeljünk 40db F-35-öt!Én gazdaságilag értettem elsősorban!
Nicht besaren!Román Himars, Szlovák F-16V Block 70/72! Ajjaj
Hat, a could have orosz kontextusban max azt jelenti, hogy tervezik, semmikeppen sem azt, hogy tud annyit.
Úgy tűnik vagy a Benkő beszélt marhaságokat(ami nem kizárt), vagy a covid miatti gazdasági visszaesés végett kell lemondanunk a NASAMS-nál nagyobb hatótávú és komolyabb, ABM-képes légvédelemről, pl. Patriot, Aster, feltéve ha valaha tényleg gondolkodtak ilyen rendszer beszerzésén.
A cikkíró téved illetve keveri a dolgokat. A Tornado ugyanis egy közös platform, a régebbi Grad, Uragan, Smerch kiváltására. G jelzésű változata 122mm-es, U jelzésű változata 220mm-es, S jelzésű változata 300mm-es rakétákat hordoz. A legjobb 300mm-es nemirányított rakéta legnagyobb hatótávja 90km, műholdas vezérlésű rakétáját mostanában tesztelték, az 120km-t tud.
A legkomolyabb 122mm-es rakéták 45km-t tudnak, illetve a szerbek gyártanak egyet ami elvileg 52km-t.
Nem azt mondta nem kell, csak azt nem az a sorrend.
Akkor ujra Pozsony lesz a fováros?