Hogy mi van??? A hidegháborús képességű kiképzőgépből is pontosan nulla darabra van szükségünk, a light attack helyett pedig egyszerűen csak agyonlőhetnénk azt a tizenkét halálraítéltet, akit a biztos, száz százalékosan elkerülhetetlen és teljesen értelmetlen halálba akarunk küldeni a sikeres támadásra kelet-európai hadszíntéren a légvédelem miatt teljesen esélytelen light-attack gépekkel! Ha képesek akárcsak egyetlen NG-t is vásárolni, már az példátlan korrupciós bűncselekmény lesz, merénylet a haderő hatékonysága és értelme ellen, nemha még a light attack verziót is beszerezzük!
Mihu, NG a drónok helyett. Elmebaj. Akkor már inkább inkább jöjjön Vadai honvédelmi miniszternek 2022-től, mert azok nem fognak hülyeségekre pénzt pazarolni, ugyanis nem fognak semmit venni! Az is jobb ennél! Ha ez az egész NG-s sztori komoly, akkor a Zrínyi2026-ot itt kell leállítani. Legközelebb mi lesz, modernizált BTR-60, mint a BTR-80 váltótípusa, vagy valami hasonló hülyeség? Olyan ótvar lobbisták lepték el a Z26-ot és akkor fasságokat íratnak bele a beszerzések közé, hogy ez a program pozitívumból lassan de biztosan negatívba fordul. Nem lehetne ezeket a nosztalgiázó vén hülyéket elzavarni a lónak a f...ra! Mert ott a helyük.
Nem Bayraktar, nem Harop meg Warmate, hanem light attack! Ja! Eszem megáll!
Nagyon jók a hasonlataid, bírom a cizellált stílust!!
Ez nem a drónok helyett lesz, amellé, a kettő független egymástól. Sztem a drónügy már sínen van, ha Gazsi azzal haknizott.
Vadaival ne átkozódj, mert teljesül a kívánságod, aztán lesz sírás!!!
(sztem 50%-os sansz van erre, de nem akarok elkalandozni )
Mivel 2019 óta komolyan veszik külföldön is a Zrínyit persze, hogy jönnek a lobbisták. Had jöjjenek, csak hozzanak jó bizniszt.
Viszont sztem a kiképzőgépsztorit nem a politika erőltette, hanem 2010 előtt a katonák mertek kicsit álmodni és legalább flottát szerették volna bővíteni . A koncepciót anno keresztül is nyomták, de a végén lefújták.
Ezt a 2008-as cikket ajánlom:
Újabb vadászgépeket vásárol Magyarország
Részlet a 12 évvel ezelőtti cikkből:
"
Az Aerót és a Gripent gyártó Saab-csoport együttműködési megállapodást is kötött, melynek értelmében a jövőben a két cég egy csomagban igyekszik gépeit értékesíteni."
Nem az értékesítés opció nekem a lényeg, hanem az együttműködés. Ez lesz a második Gripen század vásárlásnál felmelegítve. Hasonló sztori, csak sokkal jobb pozícióban, az Aero V. többségi tulajdonosaként ülünk az asztalnál. Nyugodj meg, nem hülyegyerekeket alkalmaz Maróth, ez már eddig is látszott.
L-39NG. Oké határeset.
De, egy 3.000 - 5.000 milliárdos valódi fejlesztési proginál is "illik jattot adni", nem csak a pincérnek vacsora után.
Másrészt elnézve a geopolitikai viszonyokat, a hazai vagy térségbeli együttműködésen alapuló képzés visszaállítása nagyobb szuverenitást biztosít az országnak. Komolyabb légierőnél és most olybá túnik olyat építünk, van létjogosultsága.
Könnyű támadógép sztem erős fantázia. Ha lesz is nem a jelenleg létező kínálatból, max. 10 éves viszonylatban az amerikai pályázatra beadott tervek alapján..