Ne kezd már megint!Van EÜ központ és ők osztják le az eü. katonákat olyan szintre amilyenre kell(ha szakasz mellé kell adni akkor oda danak).
Melyik eü katonát?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ne kezd már megint!Van EÜ központ és ők osztják le az eü. katonákat olyan szintre amilyenre kell(ha szakasz mellé kell adni akkor oda danak).
Kevered a csapatferlderítést (harcfelderítést) a minden mással.
Erről meg ne is beszéljünk.
Nyilván! Értem, tehát a németek nem csapatfelderítésre használják a Fennek-et! (Ugyebár abból is minimum 3 van nekik.)
Az amerikaiak sem csapatfelderítésre, meg minden felderítésre használnak drónt. Ha hazaérek, beteszem, hogy csak a USMC vagy 6-8 féle drónt használ a különböző felderítési szintjein. A drón kezelői iskolájuk meg - ha jól emlékszem - 1 éves.
Ne kezd már megint!
Melyik eü katonát?
A hagyományos csapatfelderítés (Más néven páncélos felderítés vagy harcfelderítés ) lényegét Dudi leírta. Vagyis minimális harctevékenységbe bocsátkozol előretolt gyorsabb mozgású erőkkel és a kiprovokált reakció alapján visszajelzést küldesz az ellenség helyzetéről és becsült erejéről. Ez az amerikai Cavalry Scout harceljárás lényege is többek közt. Na ennek addig volt igazán értelme amíg a nagyobb teljesítményű rádiók igénybe vették a harcjárművek belső terének javát és célszerű volt rá külön harcjárművet tervezni..Nyilván! Értem, tehát a németek nem csapatfelderítésre használják a Fennek-et! (Ugyebár abból is minimum 3 van nekik.)
Az amerikaiak sem csapatfelderítésre, meg minden felderítésre használnak drónt. Ha hazaérek, beteszem, hogy csak a USMC vagy 6-8 féle drónt használ a különböző felderítési szintjein. A drón kezelői iskolájuk meg - ha jól emlékszem - 1 éves.
A CLS után van egy olyanunk, hogy felcser, aki általában mentős szakképesítéssel jön be honvédséghez, illetve ezután pedig mentőtiszt.Ne kezd már megint!
Melyik eü katonát?
Van nekem egy olyan érzésem, hogy nekem több fogalmam van a csapatfelderítőről, mint neked a MH EÜ rendszeréről!Nem tudod mire való a csapatfelderítő.
Olyat ami az adott feladathoz kell,ha kell orvost is akár.
Van nekem egy olyan érzésem, hogy nekem több fogalmam van a csapatfelderítőről, mint neked a MH EÜ rendszeréről!
Nincs páncélosfelderítő százada nehézdandárnak (meg egyiknek se), lövész zászlóaljanként lettek kialakítva felderítő szakaszok egyelőre a jelenlegi technikával, de ezek nem alkotnak egységes századot hanem zászlóalj közvetlenként működnek.Eleve az a baj a drónok korában, hogy az ellenségröl még bármilyen harcérintkezés előtt alapvetően majd mindent tudnunk kellene. Mindazonálltal szerintem a nehézdandár páncélosfelderítő százada meg fog maradni, mint elit gyalogos egység, amit a dandárparancsnokság speciálisabb feladatokra használhat.
Nope!A CLS után van egy olyanunk, hogy felcser, aki általában mentős szakképesítéssel jön be honvédséghez, illetve ezután pedig mentőtiszt.
Érdekes. Így viszont mire lesz jó? Az ereje minimális lesz (mi hasznát veszi a zljtörzs), klasszikus felderítőmunka meg már nem lesz neki (arra amúgy is dandárszinten lenne szükség a múlt században)!Nincs páncélosfelderítő százada nehézdandárnak (meg egyiknek se), lövész zászlóaljanként lettek kialakítva felderítő szakaszok egyelőre a jelenlegi technikával, de ezek nem alkotnak egységes századot hanem zászlóalj közvetlenként működnek.
Te ne basszál már föl. Konkrétan ma kaptam meg a kurva oltást a felcser beosztású búvalbaszott főtörzsőrmestertől influenzára. Ők az eü központ állományát képezik.Nope!
Magyarországon 7 féle EÜ katona (egészségügyi végzettséggel, vagy tanfolyammal rendelkező katona személy) létezik! (Ez mostanában bővül, mert utoljára vagy 1,5 éve néztem, és kevesebb volt)
A harctéri mentőkatona az angolszász combat medic megfelelője. Az angolszász hadseregekben minden szakaszhoz tartozik egy combat medic, és az EÜ századból van kirendelve. A szakaszparancsnok járművén utazik!
Te ne basszál már föl. Konkrétan ma kaptam meg a kurva oltást a felcser beosztású búvalbaszott főtörzsőrmestertől influenzára. Ők az eü központ állományát képezik.
First responder meg CLS képzésem meg konkrétan van is.
Passzív műszeres felderítés, drónkezelés eddig pont erről beszélgettetek. A klasszikus felderítőmunka mint olyan már nem igazán az mint ami régen volt.Érdekes. Így viszont mire lesz jó? Az ereje minimális lesz (mi hasznát veszi a zljtörzs), klasszikus felderítőmunka meg már nem lesz neki (arra amúgy is dandárszinten lenne szükség a múlt században)!
Felcser beosztást pedig valószűnüleg az általad felsorolt jogszabályi résznek megfelelő 3-4 féle képesítéssel ellátott egyed tölthet be.Nope!
Magyarországon 7 féle EÜ katona (egészségügyi végzettséggel, vagy tanfolyammal rendelkező katona személy) létezik! (Ez mostanában bővül, mert utoljára vagy 1,5 éve néztem, és kevesebb volt)
A harctéri mentőkatona az angolszász combat medic megfelelője. Az angolszász hadseregekben minden szakaszhoz tartozik egy combat medic, és az EÜ századból van kirendelve. A szakaszparancsnok járművén utazik!
És az elsőnek semmilyen létjogosultsága nincsen a 21. században.A hagyományos csapatfelderítés (Más néven páncélos felderítés vagy harcfelderítés ) lényegét Dudi leírta. Vagyis minimális harctevékenységbe bocsátkozol előretolt gyorsabb mozgású erőkkel és a kiprovokált reakció alapján visszajelzést küldesz az ellenség helyzetéről és becsült erejéről. Ez az amerikai Cavalry Scout harceljárás lényege is többek közt. Na ennek addig volt igazán értelme amíg a nagyobb teljesítményű rádiók igénybe vették a harcjárművek belső terének javát és célszerű volt rá külön harcjárművet tervezni..
A német felderítés a fennekkel passzív felderítés mivel az elsődleges cél a rejtett információszerzés nagyobb távolságból az ellenség által használható kritikus terepszakaszok közelében jórészt elektronikus (radarok) illetve nagy hatótávolságú optikai eszközkkel (Árbócos hőkamera)
Na az első metódust a hagyományos lövész kialakítása járművek hagyományos lövész kialakítású katonákkal is végre tudják hajtani, ezért mint olyan a "páncélos felderítő" folyamatosan átalakult a második metódusra.
Konkrétan ezt magyaráztuk egész eddig, csak ahogy mondtuk mindketten kevered a felderítőt és a felderítőt.És az elsőnek semmilyen létjogosultsága nincsen a 21. században.
Tényleg azt gondoljuk, hogy jó ötlet a drónok korában az a módszer, hogy megyünk, amíg orba nem vágnak? Az ellenfél már akkor tudni fog rólunk mindent, amikor még el sem indultunk.
Én nagyon remélem, hogy pont emiatt elfelejtjük ezt a marhaságot! Tessék szépen érzékelőkkel (Radar, EO) megtömött árbóccal, akusztikus, és kihelyezhető EO érzékelőkell, drónokkal felszerelni a csapatfelderítőket. Az sem baj, ha az egyik török 4x4 alapon. Az sem baj, ha egy UGV van a kocsi után akasztva, és ha már mindenképpen addig kell menni, amíg pofánrúgnak, akkor menjen szépen az előre.
Te ne basszál már föl. Konkrétan ma kaptam meg a kurva oltást a felcser beosztású búvalbaszott főtörzsőrmestertől influenzára. Ők az eü központ állományát képezik.
First responder meg CLS képzésem meg konkrétan van is.
Ha valószínűleg akkor kérdezz már rá nála, hogy ő tulajdonképen mi is? Milyen végzettsége is van (civil, vagy katonai), meg hogy hogyan került ő a sereghez, meg hogy tulajdonképpen hányan is vannak ők így felcserként ott nálatok?Felcser beosztást pedig valószűnüleg az általad felsorolt jogszabályi résznek megfelelő 3-4 féle képesítéssel ellátott egyed tölthet be.
Annyi az egész, hogy nem tartozik a szakaszok/századok állandó állománytáblájához, hanem a feladat szerint kerül hozzáadásra.
Igazából a jogszabályilag kibaszott mindegy, leginkább arra szolgál az egész, hogy az esetleges külföldi EÜ tanfolyamok civil eü szakképesítések beszámíthatóak legyenek (meg igazából nem is érdekel senkit) . Eü központ szakállománya : aki nem pl mentősofőr van középfokú eü képzettsége és nem mentőtiszt az felcser beosztásban van. Velük meg szépen csináltatják sorra a képzéseket, harctéri életmentésből meg mindenből amit el tudsz képzelni.Ha valószínűleg akkor kérdezz már rá nála, hogy ő tulajdonképen mi is? Milyen végzettsége is van (civil, vagy katonai), meg hogy hogyan került ő a sereghez, meg hogy tulajdonképpen hányan is vannak ők így felcserként ott nálatok?