Bele sem kezdek, miert habokos kaosz ez az egesz, de par megjegyzes:
- azt mar tudjuk, hogy gyartani fogunk valamit, azt meg ugye varhatoan a RM-hoz hasonlo felallasban, tehat az amerikaiak jo sansszal alapbol kiesnek
- a torokok TB2-je versenykepes, mert a felebe (!) kerul meg piacon is a hasonlo zsido cuccoknak, es a harmadaba az amerikai eszkozoknek; kerdes, ez milyen felallasban mukodne ill erne meg nekunk es mindenkinek egyszerre, mert ugyan a Foni es Kardigan jol megertik egymast, de az edeskeves
- a csapatszintu (felderito stb) dronokat a nemetekkel/lengyelekkel/stb meg lehet oldani, az nem is kerdes, ki sem terek rajuk
- amint emlitettem, a kritikus kerdes szamomra a MALE UAV a csapasmero kategoriaban, azon millio dollarokat lehet sporolni darabonkent, ha magunk gyartjuk majd es
- az izraeli IAI eleve joban van a RM, van kozos businessuk, ez a legvaloszinubb felallas, raadasul
- minden dronjuk oregecske (igen a Heron is vagy 20+ eves design, a HeronTP/Eitan meg a legujabb a maga 15 evevel) es ezek mindegyike batar nagy, hangosak stb; eppen ideje egy olyan termekvonallal elorukkolni, ami az (Elbit) joval modernebb 900-asaval versenykepes, de tobbet elbirna es
- az szerintem piackepes is lenne azonnal, ha pl a nemet partnerrel megoldva mondjuk Spike NLOS vagy hasonlok is loghatnak rola.
A tema engem kulonosebben nem izgat, csak szormenten okoskodom, igy biztos van az enyemnel okosabb/jobb/szebb tipp is - de az en tippem a hazai gyartasra meg mindig vmi nemet-izraeli design, europai fegyverzettel.
Igen, lasd fent, en is az RM-IAI vonalat latom a legpraktikusabbnak.