Imádom ezt a törődjünk bele, hogy szarabb azért mert hazai, hát köszönöm szépen ezzel csak pont a katonáink életét rendeled alá az ipari érdeknek (enyémet többek közt) ami amúgy is baromi kevés cégből aminek van egyáltalán kapacitása és aminek van is, az is az elmúlt 30 év katonanyomorító szar termékeit adta el 300%-os haszonnal mindenki legnagyobb örömére.... Ezeknek a cégeknek mégtöbb közpénzt kiadni, az eddigi milliárdokon túl amit az elmúlt 30 évben lenyúltak? Meg a rátóti lófaszt azt....
Annyi történt, hogy a nemzetközi partnerek nem kértek a díszes társaságból mert szar sem ér a 99%-a, a Sero kft. az amiből még kinézek valamit (nem a fő profilja a fegyvergyártás és nem is nagy cég, versenypiacon megél mégis) a többi hogy ha állami megrendelés nélkül kéne megélni már rég éhendöglött volna.... (a Gamma-val az élen)
Nem erre gondolt, szerintem, hanem, hogy egy kezdeti időben legyünk türelmesebbek a hazai termékkel.
Ahogy a Kia, a Daewo, LG, Samsung is éhen döglött volna ha ráeresztik a multikat...
"Csak" ott a kezdeti (multikkal szembeni) versenyhátrányt az "állami életben-tartás" kiegyenlítette, és a nagyvállalkozói réteg ezek szerint a látványos jelenlegi állapot alapján együtt tudott működni a politikai vezetéssel.
Ez nem egy egyszerű társadalmi csoportok közötti feladat!!!
Tudták egymást Koreában motiválni, a hazaihoz hasonlóan létrehozott "tápos" nagy-vállalkozói réteg 1-2 évtized inkubátor után lealázta a nemzetközi versenytársakat.
Itthon is volt ilyen, a magyarosodott réteg, Ganz(Ábrahám)-család, Weiss-Manfréd...
Nem véletlenül érezte fontosnak Nyugat-Európa a Történelmi-Magyarország feldarabolását!!!
A nemzetiségi kérdés megoldása csak a külvilágnak szóló látványos eszköz volt!
Visszaugorva a hazai nagyvállalkozói ("tápos")rétegre, megvolt az első 10 évük, lassan már "villanthatnának" valamit, Viktoréknak fel kéne tölteni fejlődéőképes/túlélőképes tartalommal a jelenleg látszat-nagyvállakozói hazai állományt.
Koreai mintára ki kéne már írni a "zártkörű" (hazai) "bajnokságot", versenyeztetni őket, és hulljon a férgesse!
Amelyik nem bírja működtetni, adja vissza a névleg övé társadalmi vagyont, adja át a stafétát másnak.
Kik vajon?
Lázárt például inkább el tudom képzelni egy hadi-ipari nagyvállalat tulajdonosaként, mint politikusként.
Meg is unta a politikai "fing-reszelést" és visszavonult.
Szerintem, ha ő megkapja a koreai mintájú (háttér-)támogatást, alkalmas lenne egy akár nemzetközi szinten is versenyképes vállalat vezetésére.
Nevelik gőzerővel az új vezetői, menedzseri réteget de lehet, hogy én vagyok vak, de én is inkább a saját szürke-állomány feloldódását látom a multiknál, nem pedig a saját erőközpontok megjelenését.
Ezért írok egyre ingerültebben a látszatot szolgáló, gyors, látványos, rövidtávú politikai előnyöket hozó vásárlásokról.
Ezek a bukást alapozzák meg, minden szempontból !!!
Nem véletlenül látok az ellenzéki oldalról egy eredmény -hajszoló/követelő álláspontot, ami csak állandó vásárlásba hajszolással elégíthető ki.
Miért is kellene ezt az
önpusztító ellenzéki igényt kielégítenie a jelenlegi vezetésnek ? ? ?
Gyorsan ki kellene egészíteni a jelenlegi (maga módján hatékony !!! ) fejlesztési irányt, az önálló saját integrációk és fejlesztések képességével ! ! !
A pusztán technika vásárlást jelentő haderő-fejlesztési irány eléri lassan a hazai érdekek szempontjából a korlátait!
Nem kellene politikai kényelemi szempontok miatt folytatni ezt haderőfejlesztési szempontból rossz hosszútávú folyamatot.
Ellen kell tudni állni a külföldi hadi-ipari lobby-k csábító szirén-hangjainak is.
Vannak ilyen jelek, nekem nem elég, gyors, és hatékony...