Nincs ezeknek a cégeknek olyan szürkeállománya ami nemzetközi szinten megállná a helyét ezek konkrétan az előző rendszerből megmaradt továbbélő megújulásképtelen csökevények amik elszabotálták az összes hazai fejlesztést amit rájuk bíztak a profitmaximalizálás oltárán amit rájuk bíztak. A katonák összes visszajelzését elhalgattatták hogy ne lehessen őket felelősségre vonni!Nem erre gondolt, szerintem, hanem, hogy egy kezdeti időben legyünk türelmesebbek a hazai termékkel.
Ahogy a Kia, a Daewo, LG, Samsung is éhen döglött volna ha ráeresztik a multikat...
"Csak" ott a kezdeti (multikkal szembeni) versenyhátrányt az "állami életben-tartás" kiegyenlítette, és a nagyvállalkozói réteg ezek szerint a látványos jelenlegi állapot alapján együtt tudott működni a politikai vezetéssel.
Ez nem egy egyszerű társadalmi csoportok közötti feladat!!!
Tudták egymást Koreában motiválni, a hazaihoz hasonlóan létrehozott "tápos" nagy-vállalkozói réteg 1-2 évtized inkubátor után lealázta a nemzetközi versenytársakat.
Itthon is volt ilyen, a magyarosodott réteg, Ganz(Ábrahám)-család, Weiss-Manfréd...
Nem véletlenül érezte fontosnak Nyugat-Európa a Történelmi-Magyarország feldarabolását!!!
A nemzetiségi kérdés megoldása csak a külvilágnak szóló látványos eszköz volt!
Visszaugorva a hazai nagyvállalkozói ("tápos")rétegre, megvolt az első 10 évük, lassan már "villanthatnának" valamit, Viktoréknak fel kéne tölteni fejlődéőképes/túlélőképes tartalommal a jelenleg látszat-nagyvállakozói hazai állományt.
Koreai mintára ki kéne már írni a "zártkörű" (hazai) "bajnokságot", versenyeztetni őket, és hulljon a férgesse!
Amelyik nem bírja működtetni, adja vissza a névleg övé társadalmi vagyont, adja át a stafétát másnak.
Kik vajon?
Lázárt például inkább el tudom képzelni egy hadi-ipari nagyvállalat tulajdonosaként, mint politikusként.
Meg is unta a politikai "fing-reszelést" és visszavonult.
Szerintem, ha ő megkapja a koreai mintájú (háttér-)támogatást, alkalmas lenne egy akár nemzetközi szinten is versenyképes vállalat vezetésére.
Nevelik gőzerővel az új vezetői, menedzseri réteget de lehet, hogy én vagyok vak, de én is inkább a saját szürke-állomány feloldódását látom a multiknál, nem pedig a saját erőközpontok megjelenését.
Ezért írok egyre ingerültebben a látszatot szolgáló, gyors, látványos, rövidtávú politikai előnyöket hozó vásárlásokról.
Ezek a bukást alapozzák meg, minden szempontból !!!
Nem véletlenül látok az ellenzéki oldalról egy eredmény -hajszoló/követelő álláspontot, ami csak állandó vásárlásba hajszolással elégíthető ki.
Miért is kellene ezt az önpusztító ellenzéki igényt kielégítenie a jelenlegi vezetésnek ? ? ?
Gyorsan ki kellene egészíteni a jelenlegi (maga módján hatékony !!! ) fejlesztési irányt, az önálló saját integrációk és fejlesztések képességével ! ! !
A pusztán technika vásárlást jelentő haderő-fejlesztési irány eléri lassan a hazai érdekek szempontjából a korlátait!
Nem kellene politikai kényelemi szempontok miatt folytatni ezt haderőfejlesztési szempontból rossz hosszútávú folyamatot.
Ellen kell tudni állni a külföldi hadi-ipari lobby-k csábító szirén-hangjainak is.
Vannak ilyen jelek, nekem nem elég, gyors, és hatékony...
Az állomány az a része aki ismeri a tevékenységüket visít a gyönyörűségtől, hogy végre megkapják ami jár..