Rákerestem a szerzőkre és van egy könyvük: Babos László – Papp Tamás: A modern kor háborúi és csatái
De lehet hogy ez csak véletlen névazonosság.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Rákerestem a szerzőkre és van egy könyvük: Babos László – Papp Tamás: A modern kor háborúi és csatái
Nem abban, hanem a környező országok darabszámaiban.Ha tudná a valós számokat és megírná, már kapná is az értesítőt hogy várják a bíróságon hivatali visszaélés vagy titoksértés miatti tágyalásra.
Nem parlamenti párt, nem parlamenti képviselő így hivatalosan hozzá sem férhet az információhoz.
Az elejével egyetértek, de ezzel nem.A Honvédség nemzeti ügy, ezért nem pártprogramoknak kellene tartalmaznia, hanem a pártoknak egyetérteni abban, hogy fenn kell tartani és fejleszteni a magyar haderőt. Abban is meg kell egyezniük, hogy ehhez - kormányzattól függetlenül - biztosítani kell a szükséges anyagi forrásokat (pl. a GDP 2-2,5%-át) és a Honvédség létszámában is. Magát a fejlesztést és tervezést a katonákra kell bízni, akiket viszont a mindenkori kormányzat és ÁSZ, Országgyűlés évente elszámoltat. (Civil kontroll.)
Ehhez legelőször egymással kellene leülniük beszélni, de érzésem szerint előbb állnának szóba egy hottentottával, mint a másik oldallal. (Arról van véleményem, hogy ez ki miatt van így, de ez most irreleváns.) És - sokadszor mondom - maguk a katonák is sokat tehet(né)nek saját magukért, a hivatásukért.
Magát a fejlesztést és tervezést a katonákra kell bízni, akiket viszont a mindenkori kormányzat és ÁSZ, Országgyűlés évente elszámoltat. (Civil kontroll.)
OK.Az elejével egyetértek, de ezzel nem.
A politika határozza meg a célt nem a katonák, ezért a fejlesztéshez kell a katonák szakmai előkészítése, de a politika feladata a fejlesztés végrehajtása, konkrét beszerzések letárgyalása nem csak katonai, hanem pénzügyi, gazdasági és biztonságpolitikai szempontok alapján. Ezeket mind megválasztott politikusokra és az általuk kinevezett szakpolitikusokra kell bízni, akiket adott esetben cserélhetünk, míg a katonákat nem.
@Masztiff szerintem arra gondolt, hogy azért kell a civil kontrollos elszámoltatás, hogy mérsékeljék a korrupciós lehetőségeket. Persze olyan civil kontrollra gondolok, hogy nem síkegyszerű könyvelők nézzék át a számokat, hanem olyan ember legyen, aki bár már civil, de korábban a MH állományában volt.Az elejével egyetértek, de ezzel nem.
A politika határozza meg a célt nem a katonák, ezért a fejlesztéshez kell a katonák szakmai előkészítése, de a politika feladata a fejlesztés végrehajtása, konkrét beszerzések letárgyalása nem csak katonai, hanem pénzügyi, gazdasági és biztonságpolitikai szempontok alapján. Ezeket mind megválasztott politikusokra és az általuk kinevezett szakpolitikusokra kell bízni, akiket adott esetben cserélhetünk, míg a katonákat nem.
Sok pénzből lehet sokat lopni... Nem feltétlenül kell korábbi MH-s, az ÁSz elég nagy és válogatott szervezet, hogy legyen egy védelmi ellenőrzéseket lefolytató részlege, nekik kell ellenőrizniük a források helyes felhasználását. Az OGy Honvédelmi Bizottságának meg kutyakötelessége, hogy folyamatosan ellenőrizze az MH működését. Itt komoly szerepe lehetne a mindenkori ellenzéknek, de ezt most hagyjuk.@Masztiff szerintem arra gondolt, hogy azért kell a civil kontrollos elszámoltatás, hogy mérsékeljék a korrupciós lehetőségeket. Persze olyan civil kontrollra gondolok, hogy nem síkegyszerű könyvelők nézzék át a számokat, hanem olyan ember legyen, aki bár már civil, de korábban a MH állományában volt.
A szlovák Zuzana cseh változata. Mindkét országnak megvannak a Dana gyártási jogai aztán mindketten csináltak belőle egy új verziót plusz a Szlovákok a lecsupaszított EVA-t.Ez is érdekes: DITA
The premiere of the 155 mm DITA cannon howitzers
Premiera 155 mm armatohaubicy DITA
18 stycznia czeski holding Czechoslovak Group a.s. ujawnił nową armatohaubicę samobieżną na podwoziu kołowym, będącą kolejną pochodną działa vz.77 DANA z lat 70. Nowe działo samobieżne nosi nazwę DITA i od starszych wersji (np. DANA M2) różni je przede wszystkim skokowo wyższy stopień...zbiam.pl
Ez szuper (itt többször írtunk erről a lehetőségről, hogy Spike meg izraeli drónok), a hazai gyártás meg kiváló lenne. Kíváncsi vagyok, hogy a Spike gyártása hogyan lesz nálunk: önállóan, vagy a Eurospike-kal együtt?
Vagy az 1500-ast fegyverelEz szuper (itt többször írtunk erről a lehetőségről, hogy Spike meg izraeli drónok), a hazai gyártás meg kiváló lenne. Kíváncsi vagyok, hogy a Spike gyártása hogyan lesz nálunk: önállóan, vagy a Eurospike-kal együtt?
Romániában a Hermes 450-est gyártják, mi gyártsuk akkor a Hermes 900-ast!
@Green Leader van több infód?
A 900-as nem újabb? Mi a különbség köztük?Vagy az 1500-ast fegyverel
Az 1500-as a 900-as 2 hajtóművel nagyobb szárnyfesztávolsággal és teherbírással ahogy utána olvastam.A 900-as nem újabb? Mi a különbség köztük?
Én nem a VAGY szót használnám, hanem az ÉS-t.Vagy az 1500-ast fegyverel
Az 1500-as 2 hajtóműves, és 1500kg a max. felszállója.A 900-as nem újabb? Mi a különbség köztük?