Hát az érdekes. Bár a hegesztők valóban jól meg vannak fizetve. De egy normális multinál a kezdő mérnöki fizu 500 körül ficeg a komolyabbak meg bőven milión felül vannak.én mérnökként fele annyit keresek mint egy hegesztő..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát az érdekes. Bár a hegesztők valóban jól meg vannak fizetve. De egy normális multinál a kezdő mérnöki fizu 500 körül ficeg a komolyabbak meg bőven milión felül vannak.én mérnökként fele annyit keresek mint egy hegesztő..
Most erre mit mondjak?Vidd elna főnökhöz a legjobb hegesztőt amikor legközelebb arra kér,hogy tervezz meg valamit és közöld vele,hogy mostantól ezt Pista csinálja, mert dupla annyit keres.Aztán amikor Pista nem tudja megtervezni emiatt a többi hegesztő sem tud dolgozni(nincs mit csinálniuk) akkor benő a feje lágya.én mérnökként fele annyit keresek mint egy hegesztő..
nálunk egy tapasztalt hegesztő szaki túlórával a nettó 7-800-at is hazaviszi..plussz az apró. én aki a főnöke vagyok, kb a felét. és ez rendben is van szerintem.én mérnökként fele annyit keresek mint egy hegesztő..
300-700-at tartok minimálisan szükségesnek.Az a baj,hogy nem.Egy ddtbk felelőssége elképesztően nagy.Ha egy dandár parancsnoka akkor több 100 milliárd csak az anyagi felelőssége...
Akörül lenne jó.300-700-at tartok minimálisan szükségesnek.
nem kell benőjön. ebben benne van a napi 12 óra a pajzsban, a bőrben,kiszáradva egész nap. a szeme károsodik, a tüdeje egy roncs..ez az ára. én nem cserélnék velük.Most erre mit mondjak?Vidd elna főnökhöz a legjobb hegesztőt amikor legközelebb arra kér,hogy tervezz meg valamit és közöld vele,hogy mostantól ezt Pista csinálja, mert dupla annyit keres.Aztán amikor Pista nem tudja megtervezni emiatt a többi hegesztő sem tud dolgozni(nincs mit csinálniuk) akkor benő a feje lágya.
az anyagi felelősség miert a katonáé? ő harcoljon. a többi a közgazdászoké, meg a jogászoké..300-700-at tartok minimálisan szükségesnek.
Akkor ez egy rendes cég.nem kell benőjön. ebben benne van a napi 12 óra a pajzsban, a bőrben,kiszáradva egész nap. a szeme károsodik, a tüdeje egy roncs..ez az ára. én nem cserélnék velük.
itt irta valaki hogy 2 misi..Ezt nagyon elnézted. Honvédségnél 5-600 ezernél nemigen keres többet egy vezető sem.
Anyagi felelősséggel tartozol a felszerelésért amit használsz, mivel az nem a tied hanem kölcsön kapod és ha hülye vagy és magad hibájából tönkre teszed akkor kifizettetik veled, illetve ha a te vagy érte a felelős és a katonáid teszik tönkre akkor szintén te vagy érte a felelős anyagilag és mivel többszáz milliós (milliárdos) eszközökről is beszélhetünk esetenként amit sosem tudsz kifizetni a jó hosszú börtönévek katonai bűncselekményes duplaszorzóval garantáltak.az anyagi felelősség miert a katonáé? ő harcoljon. a többi a közgazdászoké, meg a jogászoké..
Az a honvédelmi miniszter. Nem tartozik a honvédséghez hanem a kormányhoz.itt irta valaki hogy 2 misi..
nem,sőt...de ez van nagyjából mindenhol. jó nem az operátorokról van szó, hanem a szakmunkásokról. a szakmunkások igen-igen jól keresnek ma mindenhol.Akkor ez egy rendes cég.
Nem rendes hanem rohadtul muszáj megfizetnie különben nem lenne hegesztője!Szerinted ha sorban állnának az ajtóban a hegesztők akkor is megfizetné őket?Akkor ez egy rendes cég.
Mert kevés van,mérnökből meg sok...Nesze neked munkaerőkiáramlás.Emlékszem 10 éve a szakmunkás kvázi rabszolgamunkát végzett.nem,sőt...de ez van nagyjából mindenhol. jó nem az operátorokról van szó, hanem a szakmunkásokról. a szakmunkások igen-igen jól keresnek ma mindenhol.
Nem rendes hanem rohadtul muszáj megfizetnie különben nem lenne hegesztője!Szerinted ha sorban állnának a munkakereső hegesztők az ajtóban akkor is megfizetné őket?
na de ez minden cégnél IS igy van. ez az első amit aláírattatnak veled.kivéve a dupla szorzót. cserébe ott van a záradék hogy polgári perben a gatyádat is elvehetik.Anyagi felelősséggel tartozol a felszerelésért amit használsz, mivel az nem a tied hanem kölcsön kapod és ha hülye vagy és magad hibájából tönkre teszed akkor kifizettetik veled, illetve ha a te vagy érte a felelős és a katonáid teszik tönkre akkor szintén te vagy érte a felelős anyagilag és mivel többszáz milliós (milliárdos) eszközökről is beszélhetünk esetenként amit sosem tudsz kifizetni a jó hosszú börtönévek katonai bűncselekményes duplaszorzóval garantáltak.
Csak haverom mérnökként egy napelemgyártó cégnél 1,1 millát keres igaz az ország nyugati felében és nem is felsővezetői pozícióban.nem,sőt...de ez van nagyjából mindenhol. jó nem az operátorokról van szó, hanem a szakmunkásokról. a szakmunkások igen-igen jól keresnek ma mindenhol.
Itt a gatyádat is elveszik ÉS kétszer annyit ülsz érte mintha civil lennél. Illetve egyéb bűncselekmény esetén is halmozódik az ítélet ami szolgálaton kívüli. Mivel szégyent hozol a szervezetre és az államra.na de ez minden cégnél IS igy van. ez az első amit aláírattatnak veled.kivéve a dupla szorzót. cserébe ott van a záradék hogy polgári perben a gatyádat is elvehetik.
egyetértek. hozzáteszem, mérnökből sincs sok. tudod kiből van sok? műszaki managerből..abból van bőven. ez a katonaságnál kb a háborúban feltételekkel ideiglenesen használható kategória. I vagy E kategória.Mert kevés van,mérnökből meg sok...Nesze neked munkaerőkiáramlás.Emlékszem 10 éve a szakmunkás kvázi rabszolgamunkát végzett.
Arra mindig kíváncsi voltam, hogy valójában mit is csinál.egyetértek. hozzáteszem, mérnökből sincs sok. tudod kiből van sok? műszaki managerből..abból van bőven. ez a katonaságnál kb a háborúban feltételekkel ideiglenesen használható kategória. I vagy E kategória.