Jó hírem van: vagyunk páran!
"Egyébként pedig":
(...a problémát ! ! ! )
...lassan több energiát fordítanak problémák elfedésére, mint a megoldásra!
Sajnálom, mert más területeken nagyságrendekkel jobbak!
...izraeli, szerb, svéd(régebbi) hozzáállás, jó példák??? Van mit követni, van kiktől tanulni!
LMzek!
Sajnos mint már sokszor életemben két fő irányzat közé szorultam (így ezen a fórumon is):
- Nagyon tetszik a hadiipari fejlesztések iránya, az RM-mel való összebútorozást nagyon nagy szerencsének tartom (mert lássuk be az is kellett hozzá). A feladattal megbízott személyek (mint Maróth Gáspár) nagyon ügyesen és hatékonyan vetődtek rá erre a lehetőségre. Ez a szemlélet nem is volt szokványos Magyarországon. (Egyébként nem minden beszerzés tetszik, éppen vagy a típussal vagy a mennyiséggel van bajom, de sztem ezzel sokan így vannak.)
- Sajnos a honvédelem ügye továbbra is a letolt gatya, a beígért fejlesztések egyre tágabb intervallumban történnek, ami érthető egyrészt, mert a GDP 2% behatárolja, másrészt meg a jelenlegi többszintű válsághelyzet (ezt még nem is érzékeljük pontosan, hogy mennyire) is ellenszélt jelent a hadsereg "rehabilitációjának" viszonylatában.
- Viszont mindig a reálpolitika szemszögéből próbálok nézni a világra, jelenleg nem várható, hogy a magyar politikai elit (és mindkét oldalt idesorolom) a kötelezőn (2% - bár csak maradna!!!- de ne legyen igaz az aggodalmam) kívül nagyobb pénzforrást biztosítson a honvédségnek, ezért nem várhatóak azonnali intézkedések amelyek akár az általad leírt gyorsabb intézkedések irányába mutatnának.
- Mint adófizető nem értem, miért néznek ki a (jelenleg országunkat védő) T-72-eseink úgy, minta éppen kilőtték volna őket, pedig én az adómat befizettem hiánytalanul. Tehát nem én rajtam múlott, joggal kérhetem számon.
Ha már ennyi évet vártam a maradékot már fél lábon állva kibírom, igaz még néhány kulcs fejlesztés hiányzik, ami viszont egyelőre bizonytalanságban és nyugtalanságban tart.