Sorry, mennem kell pár percen belül, és cégél bent nyista külső net szabadon, és a telefont is le kell adnom belépésnél. Elvileg este tizenegyre érek vissza, akkor válaszolok.
Azt hiszitek viccel!
Láttam az eredetit, amit utána javított:
U.i:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sorry, mennem kell pár percen belül, és cégél bent nyista külső net szabadon, és a telefont is le kell adnom belépésnél. Elvileg este tizenegyre érek vissza, akkor válaszolok.
Tehát benne van a 196 000 -ben. Akkor minek írják ki külön? Borzalmas ez az "összevisszaság" számomra.(Értsd 10 éve élek végre itt s még mindig nem szoktam meg egy csomó ilyen szarságot)Az illetményalap mindenkinek ugyan annyi, az a 44 600 forint és arra mennek a beosztásból/szolgálati időből/és rendfokozatból adódó szorzók illetve a különböző pótlékok amiből a teljes illetmény kijön.
Mert az illetményalap,abból számolnak egy halom dolgot.Pl amikor emeltek akkor ezt az illetményalapot emelték.De amúgy igen óriási a káosz amin elvileg változatni fognak vagy legalábbis terveznek rajta változtatni.Tehát benne van a 196 000 -ben. Akkor minek írják ki külön? Borzalmas ez az "összevisszaság" számomra.(Értsd 10 éve élek végre itt s még mindig nem szoktam meg egy csomó ilyen szarságot)
Nem bonyolult....Mikor azt hallod hogy emelték a katonák fizuját mondjuk 10%-al ,akkor ússzon be a lelki szemeid elé ez a bűvös 44,600HUF... És,tudni fogod hogy a magyar bakák 4460 Forinttal többet keresnek. Ez az alap, a tényleges fizetés. Minden más ahogy Kriss írta erre rakódik rá. Így van ez van minden Állami cégnél.(Javítson valaki ha nem így van.)Tehát benne van a 196 000 -ben. Akkor minek írják ki külön? Borzalmas ez az "összevisszaság" számomra.(Értsd 10 éve élek végre itt s még mindig nem szoktam meg egy csomó ilyen szarságot)
Ezek szerint akkor rengeteg "bonusz" tevődik még rá, hogy elérje azt a hatalmas végösszeget...Nem bonyolult....Mikor azt hallod hogy emelték a katonák fizuját mondjuk 10%-al ,akkor ússzon be a lelki szemeid elé ez a bűvös 44,600HUF... És,tudni fogod hogy a magyar bakák 4460 Forinttal többet keresnek. Ez az alap, a tényleges fizetés. Minden más ahogy Kriss írta erre rakódik rá. Így van ez van minden Állami cégnél.(Javítson valaki ha nem így van.)
most attól hogy Őrnagy az ki a fenét érdekel? egy cégnél sem működik úgy hogy mert 30 éve ott van ezért automatikusan léptetgetik elő. mivel több egy őrnagy mint egy aktuális IT-s? ISMEREK EGY CSOMÓ VOLT HADTÁPOST AKIK ÉLETÜKBEN NEM IS LÁTTAK BAKKANCSOT CSAK SZEDTÉK ÉS SZEDIK FEL A LÓVÉT. A SEMMIRE.Van olyan is a világon, hogy hazaszeretet....tudom délibáb.
Siralmasan néz ki jelenleg.
az anno bevonultatandó kiskatonák mint én is azzal találkoztunk először hogy valami ezredes meg orvos reggel 7-kor picsa részegen magyarázott nekünk..volt köztük olyan hogy szerintem analfabéta is volt.de ezredes volt..most attól hogy Őrnagy az ki a fenét érdekel? egy cégnél sem működik úgy hogy mert 30 éve ott van ezért automatikusan léptetgetik elő. mivel több egy őrnagy mint egy aktuális IT-s? ISMEREK EGY CSOMÓ VOLT HADTÁPOST AKIK ÉLETÜKBEN NEM IS LÁTTAK BAKKANCSOT CSAK SZEDTÉK ÉS SZEDIK FEL A LÓVÉT. A SEMMIRE.
Nem bonyolult....Mikor azt hallod hogy emelték a katonák fizuját mondjuk 10%-al ,akkor ússzon be a lelki szemeid elé ez a bűvös 44,600HUF... És,tudni fogod hogy a magyar bakák 4460 Forinttal többet keresnek. Ez az alap, a tényleges fizetés. Minden más ahogy Kriss írta erre rakódik rá. Így van ez van minden Állami cégnél.(Javítson valaki ha nem így van.)
30 éve volt nem releváns a mai viszonyokra nézve. Ha részeg vagy szolgálatban kibasznak mint macskát szarni. Ez már nem a néphadsereg.az anno bevonultatandó kiskatonák mint én is azzal találkoztunk először hogy valami ezredes meg orvos reggel 7-kor picsa részegen magyarázott nekünk..volt köztük olyan hogy szerintem analfabéta is volt.de ezredes volt..
nagyon helyes. csak arra utaltam hogy a rendfokozat nem ok semmire. multinál melózok vannak olyanok akik vezetők akarnak lenni és lesznek is, de a beosztottjaik kb ugyanannyit keresnek. csak kell valaki aki vezeti őket. a lóvé picit jobb de a meló is. a katonaságnál sem kellene a gyalogos meg az őrnagy között akkora különbsegnek lennie.30 éve volt nem releváns a mai viszonyokra nézve. Ha részeg vagy szolgálatban kibasznak mint macskát szarni. Ez már nem a néphadsereg.
Tudod a rendfokozathoz felelősség is van...nagyon helyes. csak arra utaltam hogy a rendfokozat nem ok semmire. multinál melózok vannak olyanok akik vezetők akarnak lenni és lesznek is, de a beosztottjaik kb ugyanannyit keresnek. csak kell valaki aki vezeti őket. a lóvé picit jobb de a meló is. a katonaságnál sem kellene a gyalogos meg az őrnagy között akkora különbsegnek lennie.
Ami börtönbüntetéssel manifesztálódik. Jobb esetben anyagi felelősséggel. De leginkább a kettővel kombinálva.Tudod a rendfokozathoz felelősség is van...
Ezt most ne egy sornak a műszakvezetőjéhez hasonlítsd. Hanem inkább a kétkezi melós ---> mérnök közti különbségnek.nagyon helyes. csak arra utaltam hogy a rendfokozat nem ok semmire. multinál melózok vannak olyanok akik vezetők akarnak lenni és lesznek is, de a beosztottjaik kb ugyanannyit keresnek. csak kell valaki aki vezeti őket. a lóvé picit jobb de a meló is. a katonaságnál sem kellene a gyalogos meg az őrnagy között akkora különbsegnek lennie.
Inkább főmérnök.Azért az őrnagy az felsővezető.Ezt most ne egy sornak a műszakvezetőjéhez hasonlítsd. Hanem inkább a kétkezi melós ---> mérnök közti különbségnek.
A csúcsvezetők fizetését ne a rendszer részeként kezeljük!Ehhez viszonyítva a honvédelmi miniszter havi bruttó 2 millió forintot keres, + 500 ezer Ft cafetéria (bruttó), + szolgálati lakás, + autó.
Azaz a minisztériumban érdemes dolgozni, nem a Honvédségnél...
a cégeknél is..no és? a hadsereg is egy cég.aláírási mátrix,stb..dolgoztam olyan helyen ahol mi választottuk a főnökünket. ott is jár a börtön is akár..sőt..jo más a jog, de azért ne legyen már az hogy egy bokorugró napi 10.000-et keres, a főnöke meg aki 300 ember főnöke kb már 2misit.meg az aprót..ez nagyon durva.Ami börtönbüntetéssel manifesztálódik. Jobb esetben anyagi felelősséggel. De leginkább a kettővel kombinálva.
én mérnökként fele annyit keresek mint egy hegesztő..Inkább főmérnök.Azért az őrnagy az felsővezető.
Ezt nagyon elnézted. Honvédségnél 5-600 ezernél nemigen keres többet egy vezető sem.a cégeknél is..no és? a hadsereg is egy cég.aláírási mátrix,stb..dolgoztam olyan helyen ahol mi választottuk a főnökünket. ott is jár a börtön is akár..sőt..jo más a jog, de azért ne legyen már az hogy egy bokorugró napi 10.000-et keres, a főnöke meg aki 300 ember főnöke kb már 2misit.meg az aprót..ez nagyon durva.
Az a baj,hogy nem.Egy ddtbk felelőssége elképesztően nagy.Ha egy dandár parancsnoka akkor több 100 milliárd csak az anyagi felelőssége...A csúcsvezetők fizetését ne a rendszer részeként kezeljük!
A kezdő közkatona 200 ezre tisztességesen aránylik a tapasztalt dandártábornok 500 ezréhez. Ez nem a rendőrség, ahol a tapasztalt járőr 150 ezre aránytalan a rendőrtábornok másfélmilliójával! Persze 300 kellene legyen az alap.