Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Itt az a kérdés, hogy egy már elcigányosodott környezetben mennyi lesz az esetlegesen áttelepült gyárban alkalmazható mérnök, rendszergazda, cnc-s, targoncás, és nem lopkodó raktáros, takarítónő, biztonsági őr, akit tudna a cég alkalmazni. Na azért nem települnek oda...
Megtört a jég. Eddig nem lehetett hivatalos infót megtudni a KMZ afgáni harcairól. A Regiment legújabb számában van cikk, amely ezzel foglalkozik.
@telak magam is tapasztalom amit írsz. Olyan sűrűn járok most dolgozni, hogy élni sincs időm. Sajnos nincs családom, így hetente egyszer azért kitudok járni futni, ha olyan az idő, meg mutatóba edzek is otthon, de az egyéb teendők mellett határozottan úgy gondolom, hogy nem felelnék a honvédség fizikai követelményeinek. Mondjuk ez nem is opció a vállalhatatlan távolság miatt, ha meg már messzire kell menni, akkor inkább beiktatok egy újabb külföldi munkát.
@honvéd Ha annyit nő nyugaton az ipar, hogy elfogyott a munkaerő, miért nem húznak fel ezek a gyárak csarnokokat keleten? Itt még sok a munkanélküli, annak ellenére, hogy megy keményen az elvándorlás. Sokan úgy vannak vele, mint én, hogy ha már messzire kell menni, akkor inkább külföld. Ennek következtében errefelé már olyan kistérségek alakultak ki, hogy sokan még fehér embert se látnak. Országúti bringás (is) vagyok/voltam, láttam már ezt-azt, nekem elhiheted. Egy szó mint száz, némi áttelepüléssel ezek a gyárak is jól járnának pénzügyileg, és az itteniek is, abból a szempontból is, hogy lassulna a vidék elcigányosodása.
A meggazdagodás meg a tisztességes megélhetés nagyon különböző dolog. De most tényleg mit vársz ? A technikát megeszi a rozsda, személyi felszerelés kritikán aluli, ha nem akarsz odafagyni a kerítéshez megveszed előtte a fél decatlont. A hazaszeretet csak egy ideig működik a folyamatos demoralizáló hatásokkal szemben. A személyi állomány válságba fog kerülni ha nem csinálnak valami nagyon jelentős haderőfejlesztést. Ez a fizetésemelés tűzoltásnak jó volt de megoldásnak édes kevés. Szóval megértem azt aki el akar menni mégha én nem is követem a példájukat.
@wolfram: Vagy 20 percet szántam arra, hogy kikeressem neked az UCP-s képeket, de a Gurkha HAU féle UCP-nél nem jutottam tovább. Emlékeim szerint valamikor beszéltünk erről a többiekkel a CGB-n, de annyi téma van ott, hogy tippem sincs, hol keressem. Mivel nincs semmi a kezemben, fogadd bocsánatkérésemet előre is, sanszos hogy rosszul emlékeztem.
Az aki önként az életét is hajlandó feláldozni(mert erről van szó még ha mi nem is háborúztunk 70 éve)annak jogosan vannak elvárásai!
Az önként szót hagyjuk már, fizetnek érte.. én nem is olyan régen önkéntes mentős voltam, semmit sem fizettek, én mentem és örülhettem, hogy csinálhattam, na meg az ÖTE, amit a tagok tartottak fent. Na az önként volt..
dudi nem titeket akarlak leszólni, de az önkéntes valódi jelentése az lenne, hogy ellenszolgáltatás nélkül vállalta azokat a dolgokat, amiket.
<blockquote rel="krisss">A meggazdagodás meg a tisztességes megélhetés nagyon különböző dolog. De most tényleg mit vársz ? A technikát megeszi a rozsda, személyi felszerelés kritikán aluli, ha nem akarsz odafagyni a kerítéshez megveszed előtte a fél decatlont. A hazaszeretet csak egy ideig működik a folyamatos demoralizáló hatásokkal szemben. A személyi állomány válságba fog kerülni ha nem csinálnak valami nagyon jelentős haderőfejlesztést. Ez a fizetésemelés tűzoltásnak jó volt de megoldásnak édes kevés. Szóval megértem azt aki el akar menni mégha én nem is követem a példájukat.
Pl.: Harcjármű irányzókat oktatnak teremben. Foglalkozás vége, jegyzeteket begyűjtik, mert ez mind minősített adat nem lehet az embernél. Mi a ˇ^˘**˙`°˛°???????? Hogy a fenébe lássa el a feladatát, ha ilyen oktatásban részesül? (Ez nem 10 éve volt.) Vagy amikor az aknavetőstől megkérdi egy őrnagy, hogy mi a toronyszáma (igen szerinte van tornya) és a válasz hiánya miatt bűntetés.
Sajnos már ott tart a Honvédség, hogy mindent cserélni kell, és a struktúrát is modernizálni kell. Erre 100%, hogy nem lesz soha pénze az államnak.
Le kell cserélni a helikoptereket!
Le kell cserélni a T-72 ket!
Akkor már ki kell alakítani a NATO-nak is teljesen megfelelő gépesített alakulati struktúrát amihez kell: tüzérség, IFV, támogató kiszolgáló járművek, stb.
A BTR-eket vagy jelentősen modernizálni kell, vagy cserélni.
A hiányzó Gripent pótolni!
A Jak-52-esek helyett is kéne valami, ami nem egy szinte II VH-s veterán.
Az URAL-okat is fokozatosan cserélni.
És ezek csak a látványos dolgok, de ez is több száz milliárdos tétel, és szó sem esett a kézifegyverekről, gyakorlóról, személyi felszerelésekről, speciális műszaki, elektronikai, logisztikai eszközökről, állománybeli változtatásokról, stb.
Én ezt a helyzetet már most is menthetetlennek ítélem, ugyanis az elkövetkező 10 évben ezek mindegyike esedékessé válik.
<blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="krisss">A meggazdagodás meg a tisztességes megélhetés nagyon különböző dolog. De most tényleg mit vársz ? A technikát megeszi a rozsda, személyi felszerelés kritikán aluli, ha nem akarsz odafagyni a kerítéshez megveszed előtte a fél decatlont. A hazaszeretet csak egy ideig működik a folyamatos demoralizáló hatásokkal szemben. A személyi állomány válságba fog kerülni ha nem csinálnak valami nagyon jelentős haderőfejlesztést. Ez a fizetésemelés tűzoltásnak jó volt de megoldásnak édes kevés. Szóval megértem azt aki el akar menni mégha én nem is követem a példájukat.
Szerintem ez lenne a normális alapilletmény: