egyébként a hirtenbergerrel mi részesei vagyunk a brit hadiiparnak. (brimstonet amugy én szivesen látnék magyar gépeken)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem a magyar kormány és a Rheinmetall részéről most az a szándék, hogy egyfajta innovációs hubot alakítsanak ki Magyarországon, a britek számára egy ilyen projektbe való bekapcsolódás lehet a legérdekesebb. Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy hosszabb távú projekt lesz, ami túlmutat a most létező eszközökön; inkább arról lehet szó, hogy a jövő harctéri technológiáival kapcsolatos közös gondolkodásba társulnának a britek (már ha tényleg lesz valami ebből az együttműködésből - szerintem nem véletlen nem jelentettek be semmi konkrétumot).De mi az, amit az angolok tudnak, a németek nem és a Honvédségnek hasznos lenne ha itt fejlesztenék?
Ki ne derüljön hogy Szíjjártó már megint csak próbálkozik, mint a szingapúriakkal...
Szijjártó nem önmaga kedvéért próbálkozik, Angliában is Orbánnal volt. Neki meg közvetlenül jelent Maróth. Sztem komoly tervek vannak a Rabával, csak több vasat tartanak a tűzben.De mi az, amit az angolok tudnak, a németek nem és a Honvédségnek hasznos lenne ha itt fejlesztenék?
Ki ne derüljön hogy Szíjjártó már megint csak próbálkozik, mint a szingapúriakkal...
Ja.Nekem meg mindig fura hogy itt leszunk mi a Boxer 2.0-val a britek meg kozben legyartananak egy csomo "oreg" Boxert. Szerintem ez lesz az egyik kapcsolodasi pont. Van meg mas terulet is amire a britek nem kepesek maguk es szamottevo volumenu lenne?
Az angol oldalakon meg sem említik a hadipari együttműködés lehetőségét.... legalábbis eddig nem találtam olyan angol forrásra hivatkozó írást, amiben benne lenne.Szerintem a magyar kormány és a Rheinmetall részéről most az a szándék, hogy egyfajta innovációs hubot alakítsanak ki Magyarországon, a britek számára egy ilyen projektbe való bekapcsolódás lehet a legérdekesebb. Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy hosszabb távú projekt lesz, ami túlmutat a most létező eszközökön; inkább arról lehet szó, hogy a jövő harctéri technológiáival kapcsolatos közös gondolkodásba társulnának a britek (már ha tényleg lesz valami ebből az együttműködésből - szerintem nem véletlen nem jelentettek be semmi konkrétumot).
De mi az, amit az angolok tudnak, a németek nem és a Honvédségnek hasznos lenne ha itt fejlesztenék?
Másfél év 6 havi fizuert. Ha jól kommunikálják, egy része marad.Tisztában vannak vele, sokan arra játszanak, hogy megkapják aztán szifon-válltáska.
Hát meglátjuk, ha a rendőrség borul, akkor a terhek csak nőni fognak a kiáramlás meg felgyorsul.... A közszférai olcsójánoskodás az utolsó 5-6 évben most elég nagy eséllyel fogja taccsra tenni a teljes államigazgatást ha nem kezdenek vele valamit kurvagyorsan.Másfél év 6 havi fizuert. Ha jól kommunikálják, egy része marad.
Szerintem indul a Land Rover gyártás a népfelkelőknek Kaposváron.Az angol oldalakon meg sem említik a hadipari együttműködés lehetőségét.... legalábbis eddig nem találtam olyan angol forrásra hivatkozó írást, amiben benne lenne.
Mi lehet az ami kellhet nekünk Uk-ból? “energiaipar és a védelmi ipar – írja az MTI. “
Boris Johnson aggódik a magyar sajtószabadságért, Orbán Viktor az újságosstandokat ajánlotta a figyelmébe
A brit kormányfő szóba hozta az LMBT-közösséggel és a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket is a magyar kollégája londoni látogatásán.index.hu
Vagy mi lehet az amit az RM-en keresztül mi ajánlunk nekik? Pl. Lynx első vásárlója lehetne exportra a magyar gyárból...
Land Rover Defendert már Nyitrán gyártják.Szerintem indul a Land Rover gyártás a népfelkelőknek Kaposváron.
Nekem mondjuk két éve nem volt egyáltalán, most esetleg 3% lesz...Mondjuk az 5% lófing, inflciókövető.
A rábás sztorit szerintem lassan el lehet engedni. A Rheinmetall-lal való megállapodások gyakorlatilag lefedték az ST teljes portfólióját (kivéve a Broncót, de nem arról tárgyaltak, lol), nincs értelme államilag támogatni két egymással konkuráló terméket a nemzetközi piacon, rendszeresítésre pedig a redundancia és az átjárhatóság hiánya miatt tuti nem kerül sor. Szijjártó csak villantani akart azzal, hogy belekóstol a hadiipari sztoriba, de van egy nála nagyobb játékos a pályán, aki sorra gurítja be a csilliárdos bizniszeket. Nem véletlen, hogy Orbán elkezdett most ezzel a hadiipari témával házalni a nemzetközi piacon.Szijjártó nem önmaga kedvéért próbálkozik, Angliában is Orbánnal volt. Neki meg közvetlenül jelent Maróth. Sztem komoly tervek vannak a Rabával, csak több vasat tartanak a tűzben.
Most az angol kapcsolat beérni látszik. Mivel múlt héten Papperger volt Orbánnál kicsit szűkül a kör.
Drummond, a twitteres, meg brit ügyekben nagyon jólértesült naprakész.
Persze bármi lehet...
Én konkrétan bele is írtam a kis listámba!Beszállunk a Tempest programba... épp úgyis Gripen váltótípust keresünk
Kicsit sokáig készült a listám.... Most olvasom a fórum közben hasonlóan felütött ötleteit.Követem ezt a fószert a twitteren. Ő nagyon nyomatja ezt az új HX3-as RM cuccot kerekes tüzérségi verzióban. Én drukkolok ennek az uj HX3 szériának!!
Pedig, ha "jót akart volna" Szíjjártó, akkor a Bronco lett volna a fő célpont!A rábás sztorit szerintem lassan el lehet engedni. A Rheinmetall-lal való megállapodások gyakorlatilag lefedték az ST teljes portfólióját (kivéve a Broncót, de nem arról tárgyaltak, lol), nincs értelme államilag támogatni két egymással konkuráló terméket a nemzetközi piacon, rendszeresítésre pedig a redundancia és az átjárhatóság hiánya miatt tuti nem kerül sor. Szijjártó csak villantani akart azzal, hogy belekóstol a hadiipari sztoriba, de van egy nála nagyobb játékos a pályán, aki sorra gurítja be a csilliárdos bizniszeket. Nem véletlen, hogy Orbán elkezdett most ezzel a hadiipari témával házalni a nemzetközi piacon.
Amúgy is, sokkal egyszerűbb egy új céget, új üzemet csinálni az ilyen dolgoknak, mint megpróbálni szingapúri harcjárművek gyártásával megmenteni egy évtizedek óta haldokló vállalatot. Nagyon meglepődnék, ha ebből a rábás történetből bármi lenne a közeljövőben.
Nem kell mindent itt gyártani, ha tudnak/tudunk ellentételezni.Ok, de ezek közül semmit sem gyártanak vagy fejlesztenek itt nálunk. Még a SHORAD is más alapokon más fegyver.
Ott kicsit mással vannak elfoglalva...Az angol oldalakon meg sem említik a hadipari együttműködés lehetőségét.... legalábbis eddig nem találtam olyan angol forrásra hivatkozó írást, amiben benne lenne.
Itt Orbán is fel volt készítve Papperher részéről. Szerintem nem véletlenül. És a találkát Orbán kérte. Az energetikai megállapodás a Shell biznisz. Gondolom, hogy nem ezért ment el egészen Londonig...De mi az, amit az angolok tudnak, a németek nem és a Honvédségnek hasznos lenne ha itt fejlesztenék?
Leselejtezett hadihajókat, rombolókat fogunk venni és megy a balatoni flottához! Lehet megkapjuk a Hoodot is!Itt Orbán is fel volt készítve Papperher részéről. Szerintem nem véletlenül. És a találkát Orbán kérte. Az energetikai megállapodás a Shell biznisz. Gondolom, hogy nem ezért ment el egészen Londonig...