A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
171
2 193
93
De mi az, amit az angolok tudnak, a németek nem és a Honvédségnek hasznos lenne ha itt fejlesztenék?
Ki ne derüljön hogy Szíjjártó már megint csak próbálkozik, mint a szingapúriakkal...
Szerintem a magyar kormány és a Rheinmetall részéről most az a szándék, hogy egyfajta innovációs hubot alakítsanak ki Magyarországon, a britek számára egy ilyen projektbe való bekapcsolódás lehet a legérdekesebb. Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy hosszabb távú projekt lesz, ami túlmutat a most létező eszközökön; inkább arról lehet szó, hogy a jövő harctéri technológiáival kapcsolatos közös gondolkodásba társulnának a britek (már ha tényleg lesz valami ebből az együttműködésből - szerintem nem véletlen nem jelentettek be semmi konkrétumot).

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 200
100 291
113
De mi az, amit az angolok tudnak, a németek nem és a Honvédségnek hasznos lenne ha itt fejlesztenék?
Ki ne derüljön hogy Szíjjártó már megint csak próbálkozik, mint a szingapúriakkal...
Szijjártó nem önmaga kedvéért próbálkozik, Angliában is Orbánnal volt. Neki meg közvetlenül jelent Maróth. Sztem komoly tervek vannak a Rabával, csak több vasat tartanak a tűzben.

Most az angol kapcsolat beérni látszik. Mivel múlt héten Papperger volt Orbánnál kicsit szűkül a kör.
Drummond, a twitteres, meg brit ügyekben nagyon jólértesült naprakész.

Persze bármi lehet...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 166
85 102
113
Szerintem a magyar kormány és a Rheinmetall részéről most az a szándék, hogy egyfajta innovációs hubot alakítsanak ki Magyarországon, a britek számára egy ilyen projektbe való bekapcsolódás lehet a legérdekesebb. Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy hosszabb távú projekt lesz, ami túlmutat a most létező eszközökön; inkább arról lehet szó, hogy a jövő harctéri technológiáival kapcsolatos közös gondolkodásba társulnának a britek (már ha tényleg lesz valami ebből az együttműködésből - szerintem nem véletlen nem jelentettek be semmi konkrétumot).
Az angol oldalakon meg sem említik a hadipari együttműködés lehetőségét.... legalábbis eddig nem találtam olyan angol forrásra hivatkozó írást, amiben benne lenne.

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 987
7 834
113
360_F_203577294_ilcOtGkryyn5GhKzOrFsTIaVJl4dq15O.jpg

• Imádom
Reactions: arcas

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 998
135 193
113
Másfél év 6 havi fizuert. Ha jól kommunikálják, egy része marad.
Hát meglátjuk, ha a rendőrség borul, akkor a terhek csak nőni fognak a kiáramlás meg felgyorsul.... A közszférai olcsójánoskodás az utolsó 5-6 évben most elég nagy eséllyel fogja taccsra tenni a teljes államigazgatást ha nem kezdenek vele valamit kurvagyorsan.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 583
19 030
113
Az angol oldalakon meg sem említik a hadipari együttműködés lehetőségét.... legalábbis eddig nem találtam olyan angol forrásra hivatkozó írást, amiben benne lenne.
Szerintem indul a Land Rover gyártás a népfelkelőknek Kaposváron.

De nem lehet BALOLDALI kormánya ! ! !
Ezt kellett lebeszélni Borisszal...
És kapott egy fésüt. Rheinmetal felirattal az egyik és made ön Hungary a másik oldalon.
Sima liba.....
:)

T

Törölt tag

Guest
Mi lehet az ami kellhet nekünk Uk-ból? “energiaipar és a védelmi ipar – írja az MTI. “

Vagy mi lehet az amit az RM-en keresztül mi ajánlunk nekik? Pl. Lynx első vásárlója lehetne exportra a magyar gyárból...

Most így hirtelen is rengeteg együttműködési lehetőség ugrik be.

- az Ajax (most olvastam) még mindig nem működik. A Warrior programot már elkaszálták, kicsi kell, hogy az Ajax is menjen a levesbe. Az RBSL viszont mindent visz, amin csak elindul.
Szóval Lynx.

- nem csak a Lynx kapcsán, de a Boxer kapcsán is felmerülhet a Skyranger 30-as tornya. De maga a Skyranger rendszer is összerakható tetszőleges rakétarendszerrel. Nem kell feltétlen az RM által már integrált megoldást megvenni hozzá.

- az új RM RC tornyait nagyonis használhatnák a brit szárazföldi erőknél.

- Az MBDA 3 évvel ezelőtt nyitotta meg a vadi új hi-tech boltoni üzemét. Ezen rakéták készülnek ott:
Brimstone, ASRAAM, CAMM (Sea Ceptor and Land Ceptor), SPEAR, Meteor
Egyéb kérdés? :cool:
- De az MBDA rendelkezik egy viszonylag olcsó és konténerizálható loitering munition-nal a Fire Shadow-val:
Fire-Shadow-Loitering-Munition3.jpg

- Az angoloknak most kell újjáépíteni az egész tüzérséget. Nekünk, mert gyakorlatilag megszünt létezni. Nekik, mert az AS90-eseik elavultak. Mindkettőnknek kézenfekvő megoldás lenne akár az új HX3 alapú kerekes tüzérség, akár a MAN alapú Archer, ami ugye BAE termék.

- Egy halom (akár teljesen használatlan) inkurrenciája van az angoloknak amit bőven tudnánk használni. CSS vonalon főleg.

- Távlati lehetőség: Csatlakozni a Tempest-hez.

- A Hirtenbergernek van angol fiókcége, és a brit haderő aknavető beszállítói.

- Még a drónokhoz visszatérve: akármennyire is kötődik a románokhoz (csak részegységeket gyártanak hozzá jelenleg) az Elbit 450, lehet, hogy el lehetne csípni előlük a komplett gyártást. Ehhez kapcsolódóan érdemes megjegyezni, hogy az angoloknál elég fontos szerepe van Watchkeeper néven. Harci körülmények között is bevetették már Afganisztánban. Ezt csak mellékesen jegyeztem meg. :cool:

-Hja és még egy szó: Chinook :)

- de biztos vagyok benne, hogy a @Pogány is tudna túrni irreálisan sok pénzen felújítható, és később szintén irreális áron fenntartható, nekivaló marhaságot az éppen kivonandó eszközeikből. :cool::D

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
171
2 193
93
Szijjártó nem önmaga kedvéért próbálkozik, Angliában is Orbánnal volt. Neki meg közvetlenül jelent Maróth. Sztem komoly tervek vannak a Rabával, csak több vasat tartanak a tűzben.

Most az angol kapcsolat beérni látszik. Mivel múlt héten Papperger volt Orbánnál kicsit szűkül a kör.
Drummond, a twitteres, meg brit ügyekben nagyon jólértesült naprakész.

Persze bármi lehet...
A rábás sztorit szerintem lassan el lehet engedni. A Rheinmetall-lal való megállapodások gyakorlatilag lefedték az ST teljes portfólióját (kivéve a Broncót, de nem arról tárgyaltak, lol), nincs értelme államilag támogatni két egymással konkuráló terméket a nemzetközi piacon, rendszeresítésre pedig a redundancia és az átjárhatóság hiánya miatt tuti nem kerül sor. Szijjártó csak villantani akart azzal, hogy belekóstol a hadiipari sztoriba, de van egy nála nagyobb játékos a pályán, aki sorra gurítja be a csilliárdos bizniszeket. Nem véletlen, hogy Orbán elkezdett most ezzel a hadiipari témával házalni a nemzetközi piacon.

Amúgy is, sokkal egyszerűbb egy új céget, új üzemet csinálni az ilyen dolgoknak, mint megpróbálni szingapúri harcjárművek gyártásával megmenteni egy évtizedek óta haldokló vállalatot. Nagyon meglepődnék, ha ebből a rábás történetből bármi lenne a közeljövőben.

T

Törölt tag

Guest
Követem ezt a fószert a twitteren. Ő nagyon nyomatja ezt az új HX3-as RM cuccot kerekes tüzérségi verzióban. Én drukkolok ennek az uj HX3 szériának!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Kicsit sokáig készült a listám.... Most olvasom a fórum közben hasonlóan felütött ötleteit. :)
Viccecs, hogy milyen átfedések vannak.

T

Törölt tag

Guest
A rábás sztorit szerintem lassan el lehet engedni. A Rheinmetall-lal való megállapodások gyakorlatilag lefedték az ST teljes portfólióját (kivéve a Broncót, de nem arról tárgyaltak, lol), nincs értelme államilag támogatni két egymással konkuráló terméket a nemzetközi piacon, rendszeresítésre pedig a redundancia és az átjárhatóság hiánya miatt tuti nem kerül sor. Szijjártó csak villantani akart azzal, hogy belekóstol a hadiipari sztoriba, de van egy nála nagyobb játékos a pályán, aki sorra gurítja be a csilliárdos bizniszeket. Nem véletlen, hogy Orbán elkezdett most ezzel a hadiipari témával házalni a nemzetközi piacon.

Amúgy is, sokkal egyszerűbb egy új céget, új üzemet csinálni az ilyen dolgoknak, mint megpróbálni szingapúri harcjárművek gyártásával megmenteni egy évtizedek óta haldokló vállalatot. Nagyon meglepődnék, ha ebből a rábás történetből bármi lenne a közeljövőben.
Pedig, ha "jót akart volna" Szíjjártó, akkor a Bronco lett volna a fő célpont! :oops::cool:

T

Törölt tag

Guest
Itt Orbán is fel volt készítve Papperher részéről. Szerintem nem véletlenül. És a találkát Orbán kérte. Az energetikai megállapodás a Shell biznisz. Gondolom, hogy nem ezért ment el egészen Londonig... ;)

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 554
21 464
113
Itt Orbán is fel volt készítve Papperher részéről. Szerintem nem véletlenül. És a találkát Orbán kérte. Az energetikai megállapodás a Shell biznisz. Gondolom, hogy nem ezért ment el egészen Londonig... ;)
Leselejtezett hadihajókat, rombolókat fogunk venni és megy a balatoni flottához! Lehet megkapjuk a Hoodot is!:D