Bocsi, hogy szólok de ez a magyar haderő topik, mit keresnek itt a kínaiak, azt tudom, hogy az oroszok már a spájzban vannak, vagy lemaradtam valamiről és már szövetségre lêptünk velük és már dolgoznak a közös maki hadosztály létesítésén?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A vietnámmal folytatott határvillongás komolyabb volt mint sok ami háború (több millió tüzérségi gráánát és még a 90 es evek elelyén is sok ezer halott mindkét oldalon.
egyébként igenelég sok kissebb határmenti összecsapás volt kinának az utobbi 30 évbe zászlóalj ezred szintüek...
emelett egy csomo misszióba is résztvesz...
Sziriában is jelen vannak 2015 óta bár kevés szó esik rólluk (kb 2 zaszlóaljnyi) különlegessel főleg ujgur önkéntes alakulatokra vadászva...
baidun szinte minden héten jelenik meg valamilyen haborús veteránok (bulija) minden héten más más háború veteránjai... (kisebb nagyobb konfliktusokban réstvevőknek jó nem minden héten de feltünően sok van)Pont ezt akartam írni, csak megelőztél. És még kevesebb szó esik róla, de más proxi-háborúkban is részt vett az elmúlt évtizedben. Nem tudom, hogy az állományon belül mekkora az arány, aki megfordult már tanácsadóként külföldön, de nem teljesen tapasztalatlan ott mindenki.
Külön kell vàlasztani a dolgokat a harci tapasztalat nem egyenlő azzal ,hogy te megnyersz egy hàborút ugyanis annak sok összetevője van ezek kôzzül az egyik fontos tényező a katonàk harctéri tapasztalata.Oszt a yenkik mire mentek a nagy harci tapasztalataikkal? Vereség Vietnamban, Afganisztánból most húzzák a belüket 20 év szerencsétlenkedés után meg Irakból is most rúgdossák őket kifelé. A varázslatos sárga lavór erelyét alábecsülni végzetes hiba!
Ok de a "tanulópénzt" nekik is meg kell fizetni, amit màr a többi nagyhatalom megfizetett ráadàsul azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mind az oroszok mind az amerikaiak valós harctéri körülmények között tesztelték le a haditechnikàjukat.Bocs, hogy beleszólok, de sokszor bizonyították már mennyire adaptívak. Nagyon gyorsan tanulnak, és ők mások hibájából is.
Ráadásul náluk belefér a veszteség.
Sokra.A harci tapasztalat nem az egyes harcos szintjén az életbevágó,habár ott is hihetetlen fontos.Oszt a yenkik mire mentek a nagy harci tapasztalataikkal? Vereség Vietnamban, Afganisztánból most húzzák a belüket 20 év szerencsétlenkedés után meg Irakból is most rúgdossák őket kifelé. A varázslatos sárga lavór erelyét alábecsülni végzetes hiba!
Mindenki magyar...Bocsi, hogy szólok de ez a magyar haderő topik, mit keresnek itt a kínaiak, azt tudom, hogy az oroszok már a spájzban vannak, vagy lemaradtam valamiről és már szövetségre lêptünk velük és már dolgoznak a közös maki hadosztály létesítésén?
Ez mit jelent?Mert kemények mint a koporsószög meg nincs ki a 4 kerekük
Röviden a mongol sztyeppe jó harcosokat nevel.......Ez mit jelent?
Ezt tudom, de mi az hogy nincs ki a 4 kerekük?Röviden a mongol sztyeppe jó harcosokat nevel.......
Hiperaktív?Ezt tudom, de mi az hogy nincs ki a 4 kerekük?
Nemááár.Megjegyzem,a kinai "önkéntesek" egész jol eltángálták az amcsikat Koreában.
Nekik feláldozható emberből volt(van?) sok.Ezt használták ki,mert mást nem tudtak.De ezt viszont jol kihasználták,és feleslegesen nem áldoztak fel embert-de amennyi a gyözelemhez kellett,annyit szemrebbenés nélkül feláldoztak.Vietnámiak ugyan ezt csinálták,kicsit később.Nemááár.
Pont tőled ezt nem várnám.
Persze ahol nem számít az emberhalál, ott mindegy.
Amibe a politika beleszól, ott hiába a tapasztalat.Oszt a yenkik mire mentek a nagy harci tapasztalataikkal? Vereség Vietnamban, Afganisztánból most húzzák a belüket 20 év szerencsétlenkedés után meg Irakból is most rúgdossák őket kifelé. A varázslatos sárga lavór erelyét alábecsülni végzetes hiba!
Ok de az úgy nem nagy kunszt.Nekik feláldozható emberből volt(van?) sok.Ezt használták ki,mert mást nem tudtak.De ezt viszont jol kihasználták,és feleslegesen nem áldoztak fel embert-de amennyi a gyözelemhez kellett,annyit szemrebbenés nélkül feláldoztak.Vietnámiak ugyan ezt csinálták,kicsit később.
Én bírom a mongolokat , pàr éve egy lovaszíjjàsz vilàgbajnoksàgon beszélgettem egy mongol versenyzővel halàli jó fej volt a sràc, és olyan nyaktörő sebességgel ment végig a pàlyàn amihez kellett egy nagy adag őrultségEzt tudom, de mi az hogy nincs ki a 4 kerekük?