Ez a matek hogy jön ki?pár-tíz milliárd Euro-ért kb. ebben az évtizedben!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez a matek hogy jön ki?pár-tíz milliárd Euro-ért kb. ebben az évtizedben!
Még 10-nél se járunk nemhogy pár tíznél Ha pár tíz elmenne akkor abban már jóval komolyabb darabszámok is lennének.Valahogy így szerintem
Igen ebben van valami. De látva ezt a kitartó elszántságot, szerintem nemsokára megdőlnek ezek a "rekordok" isMég 10-nél se járunk nemhogy pár tíznél Ha pár tíz elmenne akkor abban már jóval komolyabb darabszámok is lennének.
Minek tették volna tartalékba? Lőszer nélkül?"...kidobták." ...kidobták??? Szerintem tartalékba tették! Kevered őket egy másik (, Magyar)országgal!
Miután eljutottunk az ö szintjükre, én is támogatom az ilyen a lépést!
Trianoni hiénáktól körülvéve "kicsit" kevésnek tartom a kb. NULLA, az az 0 harcértékű "M-zárolt" eszközöket !!!
Trianoni hiénáktól körülvéve "kicsit" kevésnek tartom a kb. NULLA, az az 0 harcértékű behívható állományt !!!
...ilyen helyzetbe kínomba mosolygok/nevetek a csoda-/Leo-váró optimistákon/átvert hozzászólókon és a naponta érkező megvásárolt "politikai jóindulat"-ról szóló Eu-s híreken! ...pár-tíz milliárd Euro-ért kb. ebben az évtizedben!
Ez a szintű politikai naivitás/balekség kicsit bosszant!
...bocs, de kis politikai kitérővel, hogy legyen összefüggéseiben is pillantva a téma!
Még 10-nél se járunk nemhogy pár tíznél Ha pár tíz elmenne akkor abban már jóval komolyabb darabszámok is lennének.
Van svájcnak, csak picsa drágáért adják. Meg a németeknek van még egy kérdőjeles számú darab készleten amiből a mieink is jöttek.
A sorkötelesekkel. A hivatásos állomány talán a hatoda a miénknek. Nem akarom leírni a sorköteleseket, szerintem is óriási hiba volt a sorállományú szolgálat felfüggesztése, de nyilván nem azonos képzettségűek a hivatásos állománnyal. De egyébként csak azért hoztam fel a finneket példának, mert gazdag ország, megtehetné, hogy csak új technikát vásárol, de még ők is vettek a hollandoktól használt Leót (na azokat tényleg gombokért vették), nekünk is el kellene ezen gondolkozni. Ahogy te is írtad a svájci, norvég A4 jó választás lenne. De jöhetne nagyszámú használt tarack is, arra talán még nagyobb szükség lenne.Jaa hogy csak a szárazföldi haderejük akkora mint nekünk az egész légierőstől civilestől mindenestől jaaaa..
A4 és 2025-től, ha nem upgradelik, nem teszik tartalékba és nem alakítják át műszaki járművekké. Vannak olyan gondolataik is, hogy A7v-re húzzák és A7+-t vesznek mellé. Szóval még nem kiforrott, de ha rajtad, meg rajtam múlik, akkor a Rába várja őket.Soha ne mond, hogy nincs. Sztem a norvég gépek, A5/A6 mindig elfelejtem tuti jól karbantartottak és éppen le akarják cserélni.
Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy a társadalom bizonyos csoportjai körében elutasított, de jelentős része támogatná.Hát ha a finn rendszer szintjét tudnánk hozni akkor tényleg megérné. De még rendet kell tenni a fejekben addig mire erről akár álmodhatunk is mivel a társadalom nem képes elviselni a gondolatát sem.
Hol állitották vissza a sorkötelezetséget?Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy a társadalom bizonyos csoportjai körében elutasított, de jelentős része támogatná.
Viszont politikailag nagyon jól kihasználható bizonyos szélsőséges ideológiák érdekében.
Újabb frontot, kockázatos kimenetellel, nem szívesen nyit a politika, így nem vállalják be a társadalmi, vagy politikai vitát (így választások előtt).
Azon országok, ahol visszaállították a sorköelezettséget, kicsit bölcsebben, indulatoktól mentesebb közhangulatban, és valószínűleg politikailag, kommunikációs szempontból kellően előkészítve tették ezt meg.
Arról van szó, hogy itthon kőne.Hol
Hol állitották vissza a sorkötelezetséget?
3 x ( 3 x 4 + 2 ) +2 = 44A második világháborúban a német schwere panzerabteilung 45 harckocsit számlált:
3 század, egyenként 14 harckocsi + egy század parancsnoki harckocsi vagyis 3x15=45
A mi Leopárd 2 dandárunk esetében, hogy jön ki a 44 harckocsi? Mi a hadrend?
Hol
ott is halna meg a rendszer , a mostaniakat sem tudja normálisan ellátni, nemhogy ha még ráesik csak 1.000 behívottArról van szó, hogy itthon kőne.
Igen. A "Gripen, csak nem ez a típus" eléggé leszűkíti a lehetőségeket.Világosan elmondták ,típust váltunk,Gripen E/F a legvalószínűbb.Mivel mindenből a legkorszerűbbet veszünk a C/D nem játszik.
Akkor F-35 leszIgen. A "Gripen, csak nem ez a típus" eléggé leszűkíti a lehetőségeket.
2015-ben Litvániában, 2017-ben svédeknél. És sok helyen foglalkoznak vele.Hol
Emlekeim szerint a sorkotelesseg itthon akkor kapta a vegso tordofest, amikor talan szakadtszallason kitort a tbc, rutinbol sikerult MMH szinten lereagalni es par sorkqtona bele is halt.ott is halna meg a rendszer , a mostaniakat sem tudja normálisan ellátni, nemhogy ha még ráesik csak 1.000 behívott