ne vegyél mérget, Zöldek nagyot zuhantak, húsz százalékon. Szocdemek annyira feljöttek, esély van rá pillanatnyilag, hogy ők adják a kancellárt.Igen, a zalaegerszegi lesz a RM legmodernebb összeszerelőüzeme. Ezt elég egyértelműen nyilatkozta Papperger utalva a mesterséges intelligencia használatára. A Puma-t pedig nem a RM gyártja: KMW-RM közös cég a gyártó, de az összeszerelést a KMW végzi. Az A4-et meg szerintem a KMW-től vettük nem a RM-tól. A H145M minimális fegyverzettel? Nekem az Airbus alelnöke elég meggyőző amikor azt mondja, hogy a magyarok a legmagasabb HForce4 (ez tartalmazza az irányított rakétát is) felszereltséggel, tehát a maximális fegyverzettel rendelték a helikoptereket. Az új fegyverrendszerek rendszeresítése nyilván jár nehézségekkel, de ha megfigyeled pontosan ezért eddig az összes komolyabb beszerzésnél kértük a gyári supportot: a gyár végzi az oktatást, ami nyilván a lehetséges legjobb megoldás. MLRS szerintem lesz, de majd meglátjuk (van tőle jobb is, az én kedvencen a LORA). Jóindulat vásárlás: biztos volt ilyen szándék a németországi vásárlások mögött, de azt látni kell, hogy évi 1-1.5 milliárd euró nem túl nagy falat a német hadiiparnak, csak mi gondoljuk nagy megrendelésnek, ettől nem fognak hasra esni. Nehéz aknavető: 120 mm-es aknavető egész biztosan lesz, ezt már Benkő is nyilatkozta. Szerintem még a gyártót is meg tudod tippelni. Nemhiába vettük meg a céget is.
Azt mondod Maróth rühelli a katonaságot és minden beszerzésnél egyedül dönt: nem tudom, hogy szereti-e a katonákat vagy sem, de valami szerencse révén mindig a piacon számunkra elérhető legjobb terméket választotta, ami nálam erősen arra utal, hogy megfogadja a katonák tanácsát. (talán a török MRAP a kivétel, helyette lehetett volna jobb, de a RM-al már vállalható.) A magyar állam építi fel a gyárat 60 milliárdért: így van, viszont ha lesz export akkor annak a nyereségéből is részesül. És hidd el ha üzemet kell bezárni a német üzem lesz az első: egyre nehezebb a legismertebb német hadiipari vállalat helyzete odahaz: tavaly 1 hónapig ültek a zöldek a gyárkapu előtt. Ha egy Zöld vagy SPD kormány lesz (egyre nagyobb rá az esély) akkor menekülni fog a német hadiipar. Szerintem a múltkori preziben már erre utalt Papperger. De az utóbbi években pont nem azaz irány alakult ki, hogy be kellene zárni a hadiipari üzemeket. Egész Európa fegyverkezik.
És a szocdemek ött azt jelentik, " ne szóljon bele az állam, hogyan keressünk pénzt" - nem a munkások pártja.