Huh? PSZHk, hatos IFAk es UAZ. No meg gyalog.eg a sima határőrök is napi 20-40km siman lenyomtak labon naponta, ha ugy alakult, mi meg tobbet is tudtunk.
??? Miért, mit csinalt, szettepette a zsavolyat a susnyaban, buflak Iglakat rangtva maguk után?
Ha maszkaltak volna akárcsak a határ felé valami tavoli részén, akkor is szolnak nekunk a helyiek azonnal, mindenki be volt szarva....
Te érted, hogy mi mit csinaltunk egyáltalán? Ha valaki tudomasunk nélkül volt a hatarzonaban, akkor minimum lefegyvereztuk es orozetbe vettük es a legközelebbi ors RICSnek avagy (ha olyan volt) a felderitoknek atadtuk. Volt, hogy orizetbe vettem egy rajjal a kerületi fovadaszt, mert lenn kodorgott egy belga (!) faszival a hatarvonalon - őrjöngött és mindennel fenyegetett, en csak mondtam neki, hogy mindenképpen jelentsen fel, mert akkor tutira kapok jutalomeltavot meg talan még pénzt is a dicseretem mellé.
A belga be volt szarva, meg sem mukkant, tört angolsaggal mondott két szót, hogy o nem tudja, hol van (duma, szerintem zsebbe fizetett és vadasztatta a magyar), aztan bevittuk oket (belga vezethette a Rovert, amivel jottek, beült moge ket lovesz, a nagyarcu fovadaszt csakazertis az UAZba raktam
) es leadtuk oket (azt hiszem, Beremenden); én mindenesetre jelentettem az esetet.
Szerintem a légvédelem jóval mogottunk lehetett, mi mindig a fronthoz legközelebb hekkeltunk kinn a hataron, mindent lattunk es tudtunk, a susnyasban bivakolos (különleges?) felgyúrtabb "felderítőkrol" is szoltak előtte ("nem kell veluk dumalni, ha lehet, tegyenek úgy, hogy nem látják őket, hogy a túloldalról esetleg ne tűnjön fel".) Kizarom, hogy ne mögöttünk lettek volna joval, ha egyaltalan ott voltak mar 92 elejen. Rendes Honvedseget eloszor talan 92 tavaszan-nyaran lattam, akkor is a baja loveszel rohantak le egy probariasztasnal.