Egy valamit várok még a közeljövőben ( nem biztos, hogy idén) amire annyit írt, hogy sok száj elhallgattatik tőle!
Nagy lenne
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy valamit várok még a közeljövőben ( nem biztos, hogy idén) amire annyit írt, hogy sok száj elhallgattatik tőle!
Valóban képes kezelni?Merthogy se képet se videót,se semmit nem találtam róla.És a MLRS/HIMARS kazettákat is csak mint mellépakolt és integrálható cuccal találkoztam,dehogy ténylegesen kezelné is,arrol semmit.Akkor mán vegyünk osztáy Puls-ot is ami kilövi azt a Lorát ne csak nézegessük
Hát a legerősebb a Prága SPAAG (30x210mmCz):Az 50mm még nincs kész, a 35-ös Bushmaster meg nem német. Ha Honvédség ragaszkodik a 35-öshöz, akkor biztos belehúztak volna jobban Wotan35 fejlesztésébe, de úgy tűnik nincs rá akkora igény...
Egyébként a 30x173-as lőszer az egyik legerősebb 30-as lőszer a világon. A BTR-80A 30x165-öst használ, az Apache 30x113mm-est...
Igen, de ez nem NATO szabvány és már nincs is gyártásban - használatban sem nagyon látni ilyet...Hát a legerősebb a Prága SPAAG (30x210mmCz):
https://en.wikipedia.org/wiki/M53/59_Praga
Nagy lenne
A PULSot hasznaltak MLRS kazettaval. Keress ra a kommentjeim kozott, mint legfobb PULS hitterito, en meg kepet is hoztam rola.Valóban képes kezelni?Merthogy se képet se videót,se semmit nem találtam róla.És a MLRS/HIMARS kazettákat is csak mint mellépakolt és integrálható cuccal találkoztam,dehogy ténylegesen kezelné is,arrol semmit.
Pedig ha tényleg tudja kezelni mindazt,mit állitanak róla,akkor főnyeremény lenne a rendszer.Ráadásul a Lorának van légi inditású változata is,a Rampage-csak azt nem tudom,hogy elbirna e vele a Gripen C?
Akkor mán vegyünk osztáy Puls-ot is ami kilövi azt a Lorát ne csak nézegessük
Igen, utánnaolvastam. Mindenki így hívja, egyszerűbb így hivatkozni rá. És ne idegeskedj csak a Venon által adott magas labdát csaptam le. Nyilván nem volt komoly hozzászólás.
Szerintem a Delilahval es a PULS-szal kevered, ugyanis az eredetileg air-to-ground Delilah cruise missile ill loitering rakettat (250km hatotav) a PULS valoban kepes inditani.Pedig ha tényleg tudja kezelni mindazt,mit állitanak róla,akkor főnyeremény lenne a rendszer.Ráadásul a Lorának van légi inditású változata is,a Rampage-csak azt nem tudom,hogy elbirna e vele a Gripen C?
Maróth Gáspár az idei nyilatkozataiban az alábbi bejelentéseket "ígérte" még erre az évre:Egy valamit várok még a közeljövőben ( nem biztos, hogy idén) amire annyit írt, hogy sok száj elhallgattatik tőle!
Jo kis lista, koszonjuk - utolso ketto a sanszos szerintem is.Maróth Gáspár idei nyilatkozataiban az alábbi bejelentéseket "ígérte" még erre az évre:
(Zárójelben az szerepel, hogy mi mit várunk.)
- drónok (Karayel, Heron?)
- légvédelem (Skyranger?)
- Kaposvár: gyár és fejlesztőközpontra szerződés aláírása és alapkőletétel (Nomad és 8x8 bejelentése?)
- 40 Gidrán átadása
Ezek közül a legutóbbi nyilatkozatában a harmadikat említette, így ez tűnik most a legvalószínűbbnek.
Ugye tudod, hogy krisss-el vitatkozol? Ő írta, hogy vegyünk PULS-ot a LORA-hoz. A netes adatokból nekem is az jött le, hogy önálló indítója van a LORA-nak.
LORAnak nincs koze a PULShoz, az egy masik, onallo, dedikalt (IAI) taktikai BM rendszer. Ugyanannyira hord el, mint a PULS, csak +30% nagyobb robbanofejet visz.
Semmi ertelme nem volna azt venni az Elbit-fele PULS helyett, amikor a PULS teljes skalaju MLRS, short (122mm Grad-kompatibilis), medium (160mm) es long range rakettakkal jon, mind lehet iranyitott es non-guided is, koztuk a 150km Extra es a 300km Predator Hawk taktikai BM lovedekekkel - utobbi egyebkent kb a LORA szintjen van, odaverne a Tocskanak is, 300km/10mCEP/400mm/220kg+ warhead parameterekkel bir:
Ettől föggetlenül néhány száz db Piorun-t meg beszerezhetnénk. Nagy költség nem lenne és mindenki boldogan újságolhatná a "nagy közös V4" beszerzést.
Leginkább az uzsonna.
Dobjunk már össze rá!!! Ne éljek!Akkor mán vegyünk osztáy Puls-ot is ami kilövi azt a Lorát ne csak nézegessük
FestésA currus milyen felújításokat csinált a btr-eken?
https://www.currus.hu/hadiipari-fejlesztes.htmlA currus milyen felújításokat csinált a btr-eken?
Maróth Gáspár az idei nyilatkozataiban az alábbi bejelentéseket "ígérte" még erre az évre:
- Kaposvár: gyárra és fejlesztőközpontra a szerződés aláírása és alapkőletétel (Nomad és 8x8 bejelentése?)
- 40 Gidrán átadása
Ezek közül a legutóbbi nyilatkozatában a harmadikat említette, így ez tűnik most a legvalószínűbbnek.
A Skyrangerről májusban már megállapodtak...Maróth Gáspár az idei nyilatkozataiban az alábbi bejelentéseket "ígérte" még erre az évre:
- Kaposvár: gyárra és fejlesztőközpontra a szerződés aláírása és alapkőletétel (Nomad és 8x8 bejelentése?)
- 40 Gidrán átadása