Ők tudjuk kik??
2016-ban indítottuk el az egész haderőfejlesztést egy nagyon szűk grémiummal, és egy emblematikus tiszti karnak az irányításával. Az első két év gyakorlatilag a felkészülés időszaka volt.
Mekkora költség a haderőfejlesztés?
12 ezer milliárd forintnál hagytam abba a számolást.. Akkor azt mondtam a kollégáimnak, hogy innentől kezdve nem érdemes tovább számolni, hiszen 12 ezer milliárd olyan brutális összeg, amit, hogyha még 20 évre is osztunk el adott esetben egy fejlesztési folyamatban, akkor is rendkívül nagy megterhelés.
Fókuszt ide!!
A hadiipar tekintetében elsősorban német-francia vonalon maradunk, ugyanakkor meg kell említenünk más országokat is úgy mint Izraelt, Brazíliát, Svédországot, Angliát és Dél-Koreát..
Tehát hadiipar, ez nem egyenlő a fegyverbeszerzéssel. Vakszeg az USA, ezért hiányzik.
Német már van RM és néhány kézifegyvercég.
Német - francia Airbus.
Úgy gondolom francia vonalon még lesz vmi, annyira hasonló a hadiipari stratégia.
Izrael. Radar, drón, Spike.
Svéd, csak a Gripen, CG-t veszünk.
Brazil, Embraer. Itt ugye egy magyar céget már alapítottak, de még nem látom az iranyt.
Angol. Kicsit sötét ló, a MM kapcsán az önvezetéssel kapcsolatban lehet technológiai együttműködés a kiszivárgott infók szerint.
Dél - Korea. Passz. De rengeteg koreai befektetés zajlik Mo.n. Top 1 külföldi befeketetők voltak tavaly.
Aki hiányzik Szingapur, ezt már sztem elfeljthetjük.