Én is így látom.
Simicskát sem tartom komoly alaknak, viszont végre van helikopter felújítás, Jak-52 csere, meg a két kis mentőheli az MH-hoz kerül.
Félmegoldás mind, de annál az abszolut tétlenkedésnél több, mint amit hihetetlennek tartottam az utóbbi években.
Hallottam már egyenruhás körökből olyan célozgatást, hogy Simicskó talán azt jelentette ki, hogy nem vállalja ilyen tetszhalott állapotban tartani a Honvédséget, és ha nincs pénz nagyon gyorsan új technikára, gépekre, akkor azonnal el kell indítani a meglévő gépek nagyjavítási programját. Nem tudom igaz-e, vagy csak éppen így jöttek össze az időpontok és a döntések.... Mindenesetre a Jak-52-eknek lejárt az élettartamuk, cserélik őket, a helikoptereknél meg legalább elindult a nagyjavítási folyamat, a két Ecureiel is levesz valamit a nagy gépek terheléséből rep-időben. Az lenne még a következő jó döntés, ha a lecserélt rendőrségi MD-500-asokat is megkapná a honvédség (ugye most már azok se mehetnek lakott terület fölé, de helikopteres alapkiképzésre, futárnak, árvízi felderítésre, járőrözni a határon ugyanúgy alkalmasak, és biztos olcsóbban mint a kéthajtóműves Mi-8/17-el).